bazyloss Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 miał ktoś styczność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 To chyba to samo co Lowrance StructureScan 3D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Pięknie to wygląda. Tylko trzeba mieć przynajmniej 9 cali. W tym roku chciałem kupić simrada 9 evo 2 . widziałem i miałem okazję pobawić się na wodzie pięknie wygląda (jak tablet ) ale kupiłem silnik dziobowy. Może na wiosnę się coś wymyśli. Mam nadzieje że może się ktoś jeszcze odezwie kto będzie tego używał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bazyloss Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 myślę, że poniżej 11-12" , to nie ma co się w to bawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Czyli echo 9 + 3 d ok 3500 euro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 (edytowane) Simrad i lowrance korzystają z tego samego przetwornika i black box 3d. W pl parker jeszcze ceny nie zucił , najprawdopodobniej w styczniu coś więcej będzie wiadomo. Najtaniej wyjdzie kupić hds gen 3 7" + tablet 12". Tez się wacham czy nabyć to cudo 1000$ to już trochę grosza jest. Edytowane 29 Grudnia 2015 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Ale na tablecie obraz będzie kwadratem niewypełniającym całego ekranu. Przynajmniej u mnie na gen 2 tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Nie sprawdzałem jak jest na tablecie bo nie posiadam . Musze od kogoś pożyczyć na chwile żeby to sprawdzić . Na telefonie 5.7" obraz jest na całym ekranie z tym ze nie można sterować tylko sam podgląd. Nie rozumiem tego do końca czemu na tablecie można przejąć kontrolę a na tel tylko podgląd. Gdzie jedno jak i drugie urządzenie pracuje na tym samym androidzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) 2 gen zwykła tylko podgląd a wersja dotykowa ma sterowanie z tabletuu i telefonu. Edytowane 30 Grudnia 2015 przez nurek28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 (edytowane) Dzis znajoma przytargala iphon tableta , i wyglada to tak jak na miniaturach. Obraz jest w panoramie , a klawisze funkcyjne sa na dole (hds gen 3). zbyt dlugo sie nie bawilem ale wszytsko chodzi ok. Sa drobne Lagi , jednak bez tragedii. Probowalem wylaczyc ekran w echo,,zeby obraz byl tylko na tablecie , jednak nie udalo mi sie . Nie wiem czy jest to mozliwe wogole.. Mozna natomiast calkowicie sciemnic ekran w echu , a na tablecie obraz pozostaje bez zmian.Mozliwosci sterowania z telefonu niema , nawet w instrukcji gdzies sie doszukalem Edytowane 30 Grudnia 2015 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Ja używam swojego wi fi zimą jak idę na zaznaczoną miejscówkę żeby się cały czas nie odwracać to mam w telefonie. Powiem że bardzo się przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 MIGOTKA Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 (edytowane) Dzis znajoma przytargala iphon tableta , i wyglada to tak jak na miniaturach. Obraz jest w panoramie , a klawisze funkcyjne sa na dole (hds gen 3). zbyt dlugo sie nie bawilem ale wszytsko chodzi ok. Sa drobne Lagi , jednak bez tragedii. Probowalem wylaczyc ekran w echo,,zeby obraz byl tylko na tablecie , jednak nie udalo mi sie . Nie wiem czy jest to mozliwe wogole.. Mozna natomiast calkowicie sciemnic ekran w echu , a na tablecie obraz pozostaje bez zmian.Mozliwosci sterowania z telefonu niema , nawet w instrukcji gdzies sie doszukalemA czy daje sie podzielić tak żeby na tabletce był obraz z echa a na echu mapa?Ewentualnie w innej konfiguracji podziału. Edytowane 31 Grudnia 2015 przez MIGOTKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Chyba nie. Jednak głowy nie dam, bo tylko chwilę się bawiłem. To działa na zasadzie przekazaniu kontroli na tablet. Pewnie po sieci się da. Jest pcja stworzenia sieci- kilku urządzeń i w tedy kontroluje co chcesz . Tylko to już zabawa na jachty/duże jednostki z kilkoma hds-ami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Ogolnie malo jest info w sieci dotyczacyh tego sructurescan 3d. Pare filmikow raptem. Odonosze wrazenie ze lowrance/simrad ida w kierunku , jaki wyznaczyl garmin z panoptixem. W panoptixie te obrazowanie (ogladajac tylko filmiki -brak stycznosci w realu) , jakos bardziej mi sie podoba. samo np ukazanie ryb / obiektow w toni obrazowane jest roznymi kolorami w zaleznosci od glebokosci. W 3d structurescan widac cos "ala brokat kolorowy"., czy te kolory rowniez odnosza sie do polozenia ryb/obiektow w wodzie ? W dalszym ciagu w osi statku na dnie jest widoczna sciezka ( lowrance/simrad). Pisze wdalszym, gdyz wyglada to tak ja na kazdym ss. tyle , ze nie wykonaniu 3d. Ciekaw tez jestem , czy za kilka miesiecy nie wyjdzie wierna kopia panoptixa forward w wykonaniu dla lowrance i simrad. Jedno co rzucilo mi sie w oczy to , ze przy panoptix jest dosc maly zasieg na tych filmikach - po 10m na strone . Moze po targach w Poznaniu , dowiemy sie cos wiecej o mozliwosciach ss 3d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ciekawe czy garmin pokaże cokolwiek gdyż za wielką wodą jest afera z udziałem Garmina. A szkoda bo dzięki Garminowi można było stać się posiadaczem 9 cali za rozsądne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Paprykarz Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Tylko, że ta afera nie wyjdzie poza rynek amerykański..... (prawdopodobnie oczywiście ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 (edytowane) Czas pokaze jak afera sie skonczy , nawet jak USA im odejdzie to maja jeszcze kilka kontynetow caloksztalt i tak mial/ma pozytywny wplyw na caly rynek elektroniki dla wedkarzy. Ceny spadly. @Paprykarz wiesz cos na temat targow w poznaniu , interesuje mnie czy Lowrance bedzie tam wystawiony? Na targach jest mozliwosc zakupów indywidualnych ? czy tylko pokazy dla ludu i VIP day dla handlowcow? Edytowane 5 Stycznia 2016 przez siarq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Jakie ceny spadły bo cały czas obserwuje simrada i lowrance gen3 i wszystko jak stało tak i stoi . Bo jak coś wiecie to powiedzcie gdzie staniało bo cały czas choruje na simrada evo 2 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Gen 2 lowrance potaniała sporo . Ceny katalogowe lowrance-a to abstrakcja. Szukaj targuj a gen3 kupisz dużo taniej. Jak znam życie z simrad jest podobnie . Wkoncu ten sam dystrybutor na pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Ale 9 2 gen kosztuje 9 tyś. a simrad z 11tyś. w stosunku do garmina to przepaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 szemo Opublikowano 5 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2016 Moze po targach w Poznaniu , dowiemy sie cos wiecej o mozliwosciach ss 3d interesuje mnie czy Lowrance bedzie tam wystawiony? Na targach jest mozliwosc zakupów indywidualnych ? czy tylko pokazy dla ludu i VIP day dla handlowcow? w zeszłym roku było stanowisko Lowrance i z tego co pamietam to chyba Bass prezentował ich ofertę...niestety poziom wiedzy o przedstawianym sprzęcie mizerny ;/...na "fejsie" mieli info w stylu "Do każdej echosondy rybka GRATIS" - dmuchana rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 Dzwoniłem dziś do parkera i się dowiedziałem ze na chwile obecna nie mają przetworników 3d ani softu najnowszego w wersji pl, który obsługuje ów 3d. Na pytanie kiedy będą usłyszałem ze może za 2 miesiące a wsumie to niewiedza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 dla tych co urzywaja lowrance/simrad i reefmaster http://reefmaster.com.au/index.php/forum/news/973-attention-gen3-and-gen2-touch-firmware-with-sl3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Ktoś z szanownych kolegów się orientuje w jakim formacie są zapisywane logi przez simrad oraz czy sprzęt ten czyta format map at5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 siarq Opublikowano 13 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 https://m.youtube.com/watch?v=wpTnuaxtsv4Zalaczam filmik z pierwszych testów w tym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 16 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2016 Czy przetwornik total scan będzie działał z Simradem evo2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
bazyloss
miał ktoś styczność ?
31 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi