Skocz do zawartości
  • 0

Simrad StructureScan 3D

bazyloss

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Pięknie to wygląda. Tylko trzeba mieć przynajmniej 9 cali. W tym roku chciałem kupić simrada 9 evo 2 . widziałem i miałem okazję pobawić się na wodzie pięknie wygląda (jak tablet ) ale kupiłem silnik dziobowy. Może na wiosnę się coś wymyśli. Mam nadzieje że może się ktoś jeszcze odezwie kto będzie tego używał.

• 0

Simrad i lowrance korzystają z tego samego przetwornika i black box 3d. W pl parker jeszcze ceny nie zucił , najprawdopodobniej w styczniu coś więcej będzie wiadomo. Najtaniej wyjdzie kupić hds gen 3 7" + tablet 12". Tez się wacham czy nabyć to cudo 1000$ to już trochę grosza jest.

Edytowane przez siarq

• 0

Nie sprawdzałem jak jest na tablecie bo nie posiadam . Musze od kogoś pożyczyć na chwile żeby to sprawdzić . Na telefonie 5.7" obraz jest na całym ekranie z tym ze nie można sterować tylko sam podgląd. Nie rozumiem tego do końca czemu na tablecie można przejąć kontrolę a na tel tylko podgląd. Gdzie jedno jak i drugie urządzenie pracuje na tym samym androidzie....

• 0

Dzis znajoma przytargala iphon tableta , i wyglada to tak jak na miniaturach. Obraz jest w panoramie , a klawisze funkcyjne sa na dole (hds gen 3). zbyt dlugo sie nie bawilem ale wszytsko chodzi ok. Sa drobne Lagi , jednak bez tragedii. Probowalem wylaczyc ekran w echo,,zeby obraz byl tylko na tablecie , jednak nie udalo mi sie . Nie wiem czy jest to mozliwe wogole.. Mozna natomiast calkowicie sciemnic ekran w echu ,  a na tablecie obraz pozostaje bez zmian.Mozliwosci sterowania z telefonu niema , nawet w instrukcji gdzies sie doszukalem

post-55026-0-58275700-1451502891_thumb.jpg

post-55026-0-93951800-1451502899_thumb.jpg

Edytowane przez siarq

• 0

Dzis znajoma przytargala iphon tableta , i wyglada to tak jak na miniaturach. Obraz jest w panoramie , a klawisze funkcyjne sa na dole (hds gen 3). zbyt dlugo sie nie bawilem ale wszytsko chodzi ok. Sa drobne Lagi , jednak bez tragedii. Probowalem wylaczyc ekran w echo,,zeby obraz byl tylko na tablecie , jednak nie udalo mi sie . Nie wiem czy jest to mozliwe wogole.. Mozna natomiast calkowicie sciemnic ekran w echu , a na tablecie obraz pozostaje bez zmian.Mozliwosci sterowania z telefonu niema , nawet w instrukcji gdzies sie doszukalem

A czy daje sie podzielić tak żeby na tabletce był obraz z echa a na echu mapa?

Ewentualnie w innej konfiguracji podziału.

Edytowane przez MIGOTKA

• 0

Chyba nie. Jednak głowy nie dam, bo tylko chwilę się bawiłem. To działa na zasadzie przekazaniu kontroli na tablet. Pewnie po sieci się da. Jest pcja stworzenia sieci- kilku urządzeń i w tedy kontroluje co chcesz . Tylko to już zabawa na jachty/duże jednostki z kilkoma hds-ami

• 0

Ogolnie malo jest info w sieci dotyczacyh tego sructurescan 3d. Pare filmikow raptem. Odonosze wrazenie ze lowrance/simrad ida w kierunku , jaki wyznaczyl garmin z panoptixem. W  panoptixie te obrazowanie  (ogladajac tylko filmiki -brak stycznosci w realu) , jakos bardziej mi sie podoba. samo np ukazanie ryb / obiektow w toni obrazowane jest roznymi kolorami w zaleznosci od glebokosci. W 3d structurescan widac cos "ala brokat kolorowy"., czy te kolory rowniez odnosza sie do polozenia ryb/obiektow w wodzie ? W dalszym ciagu w osi statku na dnie jest widoczna sciezka  ( lowrance/simrad). Pisze wdalszym, gdyz wyglada to tak ja na kazdym ss. tyle , ze nie wykonaniu 3d. Ciekaw tez jestem , czy za kilka miesiecy nie wyjdzie wierna kopia panoptixa forward w wykonaniu dla lowrance i simrad. Jedno co rzucilo mi sie w oczy to , ze przy panoptix jest dosc maly zasieg na tych filmikach - po 10m na strone . Moze po targach w Poznaniu , dowiemy sie cos wiecej o mozliwosciach ss 3d

• 0

Czas pokaze jak afera sie skonczy , nawet jak USA im odejdzie to maja jeszcze kilka kontynetow :) caloksztalt i tak mial/ma pozytywny wplyw na caly rynek elektroniki dla wedkarzy. Ceny spadly. @Paprykarz wiesz cos na temat targow w poznaniu , interesuje mnie czy Lowrance bedzie tam wystawiony? Na targach jest mozliwosc zakupów indywidualnych ? czy tylko pokazy dla ludu i VIP day dla handlowcow?

Edytowane przez siarq

• 0

Moze po targach w Poznaniu , dowiemy sie cos wiecej o mozliwosciach ss 3d

interesuje mnie czy Lowrance bedzie tam wystawiony? Na targach jest mozliwosc zakupów indywidualnych ? czy tylko pokazy dla ludu i VIP day dla handlowcow?

w zeszłym roku było stanowisko Lowrance i z tego co pamietam to chyba Bass prezentował ich ofertę...niestety poziom wiedzy o przedstawianym sprzęcie mizerny ;/...na "fejsie" mieli info w stylu "Do każdej echosondy rybka GRATIS" - dmuchana rybka :D