Skocz do zawartości

Trociowy travel

Fatso

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam jakiegoś sensownego travela długości 2,70-3,30 (co najmniej 3 składy), nadającego się do typowych, zimowych zastosowań trociowo-rzecznych (większe, agresywne wobki, tudzież chętnie wirujące, obrotowe i wahadłowe żelastwo). Czciałbym wydać jak najmniej, bo ten badyl byłby tak rzadko używany, że nie chce mi się samemu strugać za duże kilkaset, albo i tysia z okładem.

Pomóżcie!

Jest tego trochę na znanym portalu aukcyjnym.

DAM EFFZETT TRV 2,70m/20-50g 4skład , ciekawa waga tylko 150gr

Daiwa True Flight Spin 2,74m 40g 4 skł. machałem nim , jest w nim moc na rybe w nurcie.

Daiwa Megaforce Travel Spin 2.70m 15-50g

YORK DEVIL 2 TRAVEL SPIN 2,7m/40g

ABU GARCIA DIPLOMAT TRAVEL SPIN 305 cm

Sam łowię travelem Cormorana na mojej słupii,jednak jest on już nie produkowany od jakiś 7lat.

Przerobiłem trochę traveli , gdyż na łowisko jeżdżę rowerem. ;)

Daiwa Wilderness 2,7m do 60gr - potężna moc , sztywny raczej do blaszek i wirówek.Ciężko nim rzucić 6gr woblerkiem.

Daiwa Wilderness 2,7m XT do 40g - dawał radę ,lekki ale raczej do plecionki z uwagi na akcję.

Shimano Bestmaster BX 3,0m do 50g 5części - gdyby nie małe przelkotki byłby ideał , do żyłki jak i do plecionki.

Penn Squadron 3m do 80gr - ciężki i za mocny na nasze ryby , nie polecam.

To tyle,pozdrawiam

Edytowane przez Mik

Ron Thompson travel super fast 2,70 15-45 albo 20-60g. Mam wersję 15-45 i spokojnie ogarnia wobki 7-10cm, także ostro pracujące, w dodatku calkiem przyzwoicie ładuje się przynętami poniżej CW. Jest moc. Akcja wbrew nazwie medium. Cena śmieszna, a kij ładnie wykończony i mocny. Chyba tylko przelotki na szczytowym składzie za małe na zimowe oblodzone linki

Abu diplomat wspomniany wyżej - kij oldschoolowy w wygladzie, uzbrojeniu (duże przelotki!) i ma moc.

Mam Diplomata 2,43 10-25g, fajny, mocny, ale CW jest realne i poniżej tych 8g słabo z niego lata.

• 2 tygodnie później...

@Del Toro Czy oni tam pisza ze te modele 7' oraz 8' CW 5-40 sa idealne do rzucania Mepsami 0? :)

To co pisza, a jak to ma sie do tego rzucania to inna bajka :) Rzucic rzucisz, najwyzej Tobie spadnie ten mepsik pod nogami  :lol:  :lol:  :lol:

Na martetingowe opisy trzeba patrzec przez palce :)

Skończyło się na tym: Mustad Team Series Silver Edition.  Długość 2,85m/ cw. 25-60g . trójskład, uchwyt i przelotki Fuji. Teraz pozostaje na trocie pojechać ...

Jak będzie w ręku to chętnie obejrzę...DB