Fatso Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Szukam jakiegoś sensownego travela długości 2,70-3,30 (co najmniej 3 składy), nadającego się do typowych, zimowych zastosowań trociowo-rzecznych (większe, agresywne wobki, tudzież chętnie wirujące, obrotowe i wahadłowe żelastwo). Czciałbym wydać jak najmniej, bo ten badyl byłby tak rzadko używany, że nie chce mi się samemu strugać za duże kilkaset, albo i tysia z okładem.Pomóżcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Jest tego trochę na znanym portalu aukcyjnym.DAM EFFZETT TRV 2,70m/20-50g 4skład , ciekawa waga tylko 150grDaiwa True Flight Spin 2,74m 40g 4 skł. machałem nim , jest w nim moc na rybe w nurcie.Daiwa Megaforce Travel Spin 2.70m 15-50gYORK DEVIL 2 TRAVEL SPIN 2,7m/40gABU GARCIA DIPLOMAT TRAVEL SPIN 305 cm Sam łowię travelem Cormorana na mojej słupii,jednak jest on już nie produkowany od jakiś 7lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Ja wiem, że tego trochę w ofercie jest, ale nie wszystko dam radę obejrzeć sam a i doświadczenia praktyczne z użytkowania byłyby mile widziane Dziękuję za już i czekam na więcej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Przerobiłem trochę traveli , gdyż na łowisko jeżdżę rowerem. Daiwa Wilderness 2,7m do 60gr - potężna moc , sztywny raczej do blaszek i wirówek.Ciężko nim rzucić 6gr woblerkiem.Daiwa Wilderness 2,7m XT do 40g - dawał radę ,lekki ale raczej do plecionki z uwagi na akcję.Shimano Bestmaster BX 3,0m do 50g 5części - gdyby nie małe przelkotki byłby ideał , do żyłki jak i do plecionki.Penn Squadron 3m do 80gr - ciężki i za mocny na nasze ryby , nie polecam. To tyle,pozdrawiam Edytowane 28 Grudnia 2015 przez Mik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Dziękuję i proszę o jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Mustad Team Series Silver Edition. Długość 2,85m/ cw. 25-60g . trójskład, uchwyt i przelotki Fuji.Nieużywany, jakbyco priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Ron Thompson travel super fast 2,70 15-45 albo 20-60g. Mam wersję 15-45 i spokojnie ogarnia wobki 7-10cm, także ostro pracujące, w dodatku calkiem przyzwoicie ładuje się przynętami poniżej CW. Jest moc. Akcja wbrew nazwie medium. Cena śmieszna, a kij ładnie wykończony i mocny. Chyba tylko przelotki na szczytowym składzie za małe na zimowe oblodzone linki Abu diplomat wspomniany wyżej - kij oldschoolowy w wygladzie, uzbrojeniu (duże przelotki!) i ma moc.Mam Diplomata 2,43 10-25g, fajny, mocny, ale CW jest realne i poniżej tych 8g słabo z niego lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Zakupilem takie cos do podobnych zastowan. Daiwa Wilderness XT Spinning, 9' lub 11', cw 20-60, w 6 kawalkach. Na ebay byly w niezlej promocji przed swietami. Jest pare innych modeli w roznych dlugosciach i z roznym cw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 6 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2016 Skończyło się na tym: Mustad Team Series Silver Edition. Długość 2,85m/ cw. 25-60g . trójskład, uchwyt i przelotki Fuji. Teraz pozostaje na trocie pojechać ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 @Del Toro Czy oni tam pisza ze te modele 7' oraz 8' CW 5-40 sa idealne do rzucania Mepsami 0? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 @Del Toro Czy oni tam pisza ze te modele 7' oraz 8' CW 5-40 sa idealne do rzucania Mepsami 0? To co pisza, a jak to ma sie do tego rzucania to inna bajka Rzucic rzucisz, najwyzej Tobie spadnie ten mepsik pod nogami Na martetingowe opisy trzeba patrzec przez palce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 8 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Skończyło się na tym: Mustad Team Series Silver Edition. Długość 2,85m/ cw. 25-60g . trójskład, uchwyt i przelotki Fuji. Teraz pozostaje na trocie pojechać ...Jak będzie w ręku to chętnie obejrzę...DB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 8 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2016 Jak będzie w ręku to chętnie obejrzę...DBJest na półce ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi