Kapitan Szczupak Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Na wiosnę chcę złożyć zestaw pod średniej wielkości Jerki, przynęty w okolicach wyrzutu kija czyli 50-100g. Co powiecie o takim zestawie, praktycznie nie można znaleźć info o tym sprzęcie? Początkowo myślałem o czymś trochę tańszym ale niskoplofilowce typu ABU GARCIA BLACK MAX 2 się chyba nie sprawdzą, a tego STX'a chyba szkoda też zakładać pod Dragona Thytan Pro Jerk 60-120, poza tym trochę nie pasi mi ten fioletowy czy tam niebieski kolor? Do lżejszych Jerków do 40g póki co mam Dragon Millenium fatso Jest 1.80 25-60g pod stałoszpulowcem.Proszę o jakąś opinie na temat tego zestawu, łowię z pontonu, nieduże jeziora, póki co Jerki do 70g ale na wiosnę planuje wystartować z czymś większym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Drac Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Oj chyba Ty nam dasz opinie Jedyne co mogę powiedzieć to że rozmiar 5xxx okrąglaka jest dość przyjemny nawet w niewielkich dłoniach.Próbuj panie ...ja również pod ciężki kaliber wziąłem okrąglaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Posiadam co prawda SX ale myślę, że dużej róznicy nie będzie.Generalnie w porównaniu do C4 czy C3 jest jakby trochę rozluźniony Nie znam się na metalurgii ale środek :pinion + przekładnia niemalże identyczna w wyżej wspomnianymi.Swojego kupiłem za 200pln i myślę, że taka kwota jest napewno warta by ją zapłacić.Użytkuję kilka miesięcy i póki co poza luzem na korbce jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Szczupak Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Posiadam co prawda SX ale myślę, że dużej róznicy nie będzie.Generalnie w porównaniu do C4 czy C3 jest jakby trochę rozluźniony Nie znam się na metalurgii ale środek :pinion + przekładnia niemalże identyczna w wyżej wspomnianymi.Swojego kupiłem za 200pln i myślę, że taka kwota jest napewno warta by ją zapłacić.Użytkuję kilka miesięcy i póki co poza luzem na korbce jestem zadowolony Z opisu, zastosowanych technologii, ilości łożysk itp. wynika iż jest to praktycznie tak kochane C4 tyle że jest ładniejszy i stówkę tańszy bo w okolicach 490zł jest ale mogę się oczywiście mylić i może nie być tak dobre jak C4 dlatego pytam czy ktoś zaryzykował kupno Edytowane 28 Grudnia 2015 przez Kapitan Szczupak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Szczupak Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Oj chyba Ty nam dasz opinie Jedyne co mogę powiedzieć to że rozmiar 5xxx okrąglaka jest dość przyjemny nawet w niewielkich dłoniach.Próbuj panie ...ja również pod ciężki kaliber wziąłem okrąglaka.Dłonie mam raczej z tych "większych" ale dobrze wiedzieć na filmie produkcji Abu wyglądają one bardzo zgrabnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Z opisu, zastosowanych technologii, ilości łożysk itp. wynika iż jest to praktycznie tak kochane C4 tyle że jest ładniejszy i stówkę tańszy bo w okolicach 490zł jest ale mogę się oczywiście mylić i może nie być tak dobre jak C4 dlatego pytam czy ktoś zaryzykował kupno To czy jest ładniejszy to kwestia gustu. IMO nowe C4 są najładniejsze wg mnie.Praca w porównaniu ze szwedzkim legendarnym pozostawia sporo do życzenia.Używam swojego SX do trollingu inaczej odczuwam dyskomfort.Używając na przemian C4/C3 z Sx'em częsciej sięgałbym po legendarne niżeli SX'a co w konsekwencji wyłączylo by go w ogóle z łowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Wole dopłacić stówkę do C4 Tutaj jakoś sporo plastiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucks_one Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Wole dopłacić stówkę do C4 Tutaj jakoś sporo plastikuPlastik wydaje się być dobrej jakości natomiast gumowany "pad" pod kciuk podczas łowienia jest mało przyjazny.Myślę Przemek, że za cenę nowego sx/stx'a można kupić w doskonałym stanie Szweda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapitan Szczupak Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Jakoś mnie naszło żeby zaglądnąc znowu na forum i trafiłem na swoje tematy. Co mogę powiedzieć, jest końcówka 2018 roku a ja katuje nadal swojego STX'a który z przynęt 50-100g został już zaprzęgnięty tylko i wyłącznie pod swimbaity 150-200g. Multik był na serwisie, żadnych oznak zużycia, chodzi tak jak chodził. Od września do grudnia ma dość spore naloty, 2 dni w tygodniu minimum. Tak szybko chyba nie padnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi