Henri Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 (edytowane) Gdzieś na forum wyczytałem, że parę osób robiło już u nich zakupy. Podzieli się ktoś informacją, czy można im zaufać? Mam również pytanie w kwestii opłat. Chcę kupić wędkę za ok. 40 eur. Ile mnie może wynieść całkowity koszt? Z tego co wyczytałem do cen należy doliczyć 19% vat. Kosztu wysyłki nie podawają, tylko jest uzależniona od wagi.Jeśli ktoś już kupował wędkę, to proszę podać jaka była cena za wędkę na stronie, a ile wyszła na gotowo. Jeśli jest taka możliwość to podajcie ile doliczyli za wysyłkę, vat lokalny, cło, czy doliczono drugi vat w Polsce??? Kupuję często na ebay-u, ale tam są to sprawy "groszowe" i nie miałem jeszcze "przyjemności" przechodzić przez procedury. Poza tym na ebay-u jest ostatecznie podana wartość transakcji, natomiast tutaj jest sporo rzeczy dla mnie niewiadomych. Edytowane 28 Grudnia 2015 przez Henri Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Ja kupilem tam 2 kije, do ceny doliczasz 19% vat i 23 euro za przesylke. Wedki sa zapakowane w rure pcv. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Wysyłkę miałeś do Polski, czy do UK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1ns4n1ty Opublikowano 28 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Uk, z tego co sie orietuje nie powinno byc zadnej roznicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Niby teoretycznie tak, ale biorąc pod uwagę skrupulatność naszych celników, to może być różnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Cypr jest w EU, więc nic celnikom do tego wg mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Tu macie trochę lepiej zaopatrzony sklep:http://stores.ebay.com/mptrade2013?_trksid=p2047675.l2563 Też jest w Eu wiec cła nie ma. Płatność również paypalem wiec nie ma ryzyka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henri Opublikowano 29 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Cypr jest w EU, więc nic celnikom do tego wg mnie.Faktycznie, pomyliło mi się. Myślałem, że euro stosują na takiej zasadzie jak San Marino, które w UE nie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi