Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Kontynuując konwersację , oraz pozostając adwersarzem w stylu całkowicie niemedialnym czyli wolnym od inklinacji jednoznacznie rzeźnickich , dodam przekornie , że wczoraj wieczorem kontynuowaliśmy eksperymenty z wytrzymałością inkryminowanych marek z wynikiem dość odmiennym . U Wojtka Żbikowskiego w sklepie , w gronie wieloosobowym i warunkach polowych , na białym Powerstrike z dużej 1200yd szpuli , o mocy 60 lb prawie podnieśliśmy trzy opony 195/65/15 . Muskały glebę .. Dwoma oponami można swobodnie bujać , a jedna waży 9.6 kg . Nie jest więc taka zła , Godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 Przed chwilą ponownie przetestowałem PowerStrike 50 Lb żółtą kupioną w X-rods. Usiłowałem podnieść ciężarek 11 kg. Nie udało się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2010 Moze gdzies na horyzoncie pojawi sie pytanie odnosnie tych dwoch petelek ? moze to pora zastosowac inny wezel... Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psulek Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 A może problem jest z bezwładnością aparatury pomiarowej? Swego czasu bawiłem się z waga elektroniczną i ta szybko reagowała na zmiany obciążenia - po chwilowym (na ułamek sekundy dosłownie) wzroście obciążenia następował strzał. Możliwe że waga ze wskaźnikiem mechanicznym (łazienkowa lub sprężynowa) nie jest w stanie wyłapać takich skoków. Najbardziej miarodajny wydaje się test z baniakami z wodą - można dawkować obciążenie bardzo dokładnie i bez gwałtownych szarpnięć. Godski używa wag mechanicznych. A jakich wy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 21 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2010 Podnosiłem też hantle. Wynik taki sam. Za jakiś czas zawita do mnie plecionka Izorline dzięki uprzejmości jednego z kolegów. Sprawdzę i opiszę jej test. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 22 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2010 moze to pora zastosowac inny wezel moze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 mam cos na zimowe wieczory http://www.pcwi.com.au/fishing/4linetesting.htm#BRAID_BRAID Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 Dzięki Pitt za link . Wierzyć się nie chce, że jednemu człowiekowi, chciało się zbadać tyle linek. Pomierzył nawet wysokość i szerokość przekroju . Ciekawa ta procedura testowa, budzi zaufanie. Niektóre wyniki, dla mnie zaskakujące. Albo do Polski trafia jakiś drugi sort, albo w moim sklepie bezczelnie sprzedają podróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2010 ... Niektóre wyniki, dla mnie zaskakujące. Albo do Polski trafia jakiś drugi sort, albo w moim sklepie bezczelnie sprzedają podróbki. tak tak.dobrze miec tego swiadomosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi