Skocz do zawartości
  • 0

...Widzane Okiem Gieldy Jerkbait...Czyli Nas... Najlepiej za 1zł Kupic...

Michaelfly

Pytanie

Witam...Odnosze Wrazenie...ze pojawil sie Trend..Sprzadazy/Zakupu za przyslowiowa paczke chipsow...Fakt dzis Ciezko cos Sprzedac kazdy szuka Okazji...ale niektorzy przeginaja...bo chcieliby cos miec za 1 grosz... a Towary maja swoje Ceny ...mimo upustow zejscia z ceny dalej za duzo : ) Nieda sie sprzedac Talona w Cenie Mikado B)

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Ciekawe spostrzezenia... <_<

Nie ma w tym jednak nic dziwnego..jak zawsze jest to rodzaj swoistej umowy pomiedzy kupujacym a sprzedajacym. 1en chce jak najtaniej...2gi jak najdrozej..potrebny jest zdrowy rozsadek obu albo...nie dochodzi do transakcji. B)

A zeby watek mial wymiar praktyczny...ja rowniez wstawilem/wstawie kilka rzeczy do uplynnienia. Natomiast zamierzam przy owym procederze kierowac sie powyzsza zasada. Innym rowniez polecam.

Gumo

• 0

ja natomiast odnosze wrazenie, ze na forum jest coraz wiecej 'cwaniaczkow', ktorzy przy zerowym wkladzie w rozwoj tej strony , korzystaja z niej jak z prywatnej gieldy handlowej ... czy wolno mi tak powiedziec o 'uzytkownikach'? alez oczywiscie, ja tworze ta strone od samego poczatku, wnoszac regularnie merytoryczny (przynajmniej mam taka nadzieje) wklad w jej rozwoj ... i to w przeciwienstwie do hordy tych wlasnie cwaniaczkow, ktorych (ja osobiscie) do 'Nas' wcale do nie zaliczam!

• 0

@pitt

Trochę sprzętu Tu sprzedałem i sporo kupiłem - fakt. Jednak nigdy na niczym nic nie zarobiłem. Zawsze tracę. Giełda pozwala mi zbywać to co jest mi nieprzydatne lub było nietrafionym zakupem. Nie widzę w tym nic zdrożnego. Wielu z Nas tak robi i w ogólnym rozrachunku minimalizujemy straty. Wymieniamy się zabawkami udając handel...

W ten sposób wymieniłem prawie cały sprzęt spiningowy na casty.

Nie czuję się cwaniaczkiem...

:D

• 0

Poki co nikt nie sformulowal nic szczegolo - personalnie...

Zeby nie bylo, ze Pitt jest osamotniony w swoim twierdzeniu.....twierdze dokladnie tak samo. Jest cala rzesza, ktora glownie wertuje dzial sprzedam w poszukiwaniu okazji.

Do innych watkow zaglada tylko wtedy, gdy jest osobista dorazna potrzeba.

Natomiast jesli idzie o napisanie kilku slow komentarza albo wskazowki jakiejs... :unsure:

To dokladna analogia z zrozmowek przez SB radio...kazdy chetnie sie dowie, gdzie jest odcinek drogi, ktory wypada ominac...ale nikomu sie nie chce nic gadac...

Wychodzi na to, ze bylo cos w tym, co kiedys roztrzasalismy - mysli o powstaniu forum zamknietego.

Patu, skoro sa wysokie wymagania w stosunku do moderatorow to (skoro to jest strona non profit) dlaczego ma nie byc zadnych wymagan moderatorow w stos. do uzytkownikow?

Gumo

• 0

Patu, skoro sa wysokie wymagania w stosunku do moderatorow to (skoro to jest strona non profit) dlaczego ma nie byc zadnych wymagan moderatorow w stos. do uzytkownikow?

Gumo

Moim zdaniem, powinny być.

Dlatego wzorem z innych forów możnaby wprowadzić blokadę w wątku handlowym dla userów ze stażem poniżej X miesięcy i Y postów...

Temat przysłowiowych cwaniaczków byłby wyeliminowany...

• 0

ja uważam że do póki nie ma tu allegro wszystko mieści się w normach przyzwoitości... ale jak zobaczę jakieś ,,nowe profesjonalne zestawy z teleskopówką 3.50, kołowrotkiem do wszystkiego i do niczego, z 3 spławikami, blaszką, twisterem i wobkiem, a do tego żyłka 0.40, zestaw haczyków i ciężarki to mnie witki opadną. Ważne żeby sprzedawać to co nam zalega i handmade'y, i nie robić z jerkbaita swojej prywatnej hurtowni...

• 0

Niestety podziękuję Gumo

super symptomatyczna postawa ... taka fantastycznie roszczeniowa ... forumowa klasyka jak widac na zalaczonym obrazku: najpierw wytknac modowi, ze jest niedobry, ze naduzywa itd ... ale w razie czego to lepiej sie nie pchac na ochotnika, bo predzedzej czy pozniej tez sie kopa dostanie ...

• 0

Niestety podziękuję Gumo

super symptomatyczna postawa ... taka fantastycznie roszczeniowa ... forumowa klasyka jak widac na zalaczonym obrazku: najpierw wytknac modowi, ze jest niedobry, ze naduzywa itd ... ale w razie czego to lepiej sie nie pchac na ochotnika, bo predzedzej czy pozniej tez sie kopa dostanie ...

pfff Pitt - poniżej poziomu tego forum.

• 0

Lekka detonacja emocji w tym wątku jest pewnie trochę zastępcza , choć nie nastapiła całkiem bez powodu . A tym powodem i łatwo zauważalnym mankamentem na takim jak j.pl forum , próbującym utrzymać stale dobry poziom , jest jaskrawo rażąca dysproporcja wkładu własnego w tutejsze dzieło wspólne . Dla młodszych i anonimowych użytkowników jest to baza danych , jakich w sieci wiele i korzystanie z niej jest zupełnie nieobowiązujące . Dla starszych jest to jednak jednoznacznie obligujące do bycia dobrowolnym koniem pociągowym , inicjatorem , mentorem , moderatorem , strózem moralności i w końcu także gwarantem tej jakości B)

Wystawianie się na osąd publiki z całym poświęceniem , graniczącym momentami z ekshibicjonizmem . Daje się zauważyć jak systematycznie odpadają w cień styrani , wypaleni liderzy - czsem dla odpoczynku , czasem ze zniechęcenia , a i z urażonych ambicji też bywa ;)

Oczywiście forum może się uśrednić , spopulizować , wyonecić albo osunąć w tematy łatwe i zastępcze . Tą drogę przeszło od poczatku do końca Rybie Oko , nasz najstarszy krajowy portal . Po co nam recydywa tego zjazdu ??

Pitt jest tutaj niezastąpiony jako wodzirej i moderator , oczywiście niczego innym aktywnym userom nie odejmując z wieńców , albo i wartości :D Moim zaś przeznaczeniem tutaj jest chyba słowna chuliganka , co dość lubię ..

A poganianie handlarzy i przekupniów ze światyni ma dość długą i znaną tradycję , choć u postępowego populusa z początku XXI wieku jest dosyć demode .. ;)

• 0

Daje się zauważyć jak systematycznie odpadają w cień styrani , wypaleni liderzy - czsem dla odpoczynku , czasem ze zniechęcenia , a i z urażonych ambicji też bywa ;)

Nie ma czegoś takiego.

Byłem długo administratorem gierek WP. Współodpowiadałem za czaty na kilku grach. Albo się nadajesz tzn nie dąsasz i nie dajesz sprowokować, albo nie.

Mam nadzieję, że Pitt się nie obrazi - broń Boże to nie wycieczka osobista. Wykonuje generalnie Wspaniałą robotę i ma tu wielkie zasługi. Jednak musi być jak skała :mellow:

Pozdrawiam Pitt, weź z mojej pisaniny tylko to, co pomoże Ci być jeszcze lepszym.

A na pytanie czydany user ma ochotę spróbować być modem odpowiedź jest tylko jedna. Nie musi mieć! Nie musi i ma pełne prawo oceniać pracę innych. Taki już netowy lajf :D:D

• 0

Witam,

Najdziwniejsze w tym wszystkim, ze post zostal napisany przez uzytkownika, ktory nie wniosl zupelnie nic do forum oprocz oferowania sprzetu w dziale sprzedam :angry: Podobnie jak wielu aktywnych userow cos tam kiedys sprzedawalem. Wiekszosc za ceny bardzo przystepne i nie bylo problemow z negocjacjami itd. Kilka razy dostalem na tym po dupie ale to juz moja sprawa i moj problem.

Pozdrawiam,

Bujo

• 0

Miałem oczywiście na myśli tych właśnie zewnętrznych biznesmenów , sprowadzających swój udział do formuły kupię - sprzedam . Koleżeńską wersję rynku można tylko szanować i podziwiać :D Ale trudno byłoby to rozgraniczyć , albo i ograniczyć ..