Skocz do zawartości
  • 0

...Widzane Okiem Gieldy Jerkbait...Czyli Nas... Najlepiej za 1zł Kupic...

Michaelfly

Pytanie

Witam...Odnosze Wrazenie...ze pojawil sie Trend..Sprzadazy/Zakupu za przyslowiowa paczke chipsow...Fakt dzis Ciezko cos Sprzedac kazdy szuka Okazji...ale niektorzy przeginaja...bo chcieliby cos miec za 1 grosz... a Towary maja swoje Ceny ...mimo upustow zejscia z ceny dalej za duzo : ) Nieda sie sprzedac Talona w Cenie Mikado B)

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Kiedy pisałem o idei zamkniętego forum, zostałem przez trybunów ludowych zjedzony w sosie taniego populizmu i demagogi.

Od dłuższego czasu niezbyt wychodze po za swój dział, ani na to czasu nie mam, ani chyba tez już ochoty.

Wielu z nas zna się z zamkniętych forumów, wiecie że dość dobrze potrafi,a funkcjonować, praktycznie nie zdarzają się żenujące dymy - jakoś nie wypada? Ruchu mniej ale jakość jakby inna.

Co do wątku giełdowego - mieszane odczucia. Zawsze wymienialiśmy się na j.pl sprzętem, czasem za kasę, czasem za free. Było to jakby naturalne, przy szybkim rozwoju casta i byciu w zasadzie jedynym dużym forum tematycznym - niby gdzie indziej szukac sprzętu?

Idea 100 postów jak na TT wydaje się być całkiem niezła.

• 0

..... ani chyba tez już ochoty. ...

No co ty!? :lol:

A tak z perspektywy jednego z bylych najaktywniejszych uzytkownikow tego forum i ex-moderatora. Ten watek porusza problem jaki wraca tu co jakis czas. Powienienbyl byc rozwiazany przynajmniej 2 lata temu. Kiedy jeszcze mozna bylo go opanowac. Niestety tak sie nie stalo.

J.pl padl ofiara wlasnej popularnosci i tego, ze faktycznie jak wspomnial Pitt, byla tu spora grupka ludzi, ktora tworzyla klimat tego portalu.

Zawiodla polityka popuszczania i wiara, ze masowe logowania sie nowych spowoduje zmiane. Miala w teorii pojawic sie kolejna generacja pasjonatow ktorzy beda aktywnie tworzyc ten portal i niejako naturalnie zastapia tych, ktorzy sa tu od 2005-2006..

Niestety

Przyszly cwaniaczki Mikosze i inni.. Mimo ostrzezen wlasciciel portalu zignorowal to co sie zaczelo tu dziac ..

Na koniec uwazam, ze faktycznie Standerus ma racje. Zamkniete forum, gdzie dostep maja jedynie ci, ktorzy zostali zarekomendowani przez innych powaznych userow zapewnilby staly wysoki poziom dyskursu przynajmniej na jakims poziomie.

poziomie niedostepnym dla mikoszow itp..

obecnie jestem uzytkownikiem innego forum z ograniczona mozliwoscia dostepu i interakcja z innymi czlonkami klubu jest czysta przyjemnoscia.

pozd JW

• 0

Jurku, zdecydowałem się?na taką formę a nie inną i taki jerkbait będzie. Jeśli kiedykolwiek zechcę tworzyć zamknięte forum wędkarskie to stworzę inne. Jerkbait.pl to forum dla miłośników wędkarstwa spinningowego, castingowego, muszkarstwa, którzy chcą dzielić się swoją wiedzą. Może to idea utopijna ale mnie akurat podoba się wizja dzielenia doświadczeniami - bardzo. Wielokrotnie też widzę, że wielu podglądaczy jerkbaita później coś publikuje w innych miejscach internetu, czasopismach, czy nawet wprowadza w życie ....np. powszechny japan style - wtedy czuję, że był sens.

Zagarnianie wszystkiego pod siebie .... nie dla mnie.

• 0

Remek

Rob swoje

Nie sluchaj renegatow

jak czytam wpis typu obecnie jestem uzytkownikiem innego forum z ograniczona mozliwoscia dostepu i interakcja z innymi czlonkami klubu jest czysta przyjemnoscia

to stwierdzam ze homesick robi ludziom dziury w glowach

Dobranoc rodacy

• 0

Pozwolę sobie dodać parę słów. JB w obecnej formie jest dosyć mocno ukształtowany. Przeżywa normalne objawy, cyklu ewolucji którą przechodzą wszystkie tematyczne fora o dużym potencjale i z dużą liczbą użytkowników (temat tego wątku jest tylko jednym z wielu takich problemów). Moderatorzy i tak nieźle to ogarniają. To, że w początkach istnienia było inne i bardziej koleżeńskie, chyba zaważyło na tym jak wygląda teraz (tzn. na plus). Myślę, że obecnie założenie czegoś takiego byłoby niemożliwe. To, że są słowa krytyki też jest normalne, osobiste zgrzyty itp. tak jak w życiu. Wspólnota online jest odbiciem statystycznym społeczeństwa, ze wszystkim konsekwencjami, dobrymi i złymi. Słowem objawy prawidłowe. Zauważcie, że nie ma tu jakichś bardzo agresywnych wypowiedzi, łaciny, nawet „analfabetyzm” rzadko się zdarza. Biorąc pod uwagę wirtualną rzeczywistość i skalę forum, jest to wyczyn nie lada. Przecież, bez nowych użytkowników rozwój byłby inny, może lepszy, nie wiem. Co mogę dodać, od siebie, to że czasami nowi użytkownicy w niektórych kwestiach, nie chcą się wypowiadać bo obawiają się, że zostaną wyśmiani. Nikt nie chce „palnąć” czegoś bo zaraz zlecą się i będą kąsać. Bardzo wiele osób dzieli się tu swoją wiedzą zupełnie bezinteresownie. Oczywiście można by tego wszystkiego poszukać online samodzielnie, ale JB, skupia w obecnym momencie, kilka kluczowych działów w jednym miejscu i to jest ogromny atut.

• 0

:D

Ważne by chciało się?userom nie tylko czytać, a pisać. Osobiście twierdzę, że nawet niewielkie opisy swoich doświdczeń, przy okazji połowu ryb mogą wywołać lawinę podobnych zachować. Dla mnie rządzi fizyka jądrowa :D - reakcja łańcuchowa jest możliwa. Tak więc nie obawiajcie się dzielić swoją wiedzą. Trzymanie jej dla siebie nie stanowi żadnego pożytku.

Pozdrawiam

Remek

• 0

ciekawe jak by to bylo, gdyby trzeba zplacic prowizje od sprzedazy, np. na utrzymanie serwerow jerkbaita.pl?

osobiście nie miałbym nic przeciwko , oczywiście jeśli stawki byłyby na sensownym poziomie. od siebie dodam jedynie to ,że stawki powinny być inne(niższe) dla ogłoszeń zawierających przysłowiowe duperele jak np. używane przynęty,a inne(wyższe) dla sprzętu nowego i drogiego ,takiego jak kołowrotki czy wędki.

• 0

Panowie, przy niskich stawkach może być jeszcze większy wysyp drobnych handlarzy, z kolei przy wyższych, handel może zostanie ograniczony, ale może też ktoś przyjaźnie zapytać o fakturę. Nie znam się na prawie podatkowym, jednak różne przelewy prywatne mogą być kłopotliwe dla właściciela forum.

Osobiście nie robiłbym tragedii z faktu, że jakiś nowy użytkownik coś wystawia na sprzedaż, mogą z tego skorzystać też starzy wyjadacze .

• 0

nie chodzi o uzytkownikow sprzedajacych od czasu do czasu nadmiar czy tez nie trafiony zakup, tylko o 'uzytkownikow' poruszajacych sie monotematycznie na zakladce 'kupie sprzedam' ... i wykorzystujacych ta platforme w sposob tak nachalny, ze redakcja dostaje sygnaly w tym kierunku

gielda jest z zalozenia kolezenska a nie stricte handlowa

• 0

Witaj Pitt.

Nie znam nazwy waszego systemu na, którym opiera się jerkbait (niech Ci do głowy nie przychodzi, by tutaj publicznie mówić nazwę :angry: ) , ale możecie na stronie głównej zamieścić np. moduł Donate. To taka fajna opcja przekazywania darowizn. Kto ma ochotę parę złotych Remkowi prześlę w ramach bezzwrotnej pomocy.

Sorry za OT.

• 0

...Nieda sie sprzedac Talona w Cenie Mikado..

Jak to nie da ?? owszem da, tylko trzeba chciec To raczej Mikado nie sprzedasz w cenie Talona, chociaz Ty bys pewnie probowal..

Trzeba miec troche godnosci i kolegow po kiju traktowac z szacunkiem jakim dazymy samych siebie, tylko trzeba odrobine chciec.. No ale jesli ktos nie chce, no coz robi z siebie frajera ?