jala Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 kochani zalogowałam się na tym forum co szukam odpowiedzi na pytanie jak skleić kolosze?? pękniecie okolo 3 cm pionowe z 8 cm powyżej kostki prosze pomóżciepozdrawiam i życze miłego dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Ja zacząłbym od pytania: z czego kalosze są zrobione. Z gumy - odpowiedź jest prosta - wulkanizacja; lub papier ścierny, łatka i butapren. Nowoczesne komponenty - no to leżę. I teraz zachodzi proste pytanie - ile kosztowały? Może naprawa będzie przekraczać wartość naprawy. Czasami nie opłaca się remontować. Nowy sprzęt, ubranie, też posłuży :0):00) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jala Opublikowano 14 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 sprowadziłam je ze stanów mam do nich sentyment ...tak są gumowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Ja używam STORMSURE.Spróbuj,może sie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_bp Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Jak wodery łata to i kalosze STORMSURE sklei. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Dobrze, gumowa łatka, ze sklepu naprawy rowerów, papier ścierny 100 lub 120, klej butapren. Przetrzyj papierem ściernym powierzchnię rozcięcia + - 1 cm. Przetrzyj papierem ściernym łatkę z gumy o podobnej sztywności, plastyczności (muszą się podobnie zachowywać pod naciskiem). Do buta, od wewnątrz włóż pieluchę, i posmaruj but na zewnątrz cienką warstwą butaprenu. posmaruj łatkę w ten sam sposób. Odczekaj około 3 minut. Na miejsce połączenia przyłóż łatkę. Delikatnie, bez nacisku, upewnij się, że łatka chwyta klej. Po 2-3 minutach postaraj się wycisnąć nadmiar kleju poza miejsce łączenia pracując od środka na zewnątrz. Jeśli brzegi. mimo wszystko podniosą się - zostaw do wyszuszenia. Czasami zdarza się, że to jest dobry spaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasik Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 W sklejonych będziesz musiał skakać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jala Opublikowano 15 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2010 dziękuje wam bardzo i pozdrawiam serdecznie też kiedys jeździłam z dziadkiem na rybki super hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi