KrzysiekPL Opublikowano 14 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2010 Witam wszystkich ,mam zamiar wyruszyć na północ zawsze marzyła mi się Laponia ,chciałbym poznać wasze opinie opowieści o udanych mniej udanych wyjazdach na tamte wody.Piszcie o jeziorach na których byliście kłade nacisk na szczupaka proszę o POMOC i PZDR. KRZysztof.......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2010 Witam wszystkich ,mam zamiar wyruszyć na północ zawsze marzyła mi się Laponia ,chciałbym poznać wasze opinie opowieści o udanych mniej udanych wyjazdach na tamte wody.Piszcie o jeziorach na których byliście kłade nacisk na szczupaka proszę o POMOC i PZDR. KRZysztof.......... Witam, Z wiadomych wzgledow nie moge ci podac namiarow na miejscowki gdzie lowilem. Kilka uwag- populacja szczupaka ma sie tam bardzo dobrze- wieszosc stonki tam nie dojezdza. Pomimo niekorzystnych wydawalo by sie warunkow pogodowych ryby rosna bardzo duze. Musisz poszukac jezior z wystepujaca sieja, ktora na moich lowiskach jest ich glownym pokarmem. Czasowo najlepiej wybrac sie pod koniec czerwca, poczatek lipca- pogoda w wiekszosci wypadkow jest bardzo dobra i gwarantuje brania ryb ( trzeba szukac plytszych, dobrze nagrzewajacych sie parti jeziora). Przynet doslownie garstka- jakies jerki Salmo czy ''naszego'' forumowego Slawka, troche gum z obowiazkowym fluo, obrotowki i troche wobkow.Cos w metalicznych kolorach tez musisz miec. Nic innego z mojego doswiadczenia nie jest potrzebne. Sa tam jeszcze ryby duzo ciekawsze od szczupakow- ichiejsze orringi, ktore czasem sie trafiaja jako przylow. Pozdrawiam, Bujo P.S. Moje doswiadczenia pochodza z miejsc troszke na poludnie od Laponi ( ok 100 km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi