bartsiedlce Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Kolego sympatyczny, wycieczki osobiste zostaw w swoim domku, bardzo proszę. Łowisz? Łów, nie płać, płać, rób, co uważasz za stosowne, jedź dokąd sobie życzysz. Niestety forma i język Twoich wypowiedzi natychmiast wywołuję reakcję negatywną. W ten sposób nie zrobisz nic dobrego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 31 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2015 Bartek, gdzie ja Ciebie obraziłem, mimo dystansu do PZW Ciebie i Twoje wypowiedzi akurat szanuję i uwaźam za wartościowe.W całej dyskusji starałem się jedynie pomóc, przegrzebałem przepisy, opisałem co myślę i czemu przyznałeś mi kilkakrotnie rację, a konkluzja o krzykactwie jest co najmniej nie na miejscu w tych okolicznościach. Sprawa rozwiązana więc nie ma o co dalej kruszyć kopii, Twoje zdowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Piotrze, nie rzecz w urażaniu mnie, ale w odniesieniach bezpośrednio do osób. Czy do mnie, czy nie, nie lubię określeń typu "Najlepiej siedzieć cicho i bulić składki CH.J wie na co a potem jechać na ryby do Szwecji. Od dwóch lat łowię najwięcej szczupaków w wodach, którymi dzięki Bogu przestaliście się "opiekować"- w samym centrum Warszawy ryby długości metra i okolic." (podkreślenie moje). Do Twojego "krzykactwa" odniosłem się w poprzednim poście. Chodzi o formę i język, którym przemawiasz. Tak, zgodziłem się w niektórych aspektach, ale to nie wyklucza mojej niechęci do języka, którym się posługujesz (poza ostatnim wpisem). Z jakiejś przyczyny działa on na mnie jak przysłowiowa "płachta na byka" i nie jestem odosobniony w tym odczuciu. Pomyśl, czy nie warto czegoś zmienić w narracji, by osiągnąć zamierzony cel?Dziękuję za uznanie i życzenia.Wzajemnie, najlepszego życzę w Nowym Roku, oby rybki Cię nie omijały.Pozdrawiam - Bartek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Już było prawie dobrze,a tu takie info.........jednak, jakże światłe umysły wędkarskie znad Parsęty, zapewne wzbogacą fotkami wątek, który niebawem powstanie.............czyli "Skarpety 2016"..........przepraszam "Trocie 2016"............A była nadzieja...........była.......Polska bylejakość jest dobijająca,naprawdę,tyle że się jej dziwić nie będę,nie po tym co zastałem dziś w telewizji ........szok po prostu.Niby jesteśmy światłym narodem,ale do przodu kroku nie zrobiliśmy..........Przykro........ale....." to ci rybacy ,to oni lgną nad rzeki pomorskie z całej Polski,to oni".........................można w to wierzyć,a jakże,można też wierzyć w to, że Stefan Teraz Ino umie śpiewać........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darogryf Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Dziękujemy Panu Posłowi, że jest z odpowiedniej na dzień dzisiejszy partii przewodniej. I tylko to nas uratowało. Gdyby to była poprzednia to Dyrektor RZGW nie zmienił by decyzji wcale pod naciskiem siły argumentów lub argumentu siły. Jak widać polityka działa wszędzie.Jeszcze raz dziękujemy. Coś nie bardzo chcą brać te nasze rybki. Edytowane 1 Stycznia 2016 przez darogryf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Współczuję kolegom znad Parsęty i z okręgu Koszalińskiego. Sam jestem z bardzo dużego okręgu który w sposób wzorcowy dba o swoje wody pokazując wędkarzom, że ryba w wodzie jest (w sieciach jest jej pełno), tylko wędkarze nie potrafią jej łowić . Oczywiście wszystkiemu winne są wydry i kormorany, setkami ton wyjadające rybę z Zalewu Zegrzyńskiego. A już całkiem poważnie i nie obrażając nikogo. Problem pojawił się po reformie administracyjnej z 1999 a winny jest PZW i jego pazerność. Bo zamiast połączyć się w jednolite struktury działające na terenach nowo powstałych województw, zostawiła rozdrobione okręgi działające w granicach których de facto już nie ma. Ile wód ma np. okręg Skierniewice? Chustka do nosa ma większa powierzchnię. Jak o gospodarności PZW świadczy fakt, że mistrzostwa Polski w spinningu 2015 r. rozegrano na wodzie prywatnego dzierżawcy? Sprawdźcie sobie wyniki i porównajcie z wynikami na wodach PZW. Jednym słowem nie bójmy się, że takie okręgi jak Koszalin upadną. Naprawdę nie będzie po czym płakać. Bo po czym tu płakać?Po regulaminie połowu ryb który nijak się ma do rzeczywistości? Bo jak rozumieć przepis który dopuszcza legalne zabranie, dzień po dniu, np. dwóch sandaczy. To znaczy, że jak będę na wodzie przez tydzień. Będę mógł do lodówy nakitować, w majestacie prawa, 14 sandałów wielkości 50cm+. Metrowe też się załapią w razie co. Bezsens totalny. To jeden na tydzień nie łaska w wymiarze 50-80 cm? A sumów 7 sztuk, takich po od 70 do 240cm lub większych? Pięknie po prostu. I to ma być regulamin amatorskiego połowu? Nie chcę wiedzieć jak wygląda regulamin rybackiego połowu.Po fatalnej ochronie wód, gdzie pseudo wędkarze bezkarnie wybierają rybie mięso bez żadnego nadzoru. Jakie kary im grożą? Śmieją się nam w twarz z tych kar.Po anty wędkarskich umowach, z rybakami, na gospodarcze odłowy sieciowe. To ja mam jeszcze na wodzie konkurować z siecią? Coś tu jest jednak nie tak. Może gdy takie wody jak Parsęta czy ZZ trafią do rąk prywatnych, zacznie się w nich wędkowanie na poważnie. Pojedziesz na przygodę z trocią, sandaczem, a nie na biczowanie wody lub perspektywę złowienia "okazu" - 20cm okonka, po którym będziesz się cieszył jak ze szczupaka 80cm. To co się na niektórych wodach PZW dzieje to jest substytut wędkarstwa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) http://www.rzgw.szczecin.pl/aktualnosci/single/id/2489 o zezwoleniach... http://www.rzgw.szczecin.pl/zezwolenia-na-amatorski-polow-ryb Edytowane 11 Stycznia 2016 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) no to piknie, kurka, piknie... @Rajfel... wiem, wiem, doczytałem ale... tak w ogóleZ drugiej strony może cos się zmieni na lepsze... czas pokaże Edytowane 11 Stycznia 2016 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Spokojnie. Przeczytaj co pisze rzgw. Bezpłatnie możesz uzyskać zezwolenie tylko trzeba wysłać zgłoszenie. @Jano , raczej pierwsze trzy lata pokarzą czym była zarybiana królowa i w jakiej ilości. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez Rajfel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastowany kaban Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Dlatego wstrzymywałem się z wędkowaniem i płaceniem składki w PZW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 wystarczy wysłać dane czy trzeba drukować z pliku i odesłać wypełniony skan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastowany kaban Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Ja wysłałem wg ich instrukcji email z prośbą o wystawienie bezpłatnego zezwolenia na uprawianie amatorskiego połowu ryb w wodach obwodów rybackich rzeki Wieprzy – nr 4 oraz rzeki Parsęty nr - 1 na adres zezwolenia@szczecin.rzgw.gov.pl z podanymi imieniem, nazwiskiem, adresem zamieszkania i numerem karty wędkarskiej. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez pastowany kaban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Okres ochronny dla Okonia i Leszcza. Całkowity zakaz zabierania Łososia. Regulamin jasny i bardzo czytelny. Może Pan dyrektor z RZGW chciałby się zamienić rolą z prezesem PZW Koszalin. Jak widać można jak się chce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Będzie trzeba też wysłać zgłoszenie. Jak można za darmo odwiedzić królową to czemu nie jechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwo Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 W końcu uwolnili tą rzekę z rak PZW. Jak widać można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Info ze strony PZW Koszalin. "Osoby, które będą oczekiwały zwrotu opłaconych już składek okręgowych na 2016 rok mogą zgłosić się do skarbników kół." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekt Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Jakby ktoś był zainteresowany, jak szybko RZGW w Szczecinie wydaje pozwolenia na Parsętę i Wieprzę, to właśnie przed chwilą je otrzymałem. Wystarczy tylko w mailu podać imię i nazwisko, nr karty wędkatskiej i adres.www.rzgw.szczecin.pl/aktualnosci/single/id/2489 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Info ze strony PZW Koszalin. "Osoby, które będą oczekiwały zwrotu opłaconych już składek okręgowych na 2016 rok mogą zgłosić się do skarbników kół."No i gitPS. "równia pochyła" dla ZO PZW Koszalin? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 dziś rano już były na skrzynce mailowej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastowany kaban Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Ja też już dzisiaj dostałem zezwolenie z RZGW. Jutro Parsęta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Będzie trzeba też wysłać zgłoszenie. Jak można za darmo odwiedzić królową to czemu nie jechać.To wcale niedobrze że darmo. Tłum amatorów darmowego mięska to nic dobrego dla rzeki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastowany kaban Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 (edytowane) Teraz to jeszcze nic. Jeżeli nie wyłonią nowego dzierżawcy to od października dopiero będzie rzeźnia... Edytowane 12 Stycznia 2016 przez pastowany kaban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 To wcale niedobrze że darmo. Tłum amatorów darmowego mięska to nic dobrego dla rzeki...na całe szczęście za tym mięskiem trzeba się najeździć, nachodzić, namęczyć -także taki potencjalny amator szybko przekalkuluje i zniechęci się... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spinnigista Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 To wcale niedobrze że darmo. Tłum amatorów darmowego mięska to nic dobrego dla rzeki.Trochę w prawdy w tym jest. Co prawda powinni rozdawać tym co mieli opłacone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 ..na całe szczęście za tym mięskiem trzeba się najeździć, nachodzić, namęczyć -także taki potencjalny amator szybko przekalkuluje i zniechęci się...Fakt.Natomiast podtrzymuję zdanie, że dla rzeki to nie jest dobre. Zwiększy najazd jak tylko się info rozniesie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi