Jerzy Kowalski Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Mam i ja. Zezwolenie nr 539. Dobije do tysiąca? Dopiero kilka dni wydawania tych zezwoleń ... Wymowny obraz skali presji wędkarskiej na te wody ... Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Ciekawe ile by poszło gdyby kosztowały kilka dych za dzień a nie były za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Na dzień 31.12.2014 PZW Koszalin miał 8139 członków więc teoretycznie każdy był uprawniony do połowów na tych rzekach. Liczba aktualnych zezwoleń wcale nie jest taka duża tym bardziej, że biorą ją też wędkarze z ościennych okręgów którzy nie będą nad tymi wodami non stop. Mimo to sądzę, że wzrost zezwoleń będzie rósł lawinowo tym bardziej, że uprawnia on do wędkowania tylko na dwóch rzekach a nie na pozostałych wodach okręgu w Koszalinie. Rozsądnym rozwiązaniem do czasu wyłonienia nowego gospodarza byłby zapis o obowiązkowych wypuszczaniu Troci podobnie jak jest to z Łososiem. Łatwo sobie policzyć gdyby każdy z tych 500 osób co mają zezwolenie wziął po jednej rybie jaki byłby skutek. Edytowane 15 Stycznia 2016 przez luk_80 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 "Dopiero kilka dni wydawania tych zezwoleń ... Wymowny obraz skali presji wędkarskiej na te wody ... Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski" Cała Polska ruszy na troć na Parsętę bo RZGW wydaje bezpłatnie zezwolenia - już widzę ten sznur samochodówpędzący na północ autostradom A1 i wychodzące na brzeg trocie i łososie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 (edytowane) Dopiero kilka dni wydawania tych zezwoleń ... Wymowny obraz skali presji wędkarskiej na te wody ... Pozdrawiam serdecznie Jerzy KowalskiI Pan w to wierzy? W tę presję?Jeśli tak, to proszę z tej skali odjąć tych, którzy wnioskują o zezwolenie, bo: -mogą, chociaż nie planowali-inni występują to czemu nie ja,-na wszelki wypadek Edytowane 15 Stycznia 2016 przez popper 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Kowalski Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 I Pan w to wierzy? W tę presję?Jeśli tak, to proszę z tej skali odjąć tych, którzy wnioskują o zezwolenie, bo: -mogą, chociaż nie planowali-inni występują to czemu nie ja,-na wszelki wypadek Ależ ze mnie naiwniak ... Przecież to tylko tak "dla jaj" ... Naturalnie, że oni wszyscy kolekcjonują te papierki, oprawią w ramki i zawieszą na ścianie ... Pozdrawiam serdecznie Jerzy Kowalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Wczoraj wysłałem...na razie cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Ja może pojadę a może nie. Mam bliżej dwie fajne rzeki które już nieco znam. Jak pojadę to raczej z ciekawości i obiecuje wszystko co złowię wrzucić ponownie do wody :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 Wysłane we środę wieczorem. Dziś dostałem o 10:40 NR 621. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 15 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2016 a ja może skorzystam dop.w czerwcu..oby hi hii a tak na serio oby przejął ją Szczecin . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 a ja może skorzystam dop.w czerwcu..oby hi hii a tak na serio oby przejął ją Szczecin .Oj tak. Te czerwcowe, dziesięcio kilowe srebrniaki które same się na haki wieszają zapewne spowodują że aż do Rościna nie będzie gdzie wędki wsadzić :-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Dotarło i moje nr 654 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Ja nigdy nie byłem na "trocinach" ale gdybym był przypadkiem w okolicach to czemu nie spróbować. Każdego roku wykupuje roczne na Kraków(bywam często-40-50razy)Nowy Sącz(20), Krosno(tydzień nad Soliną)Częstochowę(2-3dni na pstrągach)i sporo dniówek na inne okręgi co daje około 1000zl więc nie mam sobie nic do zarzucenia zwłaszcza ze wypuszczam złowione ryby a Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edytowane 16 Stycznia 2016 przez Gobio Gobio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maticsh Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Nie można od razu wszystkich szufladkować i stwierdzać, ze każdy który otrzymał pozwolenie będzie beretowac kazda zlowiona trotke, bo pozwolenie jest za darmo. Wśród tych osób jest wiele osób, które jeżdżą nad Parsete "na ryby", a nie "na ryby". Większy problem w tej sytuacji według mnie jest z wszechobecnymi kłusolami, to przed nimi trzeba bronić wody w okresie "bez królewia"... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Nie można od razu wszystkich szufladkować i stwierdzać, ze każdy który otrzymał pozwolenie będzie beretowac kazda zlowiona trotke, bo pozwolenie jest za darmo. Wśród tych osób jest wiele osób, które jeżdżą nad Parsete "na ryby", a nie "na ryby". Większy problem w tej sytuacji według mnie jest z wszechobecnymi kłusolami, to przed nimi trzeba bronić wody w okresie "bez królewia"...W którym miejscu tego tematu jest ktoś kogoś szufladkuje ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrys Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Witam . Byliśmy w Rościnie było kilkunastu kolekcjonerów papierków , bezkrólewia raczej niema . Pan w czerwonym kajaku najpierw machał pod prąd od burty do burty , po 30 min dawał w dól ... przed kajakarzem złowiono parę ryb potem już nie . Czerwony samior teraz spływał z prądem i jakoś go nikt nie ,,zberetował' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 19 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Dostałem nr. 896 ...trochę nas jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Wszyscy na raz nie przyjadą... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Wszyscy na raz nie przyjadą... A niektórzy wcale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Ja owszem planuję jeden raz skorzystać i w czasie pobytu z rodziną na feriach w Grzybowie skoczę na Parsętę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Ja owszem planuję jeden raz skorzystać i w czasie pobytu z rodziną na feriach w Grzybowie skoczę na Parsętę A daj znać, czy tłoczno było nad rzeką 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michallucek Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Dzisiaj Było po dwóch godzinach łowienia wróciłem do domu bo ludzi z 15 spotkałem .Powiem krótko teraz chodzi każdy z każdej wioski bliskiej parsęty ludzie wyciągają kije sprzed 15 lat - dorszowe Teleskopy i idą nad rzekę ....Już worek śmieci dziś sprzątnąłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Dzisiaj Było po dwóch godzinach łowienia wróciłem do domu bo ludzi z 15 spotkałem .Powiem krótko teraz chodzi każdy z każdej wioski bliskiej parsęty ludzie wyciągają kije sprzed 15 lat - dorszowe Teleskopy i idą nad rzekę ....Już worek śmieci dziś sprzątnąłem .Darmocha czyni cuda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Dzisiaj..... Taki dzień. Na pięciokilometrowym odcinku małej rzeczki, spotkałem 5 wędkarzy.Ja byłem szósty.Czego to dowodzi? Pogody, niedzieli etc. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi