vako Opublikowano 25 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2016 Darmocha czyni cuda.Raczej kolego taka pogoda to czas srebro, a milczenie wtedy jest złotem.Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrys Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Darmocha czy nie nad wodą trzeba być ,by cokolwiek wiedzieć .Nasz wyjazd był w niedzielę dwie ryby .Spotkaliśmy kilku wędkarzy - ale coraz mniej ich nad wodą . Pogoda raczej niema znaczenia jak się chce jechać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Dostał ktoś ostatnio pozwolenie?Dane wysłałem 23.01 a znajomy 21.01 i ciągle cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mxo Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Kolega wysłał dane 26 wtorek Wczoraj 28 dostał maila zwrotnego z zezwoleniem. TomaszN. Sprawdź bo możesz mieć w skrzynce folder spam/wiadomości śmieci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszn1996 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Sprawdzałem wszystko po kilka razy chyba trzeba będzie wysłać jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrys Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zezwolenie wysyłają szybko ,wysyłałem dla kolegi i już ma około dwa dni środa -piątek (2299) niesamowicie dużo ale nad Królową tego nie widać może na innych wodach.Pozdrawiam wydających pozwolenia - macie trochę pisaniny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 A daj znać, czy tłoczno było nad rzeką Byłem dziś w Rościęcinie i naliczyłem 14 chłopa ( równo 3 lata temu jak byłem w tym samym miejscu byłem sam) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Morze zaczął srebiak wchodzić , taka wiadomość zawsze motywuje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Morze zaczął srebiak wchodzić , taka wiadomość zawsze motywuje...może z morza? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerrys Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 Dzisiaj nad wodą ciasno mosty kilka aut ,woda podniesiona mętna . Zero nawet puknięcia.Poza wydrą nic w wodzie nie było widać .Sreberka na pewno są bo poprzedni wypad to były maluchy 52-54. Czekamy na większe .Parę dni woda będzie czysta, przy wolnym opadzie zaczną pukać . W dole złowiono większe -białasy prą do góry . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 a nie wiesz jak wygląda próg w Karlinie na Radwi , nadal trudno dostępny dla ryb czy go przebudowali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastowany kaban Opublikowano 4 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2016 (edytowane) Próg jeszcze jest trudno dostępny dla ryb. Mają one szansę migracji tylko przy wysokiej (np. jak teraz) wodzie na Parsęcie. Podobno mają w tym roku przebudować to na tyle, żeby było drożne dla ryb. Na chwilę obecną bardzo na tym cierpi populacja troci i łososia z Radwi. W listopadzie zeszłego roku pokaźne stado tarło się tuż poniżej progu bo woda była za niska żeby popłynąć na tarliska wyżej w Radwi. Edytowane 4 Lutego 2016 przez pastowany kaban 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 (edytowane) Byłem dziś w Rościęcinie i naliczyłem 14 chłopa ( równo 3 lata temu jak byłem w tym samym miejscu byłem sam)Ooooo! Czyżby dziś kolega Milupa nad Parsętą ;-) Edytowane 6 Lutego 2016 przez Jano 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Ooooo! Czyżby dziś kolega Milupa nad Parsętą ;-)Spotkanie było miłe, fajnie być rozpoznawalnym ( buffy dają radę ) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) Troszkę odskoczę od tematu Parsęty. Szukałem w tematach i jedyny sensowny, gdzie mogę dostać odpowiedź to ten. Mam pytanko związane z rzgw Szczecin. Namierzyłem fajny ciurek pstrągowy, który podlega pod rzgw szczecin, czy możliwe jest wędkowanie na tej wodzie czy nie ?? Przeszukiwałem strony rzgw szczecin w poszukiwaniu jakichkolwiek informacji ale tam nie ma nic... Od znajomego dowiedziałem się ,że jeżeli to woda rzgw czyli tzw. miejska to mogę łowić na niej posiadając kartę wędkarską (pomijając opłaty pzw). Trochę dziwne mi to się wydaje... Takie zbyt proste jak na naszą politykę. Edytowane 10 Lutego 2016 przez tomasxt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Zapewne rzeczka należy do jakiegoś obwodu rybackiego, jak wszystkie. Sprawdź, dokąd uchodzi, będziesz miał odpowiedź. Dopływy są częścią obwodów rybackich rzek, nawet jeśli nie są wymienione z nazwy w zezwoleniach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Rzeczka dopływa do troszkę większej ale już pzw, czy to coś już zmienia ? "Dopływy są częścią obwodów rybackich rzek, nawet jeśli nie są wymienione z nazwy w zezwoleniach." Czy to oznacza,że jak w/w rzeczka wpływa do wody już pzw to można na niej wędkować wedle zasad pzw ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Dokładnie tak, poczytaj w zezwoleniu o tej większej, zapewne jest nazwana i ma nadany numer obwodu. Najczęściej wygląda to tak: "Obwód rybacki Nr 1 rzeki XXX obejmuje rzekę XXX od ..... do ..... wraz z dopływami". Dalej powinny być opisane zasady wędkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) W najnowszym numerze WŚ (3/2016 mam prenumeratę więc w kioskach za parę dni) ukazał się obszerny artykuł dotyczący całej sprawy utarty przez PZW Koszalin Wieprzy i Parsęty. Szczegółowo są pokazane uchybienia ze strony PZW oraz ZG PZW który miał nadzorować plan naprawczy w okręgu. Dane pochodzą z oficjalnych źródeł RZGW Szczecin i redakcja ma pokrycie w dokumentach. Głównym powodem wypowiedzenia umowy ze strony RZGW było w głównej mierze nie wykonywanie ustalonych w umowie limitów zarybień. Dla przykładu napiszę tylko, że dla Parsęty z obowiązkowcyh 11 000 szt Troci Wędrownej (Smolt) wykonano 0% a Lipienia 24 500 szt wykonano 2%. Dla Wieprzy Troć 11 000szt wykonano 0%, Lipień 8000 sztuk wykonano 6%, Łosoś 240 000szt. wykonano 17%. Zresztą uchybień było znacznie więcej a RZGW długo był zwodzony przez działaczy PZW, Marszałek Województwa wydał również negatywną opinię na temat polityki rybackiej PZW. Z informacji udzielonych wynika, że konkurs na nowego gospodarza ma się rozstzrygnąć do 16 sierpnia tego roku. Do tego czasu wędkowanie będzie dozwolone jak obecnie na podstawie bezpłatnych zezwoleń wydawanych przez RZGW. Edytowane 10 Lutego 2016 przez luk_80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 A czy przypadkiem w ubiegłym roku , w maju nie był wyłączony z wędkowania odcinek Parsęty z powodu zarybień smoltem???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastowany kaban Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 (edytowane) PZW Koszalin tłumaczy zeszłoroczne braki zarybień Trocią i Łososiem, problemami w pozyskaniu narybku. Ekstrema w postaci niskiego stanu wód oraz wysokich temperatur spowodowały problemy w ośrodkach hodowlanych w wyniku których duża część narybku po prostu padła, przez co PZW nie miało skąd zakupić materiału do zarybień. Takie przynajmniej słyszałem tłumaczenie, będąc na zebraniu jednego z kół PZW Koszalin w którym brał udział jeden z pracowników ZO PZW Koszalin. Zaległości z pozostałych lat to zasługa byłego ichtiologa Sławomira P., który na zebraniach ZO PZW mydlił oczy członkom ZO, twierdząć, że wszystkie zarybienia robione są zgodnie z harmonogramem. Sprawa pana Sławomira P. miała trafić do prokuratora. Czy trafiła tego nie wiem... Edytowane 10 Lutego 2016 przez pastowany kaban Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Zarząd Okręgu PZW Koszalin zawieszony przez ZG PZW. http://www.pzw.org.pl/koszalin/wiadomosci/126778/60/posiedzenie_prezydium_zg_pzw__luty_2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Nie widać na tym niebie jasnego horyzontu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 Ruch właściwy, ale mocno spóźniony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rajfel Opublikowano 2 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Myślę że Zarząd Okręgu Koszalin bardzo się zmartwił tym zawieszeniem . :D :DCiekaw jestem za to, kto i kiedy personalnie beknie za ten delikatnie pisząc "cały ....bałagan".Przecież to są pracownicy etatowi którzy maja określone obowiązki i biorą za to kase. :ph34r: PZW w liczbach:roczny budżet wynosi 160 mln zł,zrzesza 630 tys członków,działa w 45 okręgach, ma 2,5 tys. kół,zarządza 200 tys. ha wód śródlądowych,zarząd dostaje 4 mln zł na swoje wypłaty,posiada 600 etatów i 40 mln zł na pensje. Edytowane 2 Marca 2016 przez Rajfel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi