Skocz do zawartości
  • 0

Tradycyjny preztwornik na lodzie.

Tomek Kotelon

Pytanie

Witam.

Na lodzie używam tradycyjnego przetwornika i na razie nie znalazłem dobrego sposobu na jego montowanie. Do tej pory używałem Skimmera, montowałem go na uchwycie zrobionym z płaskownika aluminiowego. Uchwyt miał kształt litery T, ale nie jest dobry sposób. Kiedy jest śnieg, trudno go dobrze ustawić, ciągle trzeba poprawiać przetwornik, żeby był maksymalnie poziomo. Macie jakieś sprawdzone patenty? Teraz mam humminbird'a z przetwornikiem XNT 9 DI T.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Męczyłem się jeden sezon z tradycyjnym, pokazywał zawsze gdzieś ale nie tam gdzie ja chciałem, czyli pod dziurą. Chciałem kupić dedykowany na zimę Lowrance PTI-WBL. Ale ostatecznie zainwestowałem w FL-20 - i więcej nic nie trzeba.

A u Ciebie może to pomoże.

http://www.humminbird.com/Products/XI-9-20/

• 0

Witam.

Na lodzie używam tradycyjnego przetwornika i na razie nie znalazłem dobrego sposobu na jego montowanie. Do tej pory używałem Skimmera, montowałem go na uchwycie zrobionym z płaskownika aluminiowego. Uchwyt miał kształt litery T, ale nie jest dobry sposób. Kiedy jest śnieg, trudno go dobrze ustawić, ciągle trzeba poprawiać przetwornik, żeby był maksymalnie poziomo. Macie jakieś sprawdzone patenty? Teraz mam humminbird'a z przetwornikiem XNT 9 DI T.

Jako górne ramoe daj pręt zamias płaskownika. Bedie robił jako zawias i zawsze ustawi Ci pionowo. Wtedy wtstarczy raz ustawić przetwornik na pionowym ramieniu i zawsze bedzie Ci pokazywało dobrze.