jacekp29 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Za mądrze piszesz , nie po to naczytali się internetu żeby ktoś mało znany na forum zmieniał ich posty w malo istotne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Tożeś Jacku trafił kulą w płot.Bardzo chętnie czerpię wiedzę od mądrzejszych od siebie, pytam, szukam informacji, jeśli czegoś nie wiem. Ale...O co mi chodzi? Przecież napisałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 . Oczywiście można bawić się w uzyskanie lepszych parametrów pod tym względem, ale można skończyć jak Andreas Munzer...Akurat ś.p. Munzer obok słynnego Arniego,był prekursorem cykli wielosterydowych- także mogą być guru dla sezonowcôw . Ich kuracje były zabójcze o czym przekonał się jest z nich. Drugi ma by-passy i ledwo zipie Teraz to hormon wzrostu z Rosji-prosto z trupiarni, syntetyki, synthol, silikon podmiesniowy,termogrniczne leki na astmę i wszelkiej maści sterydy anaboliczne i ich pochodne...Bez insuliny przedstartowej i diuretykow nie ma mowy...Jest kasa,jest presja...brakuje sportu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Kolega Worek, napisał kilka postów merytorycznych . To że czerpiesz wedze od mądrzejszych to chyba bardzo dobrzeGośc ma 14 postów a wy piszecie że za dużo piszeA do meritum: warto poczytać to co napisał i pomyśleć a nie negować nie bo nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Akurat w jego postach jest sporo suchej, książkowo-internetowej wiedzy-często mijającej się z rzeczywistością. Temat treningu prostowników, robienie definicji mięśniowej a trenning...Znam trochę osób z tego środowiska, "troszeczkę" trenuję także wiedza poparta życiem..Tyle z mojej strony...życzę samych efektow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Rozumiem że wchodzimy w klimaty że kto ma większe mięsnie/dłużej ćwiczy/zna więcej ćwiczących ten mądrzejszy?książkowo-internetowej wiedzy-często mijającej się z rzeczywistością. Wiedza nigdy nie mija się z rzeczywistością, inaczej nie była by wiedzą. Mijają się za to osoby które nie rozumieją pewnych mechanizmów w ludzkim ciele lub źle tą wiedze interpretują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 (edytowane) Ja tam wiem jedno - szkoda czasu na rzeźbę - siła , wytrzymałość - to się liczy Tak na serio to faktycznie trzeba mieć ujemny bilans ( ale jakieś 300 kalorii ) i ostro zasuwać , zwiększyć białko w posiłkach , niby tak powinno to wyglądać.Zawsze podziwiałem chłopaków co się w to bawią - trzeba mieć parcie na wygląd. Edytowane 23 Stycznia 2016 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Bron Boże,mierzyć obwodów nie będziemy..zbijam teraz wagę do 95kg . Co do wiedzy,w necie jest sporo powielanych,schematycznych bzdur. Należy pamiętać,za każdy organizm jest inny,reaguje inaczej na trenning ( mamy przecież ze 3 rodzaje budowy ciała). Jak mawia każdy mądry trener, najpierw trzeba poznać swoje ciało,potem dobrać strategię trenningu,diety...Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 I jeszcze żeby nie być gołosłownym..2lata temu po dłuższej przerwie mialem kłopoty z kręgosłupem .po nastu latach treningów, 3!letniej przerwie puściły mięśnie obwodowe kręgosłupa. Skolioza,ucisk na nerw,drętwienie nogi...rok trenningow przygotowawczych ,Kilka razy w tygodniu trenning mięśni brzucha i prostowników i po problemie...cud? Przecież wg teorii kol.Worka powinienem wylądować juz na stole...Szymon,dzieki-jestem dlubkiem. Nie napierdalam juz ba barki sztangą po 100-110kg, nie katuje klatki ,grzbietu, ramion co by robić do wagi 120kg. Mam Fun z trenningu objętościowego, treningów cardio i fatburn, dobrej kondycji i coraz lepszego wyglądu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Myślę że ze swoimi szczurzymi 90 kg nie mialbym co do Ciebie startować Zgadzam się z Tobą, w internecie jest mnóstwo bzdur. Dlatego wiedze najlepiej czerpać z książek, publikacji naukowych, a jak ma się jakieś pojęcie na temat mozna wyselekcjonować wartościowe źródła również w sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon82 Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 (edytowane) Patryku edytowałem ten post z dłubkami bo jakoś nie mogłem ubrać w słowa tego co chciałem przekazać.Dla mnie liczy się wytrzymałość , siła też ale bardziej dynamiczna - generalnie miałem kompleks bo przy wzroście 187 ważyłem 69 kg w wieku 18 lat.Zacząłem przerzucać ciężary i dobiłem do 102 masy tłuszczowo mięśniowej , potem się ogarnąłem i teraz trzymam wagę 89-93 kg w zależności od pory roku i tego jak bardzo chce mi się trzymać dietę.W ciągu tych 10 lat poznałem swoje ciało i wiem jedno co jest najlepsze - ciągle szokować organizm nowymi bodźcami , nie popadać w rutynę , zmieniać , kombinować . Trochę się wtrąciłem nie na temat bo ja nie z pakerujących Przepraszam , będę śledził temat. Edytowane 23 Stycznia 2016 przez Szymon82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 I jeszcze żeby nie być gołosłownym..2lata temu po dłuższej przerwie mialem kłopoty z kręgosłupem .po nastu latach treningów, 3!letniej przerwie puściły mięśnie obwodowe kręgosłupa. Skolioza,ucisk na nerw,drętwienie nogi...rok trenningow przygotowawczych ,Kilka razy w tygodniu trenning mięśni brzucha i prostowników i po problemie...cud? Przecież wg teorii kol.Worka powinienem wylądować juz na stole... Z tego co mówisz to chronicznie przeciążałeś swój organizm co w końcu doprowadziło do kontuzji, odpowiedni trening przyniósł efekty. Nie widzę w tym nic niezgodnego z "moją teorią" tym bardziej że podkreślałem że wyprosty tułowia mogą mieć zastosowanie w rehabilitacji, którą przechodziłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 (edytowane) 90kg to swietna waga ( przy wzroscie 178-182) - docelowo może kiedyś, niedługo...Za dużo błędów w młodości, trenningów z "masowcami"..przez to dobiłem do 118kg ale to nie była moja bajka...Potem przerwy, wiek robi swoje, zmiana metabolizmu..teraz jest zawzięcie, jest progres...4razy w tygodniu 1h siłowego, plus 4 razy 1h cardio , do tego zmiana nawyków zywieniowych, dieta..waga leci w dól, fat spada...ważne że trenning jest przyjemnością a nie obowiązkiem - można przy okazji zrzucić z siebie stresy życia codziennego... Edytowane 23 Stycznia 2016 przez patu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Niestety wracam do jakiejkolwiek formy, w tych 90 kg za duzo tluszczu pryz moim wzroscie pod 190 to dosyc malo, celuje tak w 95 kg w miesniach ale moim cele jest powrot na boisko, nie silownia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Z tego co mówisz to chronicznie przeciążałeś swój organizm co w końcu doprowadziło do kontuzji, odpowiedni trening przyniósł efekty. Nie widzę w tym nic niezgodnego z "moją teorią" tym bardziej że podkreślałem że wyprosty tułowia mogą mieć zastosowanie w rehabilitacji, którą przechodziłeś...kontuzja pojawiła się po dłuzszej przerwie, w cyklu trenningowym żadnych dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Myślę że ze swoimi szczurzymi 90 kg nie mialbym co do Ciebie startować Zgadzam się z Tobą, w internecie jest mnóstwo bzdur. Dlatego wiedze najlepiej czerpać z książek, publikacji naukowych, a jak ma się jakieś pojęcie na temat mozna wyselekcjonować wartościowe źródła również w sieci.ja również wywodzę się z boiska-koszykówka.skonczylem bo kończyły się kolana,łękotki. Z waga 79kg, rozbudowanym dołem i anorektyczną górą zacząłem trenningi siłowe. Teraz jest 98 kg, ale chciałbym dobic do 95 kg przy zachowaniu coniektorych obwodów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 ..teraz jest zawzięcie, jest progres...4razy w tygodniu 1h siłowego, plus 4 razy 1h cardio , do tego zmiana nawyków zywieniowych, dieta..Stary skąd Ty na to czas znajdujesz? I jeszcze w weekend na ryby?Ja max 3 razy w tygodniu po godzinie daję radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 23 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2016 Stary skąd Ty na to czas znajdujesz? I jeszcze w weekend na ryby?Ja max 3 razy w tygodniu po godzinie daję radę. Szukasz wymówek albo sposobów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 24 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2016 Artur,czas się znalazł od kiedy synek poszedł do przedszkola. Pracuje w systemie zmianowym także zawsze wpasuje gdzieś te 2 godz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Jak ktoś naprawdę chce to i czas się znajdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 27 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2016 Jak to mówią: "wymówki są domeną ludzi słabych" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kizior Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Ja również podpinam się pod temat. Moze to co robie to nie crossfit a bardziej fbw ale w sumie ciezko to rozdzieli. Ogolnie chodzi o moje podejscie do treningu ktory dla mnie ma buc max funkcjonalny tak aby moja sprawnosc przwkladala sie na zycie codzienne. Zaczynam zawsze od biegu czyli od 3-10 km i pozniej serie cwiczen. Zawsze jest to podciaganie sie na drazku z roznymi nachwytami, podchwytami, szerokie, waskie reka jedna za druga itp. Do tego na deser porecze i pasy trx - swietna sprawa jesli ktos chce wykonac trening np w domu. Rozne brzuchy tak aby kazda partia miesni dostala maks w dupe. No i przysiady, step upy na podesty itp. wszystko w maksymalnie niestabilnej pozycji aby dotrzec do miesni glebokich. Czyli wlasnie wspomniane juz paay trx i np przysiady na jednej nodze etc. Wszystko to lacze w super serie i tak razem z biegiem mam ciezki wycisk. Co jakis czas podkrecanie cwiczen aby nie zanudzic miesni i nie przyzwyczaic ich zbytnio do okreslonego schematu treningu.Dla mnie takie treningi na maksa plus rybki to swietny sposob na pozbycie sie stresu z zycia.Pozdrawiam trenujacych. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Worek Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Cześć, jak ćwiczyłem w domu moim najwiekszym problemem było ćwiczenie nóg i prostownikó∑ grzbuetu z racji braku obciążenia, moje problemy skończyłī jak kupiłem sobie gryf z obciążeniem. Jak Ty sobie z tym radzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kizior Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Kolego pasy trx. Wpisz sobie w youtube i zobaczysz co mozna z nimi robic. Dorzuc do tego jakikolwiek drazek i wiecej Ci nie trzeba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 29 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 TRX to świetna sprawa. Ale żeby robić na tym pompki, to trzeba mieć nie tylko siłę i wytrzymałość, koordynacja i technika ruchu są równie ważne. Czasem na treningach mamy pompki na TRX i przyznam, że różnie mi to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi