Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomus Opublikowano 1 Stycznia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Warto być abstynentem alkoholowym ... Wracam o 6 nad razem z imprezy i myślę. Nie wieje, nie pada, temperaturka przyjemna i tak w głowie szumi od disco więc szybko nie zasnę.. No to jadę !!!! Rok 2016 przywitał mnie kleniorkiem 51cm !!, trafił się jeszcze jazik około 30 i jeden niezapięty strzał.. Dodatkowo cieszy bo na swojaka .... Mój nowy sezon uważam za rozpoczęty i życzę Wszystkim Kolegom i Koleżankom aby 2016 był jeszcze lepszy od poprzednich sezonów !!!! Edytowane 24 Stycznia 2016 przez Sebo 156 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Tobie się należało Tomek Rozpocznij opisem pełnym sprzętu i daj foto swojaka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Tobie się należało Tomek Rozpocznij opisem pełnym sprzętu i daj foto swojaka Batson RX6 SH-1081-2 (1-10g 275cm) + Spro Blue Arc 2000 + żyłeczka 0.14mm Wobek prowadzony bardzo wolniutko pod prąd, branie w zwężce tzn. jak na tą rzeczkę dołek o głębokości około 1m Co do swojaczka to jeszcze troszkę trzeba poczekać ponieważ. Jestem w trakcie "ulepszania" mojej starej wersji i modele testowane nie są za ładne .... Wrzucę jak wszystko będzie dopięte na ostatni guzik - Myślę że mnie Rozumiesz ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Marnie - jak to na rosnącej wodzie, woblery były dziś w pełnej ignorancji u kleni, za to od czasu do czasu ponosiły się do czarnej gumki z różową kryzą z dubingu z fleszem na 1g główce...Sprzętowo jak to w zimie Feniks XUL 9'6' w tytanach, stary - ale jary turek, i żyłka też nie nowa, ale jak nowa Varivas Mebaru 5lb. Edytowane 17 Stycznia 2016 przez Rheinangler 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy6 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Tomus, czemu zdj. niedostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Tomus, czemu zdj. niedostępne?Bo fotosik pl. chce coraz więcej kasy ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ferret Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Wrzuć jeszcze raz przez porządną stronę jak np. http://imgur.com/ bo szkoda tak pięknego zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Super Arku. Przekroczone 5 z przodu? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Super Arku. Przekroczone 5 z przodu?No pisałem przecież, że marnie . To najmniejszy kleń jakiego złowiłem w tej rzeczce w ciągu ostatniego roku, jak miał 45 cm to wszystko Łowiliśmy we dwóch praktycznie od przedpołudnia do wieczora w najlepszych miejscach gdzie praktycznie zawsze wieszały się ryby 55-65cm i była nędza, ani jednego brania, w ostatnim miejscu, które za dnia jest zawsze beznadziejne na czarnego świsterka miałem puknięcie, pomyślałem - okonie... Założyłem jeszcze lżejszego i mniejszego w nadziei, ze wezmę jednego dla Lucy (moja kotka) poprowadziłem jeszcze wolniej i siedział Wrócił oczywiście do wody Co do kołowrotka to już pisałem Tournament Z 2000 C przemalowany przez Zorro na czarno ze złażącą farbą o wyglądzie skóry z węża,- strażackiego węża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 45cm to marnie? Mój największy z 2015 to 43 i byłem zadowolony z podlaskiego bezrybia. Ciągle mam niedosyt, ale może w tym roku uda się przebić magiczne 5 z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) Przepraszam Cię Łukasz jeśli tym określeniem Cie uraziłem,- nie było to moim zamiarem Po prostu staram się wybierać takie miejsca gdzie raczej nie ma prawa stanąć mały klenik i to mi się jakoś tam udaje...Widuję oczywiście ryby młodszych roczników ale nie są one moim celem nawet na przysłowiowym bezrybiu, dlatego też zaprzestałem od kilku lat nocnych wypraw gdzie na pół metrowej wodzie skaczą do wszystkiego wszystkie roczniki i złowienie ładnej ryby to loteria na zasadzie który szybszy a ponieważ male są szybsze to tak można za noc stuknąć 30-40szt... Tylko mnie już ilości nie kręcą, wolałbym wreszcie przekroczyć upragnioną 70-kę, co nie udaje mi się od kilku lat...Kiedyś jednak przyjdzie ten dzień, świt czy zmierzch PsŻyczę Ci bardzo złowienia 50, 60, 70 taka Edytowane 18 Stycznia 2016 przez Rheinangler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 (edytowane) W żadnym wypadku mnie nie uraziłeś. Po prostu jestem pełen podziwu kleni jakie łowisz, bo u mnie 45cm klusek to na prawdę fajny wynik, a u Ciebie takich jest od cholery. Dziękuję, może się w tym roku uda. Edytowane 18 Stycznia 2016 przez Wil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 26 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2016 W sumie nie tego oczekiwałem ale chyba nie ma co narzekać 50+ z pstrągowej miejscówki 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek83 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Co za mucha mu przypasowała? Dasz fotkę? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hi tower Opublikowano 30 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Co za mucha mu przypasowała? Dasz fotkę?różowy wolly bugger z czarnym palmerem, zakuty w złotego brass-a 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omber3 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 A to mój wczorajszy 45cm Fajnie brały, bo udało mi się złowić jeszcze kilka mniejszych. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omber3 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 A tu dzisiejsze Co prawda żaden nie przekroczył czterdziestki, ale przy tak zmiennych warunkach i tak gryzły Mój dzisiejszy wynik to siedem złowionych ryb, z czego dwa po 37cm. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OlekD Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 omber3- co to za kijaszek? Graty za fajne klony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omber3 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Kupiłem go okazyjnie na giełdzie Jb i jest to Daiwa Exceler Jigger 2.70m bodajże od 3-15g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Poprawie Cię troszkę 3-18g co i tak nie zmienia faktu, że jest to fajny uniwersalny kijek. U mnie na klenie/jazie ale okonia i szczupaka też obsłużył nie raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myku1987 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Jakiego typu woblery o tej porze roku najlepiej Wam się sprawdzają. Woblery typu Minnow czy dalej łapiecie na owado podobne woblerki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Może to troszkę zabrzmi dziwne ale ja stosuję te owadopodobne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omber3 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Ja o tej porze roku łowie właśnie woblerami typu minnow od 4 do 5,5cm i na tego typu woblery mam najlepsze efekty.A ta rybka z końcówki grudnia 2015 również na wobka ok 5,5cm 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcz Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Ja o tej porze roku łowie właśnie woblerami typu minnow od 4 do 5,5cm i na tego typu woblery mam najlepsze efekty.Sympatyczne zimowe kluski, jakiś mniejszy ciurek czy duża rzeka? W jakiego typu miejscach najlepiej szukać kleni o tej porze roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omber3 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Jedna z większych rzek.Łowie w takich miejscach gdzie jest dużo drobnicy jak krapiki i małe płoteczki. Miejsca jakie wybieram to niezbyt glębokie burty ze zwaliskami, gzdzie tworzą się zastoiska dla drobnicy przeczekujących zimę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi