omber3 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Ważne też żeby nurt rzeki w takich miejscach gdzie zimują klenie nie był zbyt szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Ja jednak dalej będę szedł w zaparte że najlepsze o tej porze roku są smużaczki . Dzisiejsza poprawa pogody, słonecznie +10, słabiutki wiaterek i w miarę klarowna choć zielona pośniegowa woda ale już bez śmieci. Jasne chrabąszcze XXL HUNTERa i odrobina wprawy pozwoliły mi dzisiaj przechytrzyć siedem kleni z czego największy miał 45 cm. Klasyczne woblery bez najmniejszych efektów, dopiero prowadzone chrabąszcze bardzo wolnym tempem tuż pod powierzchnią wody okazały się strzałem w 10tkę 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peekol Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Winko a skąd Ty masz Chrabąszcza XXL z nóżkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Winko a skąd Ty masz Chrabąszcza XXL z nóżkami? Się dorobiło Teaz już ponoć tylko takie w sprzedaży będą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cormoran76 Opublikowano 2 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Klenie z rzeczki szerokości do 5m , przyneta woblerek smużak 3cm najwiekszy 46 cm Tomek Omber wie gdzie łowiłem hehehhe 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacolann Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Pierwszy w tym roku z tych ładniejszych 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omber3 Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Dzisiejszy wypad na klenie zaowocował rybką 40+ Wobler ok 5cm. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Dzisiejszy dzień był bardzo wietrzny, a warunki do łowienia i oddawania rzutów były bardzo trudne. Mimo to miałem jedno, jedyne branie i udało mi się wyholować kluska, którego skusiłem na "storka" 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 8 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2016 Witam wszystkich,dziś było sporo brań i trochę rybek różnych gatunków ,wylądowało na brzegu. Między innymi niebrzydki klenik. Ryby brały z burty o różnych porach dnia ,z wachlarza nie zanotowałem żadnego brania. Myślę ,że warto się wybrać nad rzekę, bo dzisiejszy dzień rozbudził sporo nadziei na ten tydzień.Jeżeli miałbym podzielić się spostrzeżeniami to woblerka trzeba jeszcze prowadzić bardzo wolno ,najbliżej brzegu jak tylko się da. Wskazany jest wobler ,który jak to się mówi pracuje i łowi w miejscu . Ryby biorą bardzo delikatnie,nie strzelają jak klenie latem,trzeba więc troszkę bardziej podkręcić hamulec aby zacięcie było pewniejsze, a zaraz po tym lekko zluzować ,(oczywiście w zależności na jaką wędkę się łowi ).Przy okazji może ktoś mi podpowie, z pod czyjej ręki wyszedł ten mały , oliwkowy nicpoń ?Celowo ustawiłem datę i godzinę w aparacie ,żeby każdy mógł widzieć kiedy i o której biorą najfajniejsze rybki. Wszyscy chcą przecież łowić ładne klenie,więc niech łowią, a następnie zwracają im wolność,po to żeby za jakiś czas ktoś znowu mógł wyholować już o kilka centymetrów większą sztukę .Życzę wszystkim pięknych kleni przez cały rok. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Witam ,dziś też sporo różnych rybek i dwa kleniki ,troszkę mniejsze niż ten wczorajszy.Szczupaki zjadały dzis woblery na potęgę,aż się w pudełku luźniej zrobiło . 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN FILIPOWICZ Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) Wygląda mi to na wobler Andrzeja Kułaka z Bychawy, pod Lublinem. Edytowane 31 Marca 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Gratuluje chłopaki pięknych kleni Śledząc wątek i pogodę na zewnątrz, musiałem dziś jechać, mimo totalnego braku czasu ostatnio . Opłacało się , na kiju zameldowała się pierwsza rybka i pierwsza gruba pięćdziesiątka w tym sezonie . Sprzętowo : MHX 2.75 5-18gr Daiwa Emblem 2500 z żyłką 0.16 , na końcu zestawu Dorado z dopałką . 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radeon Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Na początku gratulację za kleniozaury Ja dziś złowiłem pierwszego w tym roku. Wrocławska mała rzeczka. Pochmurno, silny wiatr. Wobler rzucony około 5m za przelew. Delikatne branie.Catana 275 1-10. Żyłka 18 magnum. Daiwa exceler 2500. Wobler Bonito 3.5 S. 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Przy okazji poszukiwania jazi złowiłem klenia Ryba skusiła się na nimfę. Jeden z wariantów Red Taga. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omber3 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 Dzisiejsza największa ryba 40 z małym plusikiem.Zagarną wobka ze środka rzeki prowadzonego po łuku Wobler ok 5cm. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Teraz czas i na mnie w końcu pierwsze klenie w sezonie łącznie 5 kleni w rozmiarach ok 45cm a największy mierzony przy rękojeści miał 49 cm do tego dwie świnki jedna mniejsza i jedna większa równe 50 cm sprzęt mhx st1143 i stradic 2500 Niektóre fotki słabe ale niestety sam byłem nad wodą do tego kleń zabrudził mi aparat 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 a tu cd I to by było na tyle Mimo że połowiłem to czuje wściekłość ponieważ z mojej głupoty spadła mi ogromna świnia dużo większa od tej złowionej na 50 cm 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Na twisterka też brały ale i woblerem nie gardziły byle wolno i prawie wcale nurt nadawał prace i tempo przynęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. TOMI803 Opublikowano 13 Lutego 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Szczęście 13-tego W powietrzu czuć wiosnę 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 rozpoczęcie sezonu z rybą 50+, były jeszcze 2 szczupaki 65 i 81 cm które udało mi sie wyholować bez stalki. 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tayson103 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 rozpoczęcie sezonu z rybą 50+..Bardzo ładne rozpoczęcie, gratki. Na co się skusił? :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 15 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Jaxon Ferox 4cm kolor SC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolo575 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 I mi udało się zaliczyć pierwszy wypad za kleniem, jedno branie i klucha około 50cm 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 21 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 (edytowane) Piękne klenie gratuluję !!!! u mnie obecnie te większe nie chcą współpracować (ale już niedługo, coś czuję ... ) za to idzie za wypad złowić kilka - kilkanaście 30-40 z małym plusem. Edytowane 21 Lutego 2016 przez Tomus 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 21 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2016 I mi udało się zaliczyć pierwszy wypad za kleniem, jedno branie i klucha około 50cm Masz ze sobą podbierak , szkoda że kładziesz tego Klenia na te suchary. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi