bartsiedlce Opublikowano 31 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2016 Nadeszła chwila czyszczenia wątków z rybami w tytule. Zostałem zobowiązany do zrobienia porządków. Wpisy niemerytoryczne będą kasowane. Ryby niezgodne z regulaminem będą kasowane. Dyskusje w wątkach będą usuwane.Panowie, usunąłem gratki, dyskusje prywatne i brzydkie wycieczki osobiste. Niektóre zawierały część merytorycznych treści i autorów proszę o powtórzenie ich, bez personalnych odnośników.Wszelkie zażalenia proszę zgłaszać na priv. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 (edytowane) Moja debiutancka ryba w "wieściach z ..."Może nie jest spektakularnie zaprezentowana, ani sprzęt fotograficzny nie powala na kolana, ale ryba dosyć sensowna jakieś 55 Smyrnął w 3cm woblera bez tytułu Kij AVS76mlxf2 z Zauberem 1000 Edytowane 1 Kwietnia 2016 przez spinspektor.pl 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Razem z początkiem kwietnia pogoda spłatała mi psikusa. rano słońce i bezwietrznie. A od południa 3stopniu, mżawka i silny zimny i przenikliwy wiatr...ryby troche się pochowały na tę pogodę ale coś tam udało się wydłubać :-) Walka trwa.. Szybka sesja fotograficzna ... 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Dzisiaj klenie strasznie niechętne do współpracy. Udało się złowić 5 sztuk, a z tymi największymi był tylko kontakt wzrokowy. Woda-kryształ, widoki-bajka Największy kleń dnia skuszony na "Teklę XXL Huntera" 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Piękny krajobraz i kleń również też dziś byłem z kolegą Pawłem nad rzeką. Widzieliśmy piękne duże klenie ale niestety na żadną przynętę nie reagowały a czasami na jej widok uciekały doprowadzały nas tym do szału byliśmy bezradni 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Piękny krajobraz i kleń również też dziś byłem z kolegą Pawłem nad rzeką. Widzieliśmy piękne duże klenie ale niestety na żadną przynętę nie reagowały a czasami na jej widok uciekały doprowadzały nas tym do szału byliśmy bezradni Bo dziś na Dunajcu mogłeś zapomnieć o skuszeniu klenia na woblery, gumy itp cięższe przynęty.Od wczoraj ciśnienie strasznie szybko skoczyło do góry i w nocy był przymrozek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Tomek nawet wiem gdzie zostały wykonane fotki.Coraz piękniej tam u was ......Trzeba będzie w cieplejszych miesiącach zorganizować "Ciepłe Klenie" Co wy na to ?? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 To jeszcze aby byl nacisk aby autor wklejanego zdjecia napisal kilka slow od siebie, a nie "dzis bylo tak" itd. Bo zaraz pojawia sie zapytania a na co, a gdzie, a czy padal deszcz czy swiecilo slonce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz Wideł Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Ginel i Bencur dzisiaj na Dunajcu klenie brały przepięknie przynajmniej powyżej N.Sącza.Woda kryształ ,po prostu trzeba było trafić z przynętą.Na wrzosowe moje nowe kopytko 5 cm złowiłem pięć rybek 40-50 cm kolega na to samo troszkę więcej rybek.Klenie dzisiaj weszły w szybkie wloty do płani .Podejrzewam że w związku z rojącą się majówką.Najlepiej sprawdzało się wolne prowadzenie pod prąd w poprzek nurtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Tomek nawet wiem gdzie zostały wykonane fotki.Coraz piękniej tam u was ......Trzeba będzie w cieplejszych miesiącach zorganizować "Ciepłe Klenie" Co wy na to ??Sebo ja jestem na TAK. Jeśli Winko znajdzie czas to oczywiście "Ciepłe Klenie" Piękny krajobraz i kleń również też dziś byłem z kolegą Pawłem nad rzeką. Widzieliśmy piękne duże klenie ale niestety na żadną przynętę nie reagowały a czasami na jej widok uciekały doprowadzały nas tym do szału byliśmy bezradni Piotrek też tak dzisiaj miałem, byłem bezsilny i odpuszczałem, udając się w inne miejsce . Klenie się dzisiaj wygrzewały i miały wyje... Jak mi czas pozwoli to wrócę tam za tydzień lub dwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Tomku, powinno byc zdecydowanie lepiej ja na szczescie bede juz w PL i mam nadzieje dobrze zaczac sezon. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik15 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 I ja dziś wyskoczyłem nad wodę na parę godzinek - efekt dwa brania, dwa klenie(30 i 40 centów), ogólnie mizernie, brania bardziej jaziowe niźli kleniowe, bywało znacznie lepiej w tym sezonie.Sprzętowo: Batson RX7 IST1142, Shimano TwinPower 2500, żyłeczka 16-stka, a na jej końcu "wylęg" od kolegi @Tomus, za który serdecznie dziękuję, bo to coś, czego od dłuższego czasu szukałem. Mimo, że tylko 40-stak, to i tak cieszy, bo woda dziś martwa..."Burtka", która zapewne obdarzy jeszcze wieloma pięknymi klenio-jaziami w tym sezonie. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Coraz piękniej tam u was ......Trzeba będzie w cieplejszych miesiącach zorganizować "Ciepłe Klenie" Co wy na to ?? No przecież wiesz - ja na to jak na lato Nie widzę większych problemów po za moją nie obecnością w kraju ale jakieś terminy będzie można już w odzielnym wątku ustalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Ginel i Bencur dzisiaj na Dunajcu klenie brały przepięknie przynajmniej powyżej N.Sącza.Woda kryształ ,po prostu trzeba było trafić z przynętą.Na wrzosowe moje nowe kopytko 5 cm złowiłem pięć rybek 40-50 cm kolega na to samo troszkę więcej rybek.Klenie dzisiaj weszły w szybkie wloty do płani .Podejrzewam że w związku z rojącą się majówką.Najlepiej sprawdzało się wolne prowadzenie pod prąd w poprzek nurtu.No powyżej NS to już inny temat:)U mnie dziś kilka rybek w tym białoryb i ciekawskie bolki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Najpierw spotkanie ze znajomymi , pierwsze w tym roku:A później pierwsze spotkanie w tym roku z nieznajomym : 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 W ubiegły weekend udało mi się złowić kilka kleników, największy 40cm na zdjęciach poniżej. Na smużaki nie chcą jeszcze u mnie brać, sprawdził się za to płytko chodzący woblerek. I powrót do wody 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 To rybki z małopolskich czy łódzkich wód ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Z krakowskiej Wisły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zabrałem wczoraj sandaczowego speca na klenie, uczył się bardzo szybko i spędziliśmy przesympatyczny dzień nad wodą ukoronowany ładną rybą 50+ którą złowił Sebastian na wskazanym miejscu 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Rybka piękna ale jak widzę te paluchy to aż mnie boli...ale może tylko tak to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Tomek nawet wiem gdzie zostały wykonane fotki.Coraz piękniej tam u was ......Trzeba będzie w cieplejszych miesiącach zorganizować "Ciepłe Klenie" Co wy na to ??Ciepłe Kluski w MajuGorące Kluchy w SierpniuNa wrzesień i październik Lane Kluski Czekam na odpowiedni wątek z Winkiem w tle Landek dostał oponki letnie, może jeszcze lekki "ofrołd" mu fundnę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheinangler Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 chwyt faktycznie nie bardzo ale co się dziwić to jego pierwsze klenie w życiu. To miły i kumaty chłopak,- nauczy się 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Po rybie widać że szybko się uczy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caban13 Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) 55cm i 2,1kg z Brdy Zdjęcie niezgodne z regulaminem JB.plProszę nie rzucajmy tych ryb na byle co i byle gdzie. Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez Sebo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 5 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) mikado saphireStradic fk hg 2500żyłeczka 0,16 i wobek Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez calvuss 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi