Skocz do zawartości

Klenie 2016

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Nadeszła chwila czyszczenia wątków z rybami w tytule. Zostałem zobowiązany do zrobienia porządków. Wpisy niemerytoryczne będą kasowane. Ryby niezgodne z regulaminem będą kasowane. Dyskusje w wątkach będą usuwane.

Panowie, usunąłem gratki, dyskusje prywatne i brzydkie wycieczki osobiste. Niektóre zawierały część merytorycznych treści i autorów proszę o powtórzenie ich, bez personalnych odnośników.

Wszelkie zażalenia proszę zgłaszać na priv. 

• Like 2

Moja debiutancka ryba w "wieściach z ..."

Może nie jest spektakularnie zaprezentowana, ani sprzęt fotograficzny nie powala na kolana, ale ryba dosyć sensowna :) jakieś 55 :)

Smyrnął w 3cm woblera bez tytułu :)

Kij AVS76mlxf2 z Zauberem 1000

699854844fdc14e8gen.jpg

ecdf92d7411db2a7gen.jpg

Edytowane przez spinspektor.pl
  • Like 45

Razem z początkiem kwietnia pogoda spłatała mi psikusa. rano słońce i bezwietrznie. A od południa 3stopniu, mżawka i silny zimny i przenikliwy wiatr...ryby troche się pochowały na tę pogodę ale coś tam udało się wydłubać :-)

107fe78d4657459e.jpg

Walka trwa..

57d58ef0add08e6d.jpg

Szybka sesja fotograficzna ...

• Like 19

Piękny krajobraz i kleń również :) też dziś byłem z kolegą Pawłem nad rzeką. Widzieliśmy piękne duże klenie ale niestety na żadną przynętę nie reagowały a czasami na jej widok uciekały :) doprowadzały nas tym do szału :) byliśmy bezradni :(

• Like 3

Piękny krajobraz i kleń również :) też dziś byłem z kolegą Pawłem nad rzeką. Widzieliśmy piękne duże klenie ale niestety na żadną przynętę nie reagowały a czasami na jej widok uciekały :) doprowadzały nas tym do szału :) byliśmy bezradni :(

Bo dziś na Dunajcu mogłeś zapomnieć o skuszeniu klenia na woblery, gumy itp cięższe przynęty.Od wczoraj ciśnienie strasznie szybko skoczyło do góry i w nocy był przymrozek.

• Like 1

Ginel i Bencur dzisiaj na Dunajcu klenie brały przepięknie :) przynajmniej powyżej N.Sącza.Woda kryształ ,po prostu trzeba było trafić z przynętą.Na wrzosowe moje nowe  kopytko 5 cm  złowiłem pięć rybek 40-50 cm kolega na to samo troszkę więcej rybek.Klenie dzisiaj weszły w szybkie wloty do płani .Podejrzewam że w związku z rojącą się majówką.Najlepiej sprawdzało się wolne prowadzenie pod prąd w poprzek nurtu.

Tomek nawet wiem gdzie zostały wykonane fotki.

Coraz piękniej tam u was ......

Trzeba będzie w cieplejszych miesiącach zorganizować "Ciepłe Klenie"

Co wy na to ??

Sebo ja jestem na TAK. Jeśli Winko znajdzie czas to oczywiście "Ciepłe Klenie"  :good:

Piotrek też tak dzisiaj miałem, byłem bezsilny i odpuszczałem, udając się w inne miejsce . Klenie się dzisiaj wygrzewały i miały wyje... Jak mi czas pozwoli to wrócę tam za tydzień lub dwa  :D

I ja dziś wyskoczyłem nad wodę na parę godzinek - efekt dwa brania, dwa klenie(30 i 40 centów), ogólnie mizernie, brania bardziej jaziowe niźli kleniowe, bywało znacznie lepiej w tym sezonie.
Sprzętowo: Batson RX7 IST1142, Shimano TwinPower 2500, żyłeczka 16-stka, a na jej końcu "wylęg" od kolegi @Tomus, za który serdecznie dziękuję, bo to coś, czego od dłuższego czasu szukałem. Mimo, że tylko 40-stak, to i tak cieszy, bo woda dziś martwa...
eab417d2efc52817.jpg

"Burtka", która zapewne obdarzy jeszcze wieloma pięknymi klenio-jaziami w tym sezonie. :)

a68c2bc528fb278e.jpg

• Like 19

Co wy na to ??

No przecież wiesz - ja na to jak na lato  :D  Nie widzę większych problemów po za moją nie obecnością w kraju ale jakieś terminy będzie można już w odzielnym wątku ustalić  ;)

Ginel i Bencur dzisiaj na Dunajcu klenie brały przepięknie :) przynajmniej powyżej N.Sącza.Woda kryształ ,po prostu trzeba było trafić z przynętą.Na wrzosowe moje nowe  kopytko 5 cm  złowiłem pięć rybek 40-50 cm kolega na to samo troszkę więcej rybek.Klenie dzisiaj weszły w szybkie wloty do płani .Podejrzewam że w związku z rojącą się majówką.Najlepiej sprawdzało się wolne prowadzenie pod prąd w poprzek nurtu.

No powyżej NS to już inny temat:)U mnie dziś kilka rybek w tym białoryb i ciekawskie bolki.

Tomek nawet wiem gdzie zostały wykonane fotki.

Co wy na to ??

Ciepłe Kluski w Maju

Gorące Kluchy w Sierpniu

Na wrzesień i październik Lane Kluski

Czekam na odpowiedni wątek z Winkiem w tle :P

Landek dostał oponki letnie, może jeszcze lekki "ofrołd" mu fundnę :)

• Like 2