Siksa Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Z powierzchni na żuczka 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oleix Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Dolnyśląsk siedzi ciiicho,a my tu w konspiracji...Takie kluseczki łowimy dzisiaj 3 x 50+ i kilka mniejszychTen akurat na small fisha w rynnie przy trzcinkach łupnął... 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spider1987 Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2016 Z powierzchni na żuczka Gratulacje !!!Dobrze się dowiedzieć, że klenie zaczynają już się podnosić do powierzchni wody i zbierać pokarm również z powierzchni .Trzeba będzie zaatakować w weekend .Można wiedzieć na co się skusił, wobler z produkcji seryjnej czy hand made ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Można wiedzieć na co się skusił, wobler z produkcji seryjnej czy hand made ? Sądząc po ręce łowcy oplecionej sznurem, to raczej wziął na "suchi muchi" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siksa Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Gratulacje !!!Dobrze się dowiedzieć, że klenie zaczynają już się podnosić do powierzchni wody i zbierać pokarm również z powierzchni .Trzeba będzie zaatakować w weekend .Można wiedzieć na co się skusił, wobler z produkcji seryjnej czy hand made ?Ryba wzięła na muchę piankowca, imitującą żuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. yffea Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 (edytowane) Górskie klenie z Dunacja to prawdziwi wojownicy! Oczywiście wszystko na gumki . Edytowane 8 Kwietnia 2016 przez yffea 61 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2016 Gratulacje. Piękne rybki i bardzo ładne zdjęcia. Możesz rozwinąć nieco temat "kleniowego gumowania"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Wyskoczylem dziś na 2h nad Wisłę. Ryby juz na letnich metach. Kilkanaście brań z czego wyjęte 4 szt. Rozmiarowo bez szału ok 35 cm, ale dobre i to jak na kwietniową Wisłę . 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Gratulacje. Piękne rybki i bardzo ładne zdjęcia. Możesz rozwinąć nieco temat "kleniowego gumowania"? Łowca kleni ze nie żaden, nie łowię tych ryb na woblery. Jeśli już to właśnie na gumy. Gumkę (jaskółka, jej odmiana lub rippereka) zbroję w lekką główkę jigową - w zależności od głębokości i nurtu od 1g do 3 g. Zdarza się (choć rzadko), że trzeba założyć i 5g. Najczęściej rzut wykonuję w poprzek nurtu, tak aby sprowadzając gumkę wachlarzem pod "mój" brzeg dotknęła ona dna dwa, trzy razy i jednocześnie przeszła przez jak najwięcej miejsc w który mogą stać ryby. Jeśli mam zlokalizowane ryby to próbuję też rzucić tak metr powyżej tego miejsca i sprowadzić przynętę tam gdzie spodziewam się brania. To zazwyczej jest bardzo agresywne i dobrze wyczuwalne - najczęście ryby zacinają się same . Moim zdaniem ważne są trzy elementy: - muszą być ryby, - należy odpowiednio dobrać kolor przynęty (moim zdaniem dobrze sprawdza się fioletowy i jego odcienie), - bardzo ważna jest odpowiednia gramatura główki, nawet pół grama w jedną czy drugą stronę, może spowodować, że przynęta będzie zignorowana. To chyba najważniejsze sprawy.Łowię cienką plecionką - PE 0.6 lub 0.4, z długim, ponad metrowym przyponem z fluorocarbonu. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Dzisaj na nowym Kawałku rzeki Regen zaliczyłem 5 Kleni i jednego bardzo grubego 55taka. i jako niespodzianka uderzył mo na ose sieka "babski jaź" 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Z.Milewski Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Co to jest, ten "babski jaź"? Po płetwach tylnych wygląda jak wielka płoć, a oko i płetwa piersiowa jakieś jaziowe. A takich hybryd nie ma, miesiąc różnicy w tarle. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Co to jest, ten "babski jaź"? Po płetwach tylnych wygląda jak wielka płoć, a oko i płetwa piersiowa jakieś jaziowe. A takich hybryd nie ma, miesiąc różnicy w tarle.to nie hybryd znalałem: Rutilus pigus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelec Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 To płoć alpejska; 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 To płoć alpejska; Kurcze, nawet nie wiedzialem ze taka ryba istnieje 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz88 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 (edytowane) ja też tak kukałem na to ostatnie foto i pierwsza myśl to gigantyczna płoć.Chętnie bym takich połowił na smużaki Edytowane 13 Kwietnia 2016 przez Mateusz88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smasher Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 ja też tak kukałem na to ostatnie foto i pierwsza myśl to gigantyczna płoć.Chętnie bym takich połowił na smużaki bardzo waleczna ryba, miała wiecej siły w holu jak te wszystkie klenie razem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Pierwszy przyzwoity w tym roku: Salmo Sparky Shad BHS, 0,10 Robinson titan braid, Mikado sensual travel 2,40 5-15g, Shimano Technium FA 1000 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. tadekb Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 (edytowane) Podniesiona brudna woda znowu płaci Wiślany 60cm: Wyrównałem, a może i ciut pobiłem swoje PB Branie na dwa razy. Najpierw puknięcie. Po dwóch rzutach powtórka i siadł. Zapięty za skórkę.Przerobiony Konger wrx world champion juggler 275 5-20, Zauber 2000, 0,14 i mały 3,5cm woblerek. Edytowane 18 Kwietnia 2016 przez tadekb 150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. guciolucky Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 W pogodni za Tadziem... jeszcze trzeba będzie się trochę poczołgać 54 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dominik15 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Po poście z sześćdziesiątką kolegi, trochę głupio pokazywać czterdziestki, ale co tam... I ja się pochwalę. Sprzętowo: MHX ST-1023 ubrany przez @Hubertus'a, Twin Power 2500, żyłeczka 0.16, a na jej końcu Hornet 2HS BT. Bywają i plusy łowienia z kompanem. Oczywiście C&R. 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) Ja się trzeci sezon czołgam :-) ,już mam strupy na kolanach :-). Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez Kielo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. guciolucky Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Czekaj, czekaj, pomału się poprawiam i jak tendencja zostanie zachowana... hehehehe 65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. coma Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 I mnie się dzisiaj poszczęściło. Do okazu Tadka mu jeszcze brakuje ale ma szansę urosnąć, odpłynął żwawo Mój nowy PB - 54 cm. Złowiony na woblerek 3,5 cm. Sprzętowo Major Craft Crosstage, Twin Power 3000SDH, Plecionka Techron 0,03.Dziękuję wędkarzowi łowiącemu po sąsiedzku za cyknięcie fotek. To bardzo skróciło czas jaki ryba spędziła poza wodą 81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
etherni Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 (edytowane) @guciolucky , na jakiego widła wziął? Bandziorek czy brzanówka?@tadekb, czuję się pozamiatany, bo łowimy prawie w tych samych miejscach.. Gdzie ja tu wyjeżdżam z 40, wstyd, albo się poprawię albo będę siedział cicho z takim przedszkolem. Swoją drogą to widzę że ja te kluski probuję dość grubo w sensie przynęty łowić, 4-7cm woblerki, a tu jak widać królują maluszki. Jakieś skrzywienie chyba po pstrągach, gdzie maluch zagryza 5cm. Edytowane 21 Kwietnia 2016 przez etherni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Bandyta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi