Skocz do zawartości

Klenie 2016

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Guciolucky to ja czekam z niecierpliwością jak na razie to brakuje ci jakieś 6 -4cm :-) ,mam nadzieję że dociągniesz :-) ,a że ty chyba też nie na największych rzekach łowisz to jakieś ochraniacze na kolana musisz zakupić :-).

Edytowane przez Kielo
  • Like 1

U mnie Tomku dzisiaj na Dunajcu to samo, pływały a brać ni jak nie chciały, przy najmniej te większe, jeden tylko się skusił około 45cm na obrotówke i trzy małe pyrtki, widziałem też sporo bolenia patrolujących przybrzeżne partie wody, a myślałem że na moim odcinku już boleni w Dunajcu niema, dobry znak.

• Like 1

Nareszcie jakieś zdjęciowe kluski  :D . Woda opada , choć nadal mocno trącona . Brania mocne i pewne , takie jak lubię . Dzisiaj robotę robił gajosikowy bananek . Rybki grube , odpasione , w znakomitej kondycji . Poniżej dwa największe . 

Sprzętowo FX 902-2 , Exsence Ci4+C3000M , Dragon HM80 0,16 ( grubo  ;) ) .

1461608847dsc03749.jpg

1461608910dsc03752.jpg

• Like 35

Kurcze, jak Wy to robicie?  Gratuluję pięknych kleni.

Ja same króciaki na małych, urokliwych rzeczkach.

Na Odrze przerwały tarło z powodu temperatury i coś podjadają, te większe też ;)

spokojnie, wachlarzem prowadzony champion, przez warkocz sąsiadujący z dołkiem

żyłka  0,18, xls, stl

DSC_1646.JPG

• Like 49

Drugi dzień majówki na występach gościnnych . Oprócz niespodziewanych przyłowów dwa zdjęciowe klenie . Rybki nieomal bliżniacze , prawie z jednego miejsca . Pierwszy zgarnął z wierzchu  :wub: , drugi palnął konkretnie na wyjściu z mikrodołka . Powoli zaczyna się ruszać . Te , które widziałem w tym siurku dzisiaj , miały już smocze rozmiary . Wszystko jest opóżnione w stosunku do zeszłego roku o dobry tydzień .

1462221069dsc03756.jpg

1462221120dsc03758.jpg

Najbardziej mi szkoda okazodajnej miejscówki , którą opisywałem w zeszły roku , a którą zniszczyli drwale-melioranci . Ale i tak pięknie było  :D ...

1462221306dsc03763.jpg

• Like 30