Dokuś Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Znalazłem nowy strumień i okazało się, że pływają w nim bombowce Wczorajszy prosiaczek A tu dzisiejszy Chłopaki..., a już Was polubiłem... ...To nie jest tak, że możecie nam takie rzeczy robić... Proszę napisać dysertację na temat metod połowu, miejsc występowania, sposobu "namierzania" i innych "czarów", które uprawiacie!... Aha! I na co łowicie!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) Michał P Mam ten sam kijek i nie wyobrażam sobie jazdy z takim klonem... Nie cytujemy zdjęć! Edytowane 24 Maja 2016 przez BOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 A dla mnie kijek naprawdę robi robotę dzisiejszego musiałem przeprowadzić wąskim korytarzem pomiędzy zatopionymi pniakami i ryba posłusznie trzymała się w bezpiecznej odległości. A hol? Poezja 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demowsky Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Taki klenik 42cm, złowiony na wodzie do 30cm, na zdjęciu nie widać tego bo już szarówka się zrobiła.. Poniżej sprawca zamieszania na wodzie.. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 24 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2016 Spacerek na zakończenie całkiem .ujowego dnia 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Trafił się gruby strumieniowy hattrick 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondzio 77 Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 (edytowane) HejU mnie sezon kleniowy dobiegł końca.Ogólnie zaliczam go do udanych.Łowiłem w Wiśle i jej dopływach.Kleni jest jeszcze sporo małych jak i tych dużych w naszych wodach,co bardzo mnie cieszy bo wiosna to u mnie przede wszystkim kleń i jaź.W tym sezonie łowiłem tylko plecionką 0,6 i w przyszłym sezonie nic nie zmieniam.Nie odnotowałem mniejszej ilości brań itp. w porównaniu z sezonami gdzie łowiłem korbą z żyłką 012-0,14.Sprzętowo było rożnie, testowałem trochę sprzętu ,nie będę się rozpisywał bo jeszcze nie znalazłem odpowiedniego kija.Te którymi łowiłem były trochę za mocne i o złej akcji (8lb) do miotania lekkimi przynętami,mowa oczywiście o castingu, ale jak znajdę na to środek to dam wam znać. Co do przynęt to wobki ok 2-3cm czyli klasyki ,plus jaskółki na czuburaszce 5g tam gdzie nie było mowy sięgnąć woblerem.Wrzucę kilka fotek z nad wody.Pozdrawiam kondzio 77 Edytowane 25 Maja 2016 przez kondzio 77 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Trafił się gruby strumieniowy hattrick Kuba! Ty je hipnotyzujesz, czy jesteś kosmitą?... (Człowiek takich rzeczy by nie ogarnął...) Pokaż proszę na jaki zestaw łowisz i podeślij fotkę choć kilku przynęt, na które je kusisz... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 @gucioluckywidzę że i pora na dobranoc , niektórzy smacznie chrapią a Ty łowisz piękne rybki .Więc zapytam o przynęty i nie oczekuję na odpowiedź Przy okazji zazdraszczam 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 (edytowane) Łowię tylko na woblery, nie umiem skutecznie łowić kleni innymi przynętami. Agrafki służą do szybkiej wymiany przynęt i należy z tego korzystać jeśli mogę doradzić to po każdym braniu lub spiętej czy złowionej rybie lepiej jest podać innym wobler niż zostawić ten sam. Nie ma woblera, który jest idealny na każdą porę, miejscówkę itd. Inny wobler będzie atakowany na żerowisku a inny w ostoi. Edytowane 25 Maja 2016 przez guciolucky 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 No i nie połowiłem sobie dziś , a plany były wielkie. Burza za burzą, trzy razy spieprzałem do samochodu i w końcu dałem sobie siana, ale jednego udało mi się złowić 37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Pytanie do chłopaków łowiących na muchę (Michał P. i inni),raczej sucha czy różnie?Zacząłem właśnie przygodę z muchówką i szukam skutecznych much ,szczególnie sucharów PS.Kuba (Guciolucky) ty to jesteś gość ,graty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Samczyk samiczka 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 26 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 A to mój kolejny grubasek na swojego woblerka. 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 27 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Dzisiaj super wieczorek do łowienia z wierzchu. Złowione po jednym godnym kleniu i jaśku 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laska Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 m 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 A tu dzisiejszy Piekne ryby Michale no i na takim sprzecie,poezja mam takie pytanie,jak prowadzisz muche-czg swobodnie jak suchą czy jak smużaka po łuku w dół?Wczoraj u mnie tylko ukleje i mały klonek na górnej Drawie ale na swojego brązowego żuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Na razie nie łowię jeszcze na piankowce więc stosuję póki co swobodny spływ. Później to co innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salmon1977 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Na razie nie łowię jeszcze na piankowce więc stosuję póki co swobodny spływ. Później to co innego Oszczednie ale dzięki.Widać do tego i owego lepiej samemu dojść a tu podziwiać galerie Wnioskuje przyłowy jętkowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) Nie są to przyłowy jętkowe, klenie łowię teraz na goddardy. Na piankowce na razie nie łowię bo te duże owady dopiero się pojawiają w większej ilości. Kilka razy próbowałem i bez efektu, natomiast goddard się sprawdza Edit: Tutaj skrobnąłem więcej http://jerkbait.pl/topic/62812-muchowe-kleniojazie-na-wielkie-owady/ Edytowane 28 Maja 2016 przez Michał P. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trochim80 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Moje najgrubsze z tego sezonu.57 z przed tygodnia i dzisiejsza 50tka 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Taki wieczorowy z przed wczoraj dość silne pobicie w małego ripperka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daaaro Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Paproch i żyłka 0,20 mm 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefson Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 48 cm ???? dzisiaj w grze był tylko 2,5 cm narybek 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Dzisiejszy amator chrusta.. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi