Slavobeer Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 A ja nie odpuszczam i mój kleniowy maraton trwa dalej.13 dzień z rzędu na rybach, choćby godzinkę dwie, po pracy, do zmroku bo w końcu dzień już długi jest.Ostatnie dni klenie gdzieś jakby się wyniosły, pojedyncze wyjścia się zdarzyły i to wszystko... Już zacząłem myśleć o zakończeniu kleniowania i całkowite przestawienie się na bolenie, a nawet połazić za sandaczami bo już czerwiec. Ale one po prostu zmieniły miejsca żerowania, tym samym trzeba im podawać woblerka w inny sposób. Prawie 3 dni mi to zajęło, ale się udało. Wczoraj wieczorem po pracy wypad nad rzekę i 4 klenie się zameldowały. Kabanów nie było, niestety, ale takie 40+ bardzo cieszą, bo "wypracowane" Sprzętowo bez zmian czyli kijek CD XLS 9'' do 14g, a na końcu TEKLA Nowość od Andrzeja Lipińskiego i jego Huntera. Jest to jakaś alternatywa dla Bromby, bo idzie lekko pod wodą jak chrabąszcze XXL i tak właśnie ryby wczoraj brały. Rzut w upatrzone miejsce, szybkie zatopienie i strzał natychmiastowy. W prowadzoną w poprzek rzeki brań nie było, tylko ataki po wpadnięciu do wody i zatopieniu. Zdjęcie nie wyszło, mimo że leżałem na trawie żeby zmieścić się w kadrze Fotografa ze mną nie było, wczoraj wypad był samotny i trzeba było użyć statywu. Slavo 32 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 dzisiejszy Warciany, wziął na napływie główki , były jeszcze 3 mniejsze kijek Byron po przeróbceżyłka 0,18 , młynek shimano perfection 3000mrówa od Tomiego 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Dzisiejszy klenio, przywalił w 4cm pękatego kenarta, wolno prowadzonego wachlarzem przecinając głęboką rynnę. Branie na dwa razy.Wędka mhx 1083f - daiwa emblem 2500- żyłka HM80 0,18 Dziś niestety bez kompana, i tylko taka fota na szybko. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 7 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2016 Początek sezonu łódkowego to dla mnie praktycznie koniec kleniowania , ale odwiedziłem z aparatem moich starych znajomych . Stado od zeszłego roku nieco się przerzedziło , ale przytyło im się znacznie . Te największe tak gruuubo ponad pięćdziesiąt . 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maja 2 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Piękne są. I grube jak karpiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Trudno usiedzieć w domu a za oknem burza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Piękne są. I grube jak karpiki Tak , to prawda . To ryby żyjące na pograniczu stojącej wody zbiornika zaporowego i wlotu małej rzeczki , więc szerokie nad wyraz i odpasione . A że stado , mimo że bytujące w obrębie ochronnym , jest na "widelcu" wszystkich oglądających , to i przerzedziło się nieco od ostatniego z nimi spotkania ... Dziki kraj . 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 . A że stado , mimo że bytujące w obrębie ochronnym , jest na "widelcu" wszystkich oglądających , to i przerzedziło się nieco od ostatniego z nimi spotkania ... Dziki kraj . Nie tyle dziki kraj co zamieszkujący go zdziczali tubylcy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 Bez szału ale forumowe minimum przekroczył 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Wczoraj mucha pokonała Tomiego (dzięki za wypadzik @Tomi101).Było w sumie 10 rybek , w tym 2 x 40+,a ten większy prawie pięćdziesiąt. Całkiem udany wypadzik jak na fly fishingowego świerzaka. wszystkie rybki na piankowe żuki zakupione na forum 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Dzisiaj szybki wypad za kleniem w celu dalszego szlifowania posługiwania się kiełżem Sprawca zamieszania 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 To i ja coś dodam ... 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Z którego bajora? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Tego mniejszego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishmaker Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Nareszcie wyprawa za kleniem udana mogę coś wrzucić Skusił się na may owada 3cm praca pod pow...Jest nowe skromne PB... 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi101 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Wczoraj mucha pokonała Tomiego (dzięki za wypadzik @Tomi101).Było w sumie 10 rybek , w tym 2 x 40+,a ten większy prawie pięćdziesiąt. Całkiem udany wypadzik jak na fly fishingowego świerzaka. wszystkie rybki na piankowe żuki zakupione na forum Tak było , piankowe żuki podawane muchówką robiły robotę. Pomimo moich starań i obskoczenia teoretycznie lepszych miejscówek, także tych nieosiągalnych dla muchołapki nic nie mogłem wyholować .Wypracowałem kilka brań mniejszych i większych ryb ,ale byłem na zero.Dopiero wieczorem ,finiszując przed nadchodzącą burzową chmurą , upolowałem 4 ryby w ciągu godziny.Rozmiarowo bez szału ,ale wróciła wiara w umiejętności i skuteczność Mrówek. Największy na fotkach. I jeszcze Wobi w akcji . Sprzętowo bez zmian. Pozdrawiam Tomi 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Tomek musimy to powtórzyć zanim sie zacznie sezon sumowy ,bo aż sam jestem ciekaw czy żuczki od @Undre kolejny raz pokonają słynna mrówkę Tomiego101 . No i po za tym tylko strzał suma można porównać do podchodzenia z sucharem dużej zbierającej ryby.... PS.Było to tak ,po wyjęciu kilku rybek w przedziale 30-40cm wiatr się nagle uspokoił i zaczeły sie fajne zbiory z powieszchni.wszedłem sobie do wody poniżej rafowego wypłycenia gdzie teoretycznie powinny być rybki i zacząłem podawać żuczka pod nawisy traw pod drugim brzegiem.po kilkunastu minutach zobaczyłem subtelny zbiór dużej ryby kątem oka powyżej mojego stanowiska... Następnie drugi,trzeci.Postanowiłem podejść troche w górę rzeki żeby mieć rybki w zasięgu.Podałem raz muchę nic,mucha spłynęła ,a ryba subtelnie zebrała znów. Podałem muche w to miejsce ... mucha spłynęła jakiś metr... i pojawił sie pod nią potężny garb... ale nie zebrał.... mineły ze 3 cholernie długie sekundy i... nagle pianke subtelnie wessało pod wodę (byłem pewien że to duży jaź).Zacięcie... i na drugim końcu wygiętej w pałąk wędki tańczy duża ryba... Jak dla mnie to poezja 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 A ja dzisiaj wyhaczyłem między innymi takiego prosiaczka - równe 50cmNiestety byłem sam nad wodą, stąd szybka fotka bez łowcy i powrót do wody. 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Boruch Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Mój dzisiejszy jeziorowy.Przy light zander spin. Na kaitka 3" na 4gramach i kijku do 12gr z toni - Klimkówka Uroczy....tak jak okolica 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Dobre kluski nie są złe trafił się jeszcze jeden na sucharka.pozdro 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Piotrze o ile sandacze na Klimie są już tylko wspaniałym wspomnieniem to okazałe klenie jeszcze się trafiają - oj jak ja bym teraz na cofkę wyskoczył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Ciężko było.. ryby bardzo ostrożne i niechętne do współpracy.. Ryba złowiona praktycznie "rzutem na taśmę": 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yoruus Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 To z Klenia Raby ? Czekam na relację jak na Rabie brały w tym dniu, bo na Wiśle w Morsku kicha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Miałem na koncie kluski 48,49,49 ale teraz mam magiczne 50 na swojaka strzelił i mnie rozweseliłkijek mikadokręciek stradic hgżyłeczka 0.16 i swojak 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi