Skocz do zawartości

Klenie 2016

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiejszy z ultra lekkiego smużenia. Jechałem z nastawieniem na okonie,więc zabrałem swoją okoniową wykałaczkę(MHX S871-2) Miałem już wracać, ale postanowiłem odwiedzić miejscówkę na której nie byłem dobre pół roku. Było warto! Tam zaczęły zbierać, a że miałem przy sobie pudełko z żukami musiałem to wykorzystać... :D

post-57188-0-98225500-1466435728_thumb.jpgpost-57188-0-28464000-1466435732_thumb.jpg

Zassał 2.5cm mrówkę kolegi Pawła Parfieniuka :)

Edytowane przez WIL
  • Like 29

@Winko gratuluje ;) ja wczoraj byłem pod wieczór na Ropie i też kilka klusek wyciągnąłem, 3 na kiełżyka, a resztę na bezsterowego trzmiela. Swobodny spływ, oczko co jakiś czas i brania takie, że woda się kotłowała. Podczepiłem też brzanę +60cm i tak mnie przewiozła, że hej. Na szczęście woblera oddala :)

• Like 1

A mi się wczoraj wypięła kluska 55-60 cm....Wybrałem się z żoną i dzieckiem bardziej na spacer niż na ryby... Ale wędkę musiałem ze sobą wziąć :) Łowiskiem był uregulowany fragment rzeki o szerokości ok 7-8 metrów o długości ok. 1.5 km (od progu wodnego do kolejnego progu, które stanowią dla ryb przeszkody nie do przebycia). I w jednym, jedynym sensownym miejscu na tym odcinku wzięła kluska :) Ale niestety brak podbieraka i zahaczenie za przysłowiową skórkę sprawiły, że przy próbie podebrania ręką klenisko się wypięło :( I teraz pytanie do kleniowych znawców, czy ta rybka w tamtym miejscu będzie nadal przebywać i warto za kilka dni ponownie na nią zapolować ?