marekn Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 U mnie jak zwykle, pech od początku urlopu, Najpierw pierwsze dwa dni, taki ukrop, że tylko napoje orzeźwiające trzymały mnie przy życiu , w tym czasie udało mi się jedynie złamać nowy kijek, machając na sucho ( tyle chociaż, że dziś pojechał "na gwarancję"). Potem takie burze, że na wszystkich rzekach w okolicy, woda wielka i kawa. Dobrze, że chociaż jedną znalazłem, gdzie udało się połowić . 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Panowie.. a to dziura w spodniach Wam nie pasuje a to kolory.. a mnie tam wygodnie, przyjemnie i orzeźwiająco A dziś urządziłem sobie powtórkę: 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikryb Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 Panowie. Ja bym wolał żebyście cokolwiek napisali jak ryba była złowiona. Bo jak tylko wstawiacie zdjęcie to robimy z tego forum Instagram i nikomu to nic nie daje. Zdjęcia ryb mogę sobie zobaczyć w atlasie. Gratuluję i oczywiście zazdroszczę ale nie po to wchodzę na forum wędkarskie. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 29 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Wolę przeć na szkło, hehehehe No i żeby nie było to może przykład podpowiedzi. Chociaż wiele lat temu pisał o tym @Pitt a potem wiele wody upłynęło zanim sam doszedłem do tego co teoretycznie było już znane a mimo to mało kto, będzie tego próbował... Edytowane 29 Czerwca 2016 przez guciolucky 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 (edytowane) Panowie. Ja bym wolał żebyście cokolwiek napisali jak ryba była złowiona. Bo jak tylko wstawiacie zdjęcie to robimy z tego forum Instagram i nikomu to nic nie daje. Zdjęcia ryb mogę sobie zobaczyć w atlasie.Gratuluję i oczywiście zazdroszczę ale nie po to wchodzę na forum wędkarskie.W takim razie sobie przygotuję krótki, stały i jednakowy opis do zdjęć żeby mieć na "kopiuj/wklej" , bo wszystkie ryby łowię w ten sam sposób: kładę żuczka pod trawką, raz upłynie trochę więcej, raz mniej, i nagle połyka go kleniowy pyszczek w spinningu chyba więcej można nakombinować, ale jeśli chodzi o muchowanie to - przynajmniej ja - trzymam się utartego schematu. Edytowane 4 Lipca 2016 przez bartsiedlce 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 Z praktycznego punktu widzenia nie ma to żadnego sensu.Opisanie zdjęć jednak w niczym nie przeszkadza i nie odciąga uwagi od okazów Stan obecny jest ok - jak ktoś ma ochotę to podpisuje a jak nie to nie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 (edytowane) W mojej okolicy płyną niemal dwie identyczne rzeki tj. Biała Tarnowska oraz Ropa. Niby identyczne z bardzo podobnym rybostanem ale... No właśnie! Ropa płynie poniżej zbiornika zaporowego z którego do rzeki schodzi zimna i dobrze natleniona woda podczas największych upałów a opodal na Białej woda będzie wręcz gorąca! Tak więc wierzcie mi że gdy na Ropie klenie będą bardzo dobrze reagowały na XXX wabiki to już na Białej będziemy mieć całkiem inną bajkę. To tylko taki przykład. Jeżeli natomiast zestawimy np. Ropę oraz Dunajec czy też San również nie będzie czego porównywać - na pierwszej klenie będą się ustawiać na końcach płań a na drugiej będą stały tuż za przelewami. Morał jest z tego taki że jak sami zapewne nie raz już zauważyliście mało kto z nas tutaj podaje nazwy swoich łowisk a co dopiero konkretne miejscówki więc ciężko jest tak naprawdę wyczytać skuteczną recepturę w nawet najbardziej rozległym opisie Edytowane 4 Lipca 2016 przez bartsiedlce 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 waga ciężka 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 waga ciężka O! I uśmiech jest! ...Ale nie ma sprzętu... Na muszkę czy woblerka? (Bo w rękę sam chyba nie wskoczył! ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skius Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) Z mojej rzeczki 40+.Przewaliłem już sporo muchówek.winstony,loopy itp.Teraz latam ze starym st.croix legend ultra w 4 klasie.Jest niesamowity!!! Edytowane 5 Lipca 2016 przez bartsiedlce 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 O! I uśmiech jest! ...Ale nie ma sprzętu... Na muszkę czy woblerka? (Bo w rękę sam chyba nie wskoczył! ) 100 % spinn 100% woblery jakoś tak mnie naszło .... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. guciolucky Opublikowano 1 Lipca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) Dzięki za wsparcie i w sumie akurat wróciłem z SF w mieście Lidzbark Warmiński, gdzie miałem przyjemność wyholować takie zwierzątko Edytowane 5 Lipca 2016 przez bartsiedlce 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hcv Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) Nawet Panowie nie wiecie jak marzę o dniu z porządnymi kleniami... Cały czas forumowe stykacze, ale trzeba docenić i te... Edytowane 1 Lipca 2016 przez WIL 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Zapowiadała się piękna dniówka.. słonecznie, upalnie, czego chcieć więcej.. Niestety to samo pomyślała niezliczona horda kajakarzy uprzykrzając mi łowienie do tego stopnia, że nie dotrwałem tak długo jak zamierzałem.. dobrze że chociaż taki jeden się trafił, na chrusta z sarny: 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 (edytowane) Żuczki były tylko "wąchane", mijane z otwartym już pyskiem w ostatniej chwili, albo przeze mnie wyrywane w nerwach za wcześnie niemalże z gardła Edytowane 5 Lipca 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Rybki o dziwo dziś dobrze reagowały mimo totalnej lampy, co prawda do tych większych się nie dobrałem ale brań na smużaka było sporo, kilka spadów i kilka wyholowanych, w większości rybki nieco po niżej forumowego minimum i jeden poniższy forumowy stykacz .Wędka: kleniowa klucha o dł. 2.90 + żyłka 0.14 i na końcu smużak. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Taki stykacz na swojaczka. Wysłane z mojego Sony Xperia za pomocą Taptalka 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 2 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2016 Dziś sucharek zaskoczył, muszę potrenować zacięcia bo trzy brania zmarnowałem.pozdro 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remicki Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 (edytowane) Guciolucky piękna rybka!!! -następna w kolekcji Po zmierzchu łowisz na tych samych miejscówkach co w dzień? Czy "nocniki" zmieniają jakoś swoje preferencje przynętowe? ...może inny sposób podania???Mam dobrze rozpoznane kleniowisko i powoli świta myśl żeby zajrzeć tam w nocy ...- będę wdzięczny za słówko.Pozdrawiam i gratuluję rybek! Proszę nie cytować zdjęć Edytowane 4 Lipca 2016 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 3 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 http://jerkbait.pl/topic/15214-nocne-woblery-na-klenia-oraz-gumy-kleniowe-na-dzie%C5%84/?hl=%2Bnocne+%2Bklenie#entry1132857 http://jerkbait.pl/topic/27950-nocne-kleniojazie-i-bolenie/ http://jerkbait.pl/topic/33641-bezpiecze%C5%84stwo-podczas-nocnego-w%C4%99dkowania/page-3?hl=%2Bnocne+%2Bklenie#entry1368522 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Gugcio Opublikowano 3 Lipca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 Gratki Panowie, wysypalo pieknych kleni. Moje 2 dzisiejsze bo wkoncu udalo sie wskoczyc nad wode Rybki praktycznie z jednej dziury na 4 cm Sieka. Miesjcowka to rynienka pod drugim brzegiem w cieniu drzew. 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 4 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2016 (edytowane) Slaba fota, samowyzwalacz, krzory, telefon na ziemi.Jedno branie, taka ryba. Nie mierze juz rybek, wiec nie wiem ile miala. Moj blad ze tak wyciagnalem rece.Nie widzial mnie, ja widzialem jak oderwal sie od przybrzeznych traw. Metr od niego podrzucilem wobka 0wada, zassal w leju i chwile potanczylismy. To moj trzeci klen, lapska to mi sie z 10 min trzesly. piekne lowienie Edytowane 4 Lipca 2016 przez Kuballa44 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziom7 Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 Slaba fota......słabej foty to Ty nie widziałeś chyba 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizioł Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2016 W sumie powinienem wrzucić na wątek ,,przyłowy", ale to w końcu kleń. W pogoni za okoniem uwiesił się taki jegomość. 46cm na wirówkę n/n nr.1 Nie powiem, trochę radości dał. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 Letni kleń złowiony tak jak lubię najbardziej,czyli na upatrzonego.Niestety mistrzem fotografii nie jestem i trochę przeszkodziło mi ostre słońce. 38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi