tom@ha Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 a mnie dziś zaszczycił taki klenio:Prawie 5 z przodu. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morelowy Opublikowano 7 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) No i kleń z małej rzeczki wychodzony, równe 50cm. Zażarł smużaka "biedronkę" zaraz po wpadnięciu do wody, głębokość w tym miejscu ledwie za kolano. Ładnie odjeżdżał pod prąd, dodatkowo kotwica wobka złapała jakąś reklamówkę/śmiecia z dna. 3 kleń w życiu, no i oczywiście PB. Takiej kluchy nie spodziewałem się w takiej rzeczce. Zdjęcie kiepskie, bo ręcę mi całe chodziły, a mistrzem selfie nie jestem. W każdym bądź razie rybka odpłynęła w dobrej kondycji, mimo iż krew się polała. Czyli nie trzeba jednak jeździć nad Wisłę, żeby łowić fajne rybki. Pozdrawiam! Edytowane 7 Lipca 2016 przez morelowy 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 8 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 (edytowane) Woblerki Darka Mleczki nie wymagają specjalnego prowadzenia,ale pamiętam jak kilkanaście lat temu latem na "mojej" rzece obserwowałem stada dużych kleni.Normalne woblery miały w głębokim poważaniu...i wtedy kupiłem kilka żuczków Darka Mleczki.No i dopiero wtedy mogłem liczyć na brania konkretnych ryb.Niestety miały jedną wadę...Nie można było nimi za daleko rzucać.Teraz te woblerki zastąpiły Lil Bugi,Biedronki Tapsa które mają tą przewagę,że są dużo bardziej lotne,ale mam jeszcze w pudełku kilka smużaków Darka Mleczki,które nieraz jeszcze wiszą na końcu wędki Edytowane 13 Lipca 2016 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Dwie rybcie na zawodach wiosennych. Uprzedzając komentarze, na zawodach jest możliwość przechowywania rybek w siatce. Rybki pływają dalej 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Trafić na dobrą wodę na moich ulubionych rzekach to w tym roku sztuka, najpierw lampa, potem burza i "pucówa", więc zaraz woda do kitu, następnie znowu żarówa, po niej burza, i tak w kółko.... Jednak czasami udaje się pochodzić nad rzeką (w pięknych okolicznościach przyrody i niepowtarzalnych ), a nawet coś wyjąć: 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 Pierwszy raz udalo sie w tym roku wyskoczyc nad Nidd-wreszcie! 3 klenie +/- 50 cm w poltorej godziny. Phenix 802-2, Maver 0.165mm, wobler kolegi Slawka (sdd_), plywajacy, kolor zielony/srebrny (nic innego nie chcialy) i Quantum Exo PT250. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madmatt Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 (edytowane) To Savage Gear L z gumowa siatka. Toruje sobie nim droge przez chaszcze Edytowane 13 Lipca 2016 przez bartsiedlce 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 (edytowane) Dzisiejsze wydarzenia Edytowane 10 Lipca 2016 przez slav 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Dzisiaj wyskoczyłem potestować mikro wobki Brania bardzo agresywne, wobler zażerany był głęboko, szybkie odczepienie, zdjęcie i do wody. Kluchy: 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekn Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Ze spinningiem też czasem chodzę, ostatnio hitem jest moja osa: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcepanek Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Dzisiaj wyskoczyłem potestować mikro wobki Brania bardzo agresywne, wobler zażerany był głębokorozumiem ze prowadzone z prądem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcepanek Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Rybki praktycznie z jednej dziury na 4 cm Sieka.A mozna zobaczyc model tego sieka? Ostatnio testuje sieki ale niektore egzemplarze nie zachowuja sie tak jak powinny...Ogolnie fajne wobki zwlaszcza na bolki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Rozumiem ze prowadzone z prądem?Oczywiście, że tak. Złowienie klenia w ciurku szerokości 4m z krystalicznie czystą wodą na przynętę prowadzoną pod prąd graniczy z cudem.Woblera prowadziłem bardzo powoli, klenie wyjątkowo ładowały w niego bez nawrotki. Zwykle mam sytuację kiedy kleń płynie za wabikiem, wyprzedza go, ustawia się poniżej niego i dopiero wtedy uderza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcepanek Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 A jakiej linki uzywacie Koledzy na klenie tzn.: żyły czy pleciony? I jakie grubosci?I czy Waszym zdaniem kolor linki ma znaczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 10 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2016 Cephalus frustratus skrzywdzony woblerem Bastard 4 TB'S za pomocą żyłki Konger Steelon 0,16mm w kolorze szaro-niebieskim, wędka na blanku Talon VI+ 90MLXF z FC, kołowrotek shimano stella 02 JDM 2500 SDH, niebo pochmurne, pora wieczorna, woda ciepła i zarośnięta, przepływ mały, na dnie kilka małych kamieni i dwa ślimaki, wodery lemigo rozm 43, rzeka Łyna w centrum miasta Lidzbark Warmiński. Plecionki i żyłki w innym kolorze nie dały brań tak samo jak inne kołowrotki i wędki też się nie sprawdziły, ryba pochwyciła wobler podany na godzinę 10.10, który po przekroczeniu 14.14 został wolno oddany w dół rzeki gdzie nastąpiło jego zatrzymanie przez klenia. Podczas holu, nieopodal łowiska przechadzała się starsza pani z niewielkim, szczekającym kundelkiem, który spowodował ucieczkę klenia w dół rzeki, podebranie nastąpił kilkanaście sekund później za pomocą podbieraka muchowego Konger 70x60cm. Całe szczęście byłem wyposażony w odpowiedni sprzęt gdyby zabrał inny nic bym dziś nie złowił uffff 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Pawłowski Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Znalazłem wreszcie trochę czasu ale i tak szału nie było.. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calvuss Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 W sobotę niezliczona ilość brań z powierzchni do 13 tylko cmokanie i zasysanie ale bez zawieszki ale po południu to już 4 kluski wyjęte i dwa zaparkowane w trawach ,chaszcze ponad mój wzrost i nie do przebycia nieraz ale tam właśnie śpią kluskikijek mikado 290młynek stradic 2016żyłeczka dragon 0,16 i lekko tonący bujający na boki swojak 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Ricci Opublikowano 12 Lipca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 windows 7 screenshot PB pobite . Sprzętowo-St.Croix Elite 8.6 12lb,Vanquish 4000,Spiderwire 10lb, jako przynęta Bonito kleń sinking. Zachmurzenie umiarkowane,wiaterek południowo-zachodni. Temperatura 25st. Operator aparatu oraz kapitan jednostki pływającej Bartek vel Tasiek 321. Podziękowania za foto oraz podebranie ryby .Proszę o nie zwracanie uwagi na minę łowcy..już wiedziałem o wyczynie Krystiano 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Gratulacje, zdradź Ricci ile teraz wynosi Twoje PB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 58cm 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcepanek Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Moje gratulacje! Byc moze przeoczylem a chce zapytac jak cisgniety wobek? Pod czy z pradem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ricci Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Moje gratulacje! Byc moze przeoczylem a chce zapytac jak cisgniety wobek? Pod czy z pradem?wobek został zassany na przelewie,praktycznie zaraz po wpadnięciu do wody,można powiedzieć,że ze dwa obroty korbką pod prąd popracował... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szaker Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Udało się wyśrubować nowe PB. Jak to często bywa miał być to ostatni rzut dnia. No i stało się. 52 cm. Zassał piankowego żuka. Piankowiec najpierw minął jego stanowisko, by po krótkiej chwili płynąc z prądem wynurzył się tuż za nim i z impetem go zaatakował. A tu jeszcze jeden na tą samą przynętę 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 12 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Amator żuczka z piątka z przodu 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Na dzisiejszym wypadzie było 6 rybek wielkość 35-45cm .... rzeczka maleńka więc łowienie poezja ... 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi