Skocz do zawartości

Klenie 2016

Tomus

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnie dni bez większych rezultatów. Okonie pojedyncze jedynie, duże wzdręgi nie współpracują w ogóle, a o klenia ciężko. Dziś miałem w przeciągu 30min dwie sztuki. Pierwsza wyjęta, natomiast druga spadła robiąc przy tym sporo hałasu i płosząc resztę na dobre:( Ale coś się zadziało i czekamy do soboty  :ph34r:

Stojąca woda, sprzęcik bez zmian ;)

post-51665-0-36147600-1470921954.jpg

post-51665-0-36147600-1470921954_thumb.jpg

Edytowane przez Marcin P.
  • Like 11

Tomku kiedy można się spodziewać jakiegoś filmu od Ciebie?  :)

Kurcze, ciężko mi co kolwiek pewnego powiedzieć :unsure:  Może w przeciągu dwóch tygodni się wyrobię  :huh:  Krucho u mnie z czasem a podobno wolne mam  :angry:  - Budowa na chwilę obecną, własna  :o

Wczoraj łowiłem na dzikiej rzeczce, gdzie lepiej mieć oczy dookoła głowy  :D  (byłem tam cztery razy w tym roku i za każdym razem trafiałem na ślady misiów, widać, że ten był spory), ale uwielbiam takie klimaty. Na wodzie jak kryształ ryby były bardzo ostrożne, brały tylko na małe, szare jętki i trzeba się było sporo nakombinować, żeby je podejść. Dlatego kleń ponad 50cm w takim miejscu już cieszy i to bardzo :) .

DSC05698J_apawaqe.jpg

DSC05655J_apawaqs.jpg

DSC05729J_apawaqq.jpg

DSC05736J_apawqpx.jpg

DSC05748J_apawqph.jpg

• Like 32

Dzisiejszy równo 50 cm.

11 wyjazd na wodę w tym roku wobec prawie 90 w 2015 .... (praca w korpo...)

Ryba cieszy...

oprócz tego 11 kleni do 35 cm i 2 bolki do 30 cm.

łowisko:  podkrakowska Wisła (sporo) poniżej Kraka.  

Woda trącona, stan Średni. Raz wzrasta, raz opada (grają ciule wodą na Przewozie)- miejscowi wiedza o co chodzi. Tendencja poziomu wody spadkowa,

Przynęta: wobek od Jarka Kozłowskiego

Wędka: Anos (tunning Voldemort)

Kołowrotek Ryobi Zauber 2000 cf by Tubertini.(fajny sprzęt).

Żyłka 0.14

Zdjęcie średniej jakości- nie chciałem męczyć ryby

5851880_IMG_20160814_154116%5B1%5D.jpg

Edytowane przez fifek
  • Like 14

Dzisiejszy wypad w koncu zwienczony konkretnym kleniem gdyz wczorajszy zakonczyl sie dwoma klenikami okolo 30 centow i spinka jaziowego PB (tak mi sie wydaje) przy samym podbieraku :( no i wreszcie moglem wyprobowac prezent od zony (patyk z pilotem :D ) co bym mogl sam sobie robic lepsze zdjecia telefonem.

Najwiekszy z dzis 51 centymetrow mocy :rockon:

post-61063-0-87640500-1471203769_thumb.jpg

Zazarl az po migdalki ale o dziwo bez wiekszego problemu go odhaczylem ze nawet odrobina krwi sie nie pokazala i po krotkiej sesji wrocil w dobrej kondycji do wody.

post-61063-0-98816400-1471204043_thumb.jpg

Edytowane przez Trochim80
  • Like 17

Niezmiernie mnie cieszy, że właśnie w tym wątku mogę się pochwalić...chociaż na dobrą sprawę mógłbym i w "przyłowach", wybrałem się nad rzekę celując raczej w okonie i leszcze, które czasami i wciąż zaskakują apetytem na imitacje robaków, na szczęście pudełko z przynętami "pod klenia" zazwyczaj mi towarzyszy w nadnarwiańskich wędrówkach B)

klen-54-c_apqparq.jpg

Fotka niestety słabej jakości, nie oddaje kleniowego piękna. I nie zdradza, że powyższa sztuka to równe 54 cm...może i do 55 dałoby się naciągnąć  :rolleyes:

Podlaska Narew, 15 sierpnia, kilka minut przed 19-stą, brązowy Lil'Bug 3 prowadzony z prądem, Duel Hardcore PE 0.6 plus około 2 metrowy fluorocarbonowy przypon 0,19 mm...kij może zostać w cieniu, ale muszę przyznać, że Rafał vel Dąbek ponownie wspiął się na wyżyny rodbuildingowego rzemiosła. Dzięki! ;)

Edytowane przez cristovo
  • Like 16

Prawem serii...dokładnie ta sama miejscówka, podobnie agresywne branie, różnica jednego dnia i jednej godziny, już się ciemnawo robiło. Tym razem Mepps Aglia nr 1 (srebrny z czarno-czerwonym chwostem, mimo około 20 lat wciąż kręci zadziwiająco idealnie). Wirówka prowadzona kilka centymetrów pod powierzchnią wody w poprzek nurtu. Sprzęt oczywiście dąbkowy, jedynie fluorocarbonowy przypon "skrócił się" do mniej więcej metra, co jak widać, nie przeszkadza. Żółta plecionka także nie :D

Zdjęcie równie fatalne, ale z lampą wychodziło jeszcze gorzej. Klonek mierzony tym razem nieco dokładniej, równe 55 cm. Wydaje mi się, że to nie jest ten sam kleń, co dzień wcześniej, ten poniedziałkowy był masywniejszy. Ale dla wprawy można się w porównania pobawić B)

klen-55-c_apqnpha.jpg

• Like 12