PePe. Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Krakowskie kluski nadal gustują w 4-5cm,Nie masz racji. dwa tygodnie temu łowiłem już klenie 50+ na woblery 9cm przy szukaniu sandaczy w Krakowskiej Wiśle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jopek1971 Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Na "duże" woblery przyławiam klenie od czerwca, zazwyczaj są to wyrośnięte ryby ale też czasami uwiesi się taki 30+,apropos największe klenie moje i moich kolegów, po za jednym wyjątkiem, zostały złowione na woblery 8-11cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wartoslaw Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 U mnie też ostatnio walą w tych samych miejscach i na to samo co sandacze 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Przygode z brzana zaliczylem w polowie miesiaca. Ostatni weekend przyniosl ciezkie walki na super niskiej, cieplej wodzie.Pstragi mocno w defensywie. Podszedlem do dosc szerokiego rozlewiska (idac oczywiscie w gore rzeki) o zmiennej glebokosci. Na dnie pojedyncze kamienie.Widze ze cos jakby rybki ganialo, jakby maly bolen przeplynal po glebszym. Ataku nie bylo widac.Oblawiam spokojnie glebsze partie mucha swojej konstrukcji.W polowie trasy przejscia wabika branie. Ale takie inne.I blysk pod wierzchem i ryba w dol rzeki i na hamulcu delikatnie. Teczak ? By wyskoczyl.No nie teczak zatem. Chwile potem w podbieraku laduje maloglowy klen katalonski w rozmiarze 50.Miarka, fota na brzegu.Wracam na mete...i w trzecim rzucie drugi mniejszy, taki 47. Przyneta ta sama. Sprzetowo to nowy suzuki 6 6 dlugosci 8-10-12 lb chyba opisany, zbudowany przez yglo. Shimano 2500 i zylka 0.25 mm. Muszka na haku gamakatsu worm. Zdjecie wyszlo jakby jesiennie, ale to dlatego ze to poranek. Potem bylo juz normalnie, hiszpansko. 28 stopni i lampa... 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ciawa411 Opublikowano 15 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2016 (edytowane) Mały odpoczynek od sandaczy i okoni Z wylęgami Tomka Janika w roli głównej... Edytowane 15 Października 2016 przez Ciawa411 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 W ostatnich rzutach przed pójściem do domu. Kupa radości co tu dużo pisać ))pozdro 48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Niebrzydki kleń z rynienki przy trawach.Woblerek to glapka 3cm ,wędka -świeżo uzbrojony przez pana Jacka Suwałę, dwudziestoletni a może starszy,muchowy blank Silstar Winsminster Boron, kołowrotek -Shimano Catana 2500.Ryba ładnie ,pewnie zdjęła wobka tuż przed zmrokiem. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 A co ta glapka Arek była ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Jak zwykle od Sebastiana... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GPB Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 (edytowane) Wiślany klonek 56 cm z opaski. Trafił w Snipera 7 Hegemona w opadzie. Edytowane 20 Października 2016 przez GBP 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dokuś Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 Wiślany klonek 56 cm z opaski. Trafił w Snipera 7 Hegemona w opadzie.Kurcze, ten wobler, to dla mnie prawdziwa zagadka!... Jak pierwszy raz go nabyłem, to z wielką nadzieją wybrałem się na bolenia i już w pierwszym rzucie miałem ...okonia! Po dwóch godzinach łowienia na typowo boleniowy wobler i w typowo boleniowych miejscach miałem ...dwanaście okoni! Do dziś złowiłem na niego wiele rybek, ale ...ani jednego bolenia! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. KwaQ Opublikowano 25 Października 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Na pół godzinki przed pójściem do domu ponownie zaskoczony Marzenia się spełniają pozdro 70 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) Ale kolos . Mierzyłeś? Tak z ciekawości. Edytowane 31 Października 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 (edytowane) Sam byłem ciekawy jak go zobaczyłem. I do teraz dochodzę do siebie że mnie to spotkało. Po tylu latach łowienia Magiczne 58cm.pozdrawiam Edytowane 25 Października 2016 przez KwaQ 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomus Opublikowano 26 Października 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 Zimne łowienie kleni już pomalutku się zaczyna !!!! ... co prawda jeszcze niema mrozów, śniegów ale ryby już w typowo zimowych miejscach i na typowo zimowe prezentowanie przynęty ... Dziś kilka udało się złowić oto dwa najładniejszeDo zobaczenia !!!! ... 85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Tomus Opublikowano 31 Października 2016 Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 No może i rybki małeeee .... Ale mnie takie cieszą !!!!! Dzisiejsze tłuste 54cm ... 78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Tomus nie odbierz mnie zle, lowisz systematycznie fajne ryby, nie puszysz sie , swoja obecnoscia zaszczycasz watki z rybami. Iloscia postow 333 wniosles wiecej niz niektorzy majacy ich kilka tysiecy.Oby tak dalej.Gratuluje i pzdr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 31 Października 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 (edytowane) Tomus nie odbierz mnie zle, lowisz systematycznie fajne ryby, nie puszysz sie , swoja obecnoscia zaszczycasz watki z rybami. Iloscia postow 333 wniosles wiecej niz niektorzy majacy ich kilka tysiecy.Oby tak dalej.Gratuluje i pzdrCo do ilości ryb i moich postów to rzeczywiście Chyba masz racje !!! - znaczna większość nich dotyczy moich rybek oraz przygód. Staram się ograniczać czas spędzony na czytaniu o sprzęcie także na wypowiedziach o nim... Wolę iść i łowić, łowić !!! ŁOWIĆ !!!!! Przecież nasze hobby polega na wędkowaniu, spędzania czasu w kontakcie z przyrodą !!! A nie na kolekcjonowaniu i znajomości sprzętu, a coraz częściej wydaje mi się że to ja jestem inny Bart7 - tam na moje Pozdrawiam Panowie i Życzę jeszcze większych i piękniejszych ryb !!!!! Edytowane 31 Października 2016 przez Tomus 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 6 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2016 (edytowane) Szaro buro i ponuro, ale ciepło, temperatura powietrza +8, temperatura wody+7. Brały klenie i szczupaki http://jerkbait.pl/topic/68430-szczupaki-2016/page-21#entry2011594 Edytowane 6 Listopada 2016 przez TOMI803 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 15 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2016 (edytowane) Jak "mlecyk" ostatni w tym sezonie Coraz słabiej i to jedna ryba na ostatnie 2 wyjazdy.pozdro Edytowane 15 Listopada 2016 przez KwaQ 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KwaQ Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Te ostatnie złowione na 5cm holograma T.M, ale wcześniej sprawdzały mi się 4cm hornety. W sumie zupełnie inne wobki.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 I ja po miesiącu przerwy spowodowanej chorobą w końcu wyrwałem się nad Wisłę Główny cel sandacz. Niestety woda jak studnia, nic się nawet nie spławiło. Rzeka opadła o dobre 30cm. Od 5 rano obławiałem miejscówkę na przemian woblerami i gumami. Zero oznak żerowania. Na 10 minut przed zamierzonym powrotem postanowiłem spróbować złowić choć okonia. Kilka rzutów, nie ma okonia ale też jest zajebiście Mój nowy PB klenia - grube 56cm A oto przynęta, widać nie tylko okonie przepadają za portkami: Rybka wystartowała jak rakieta wracając do swojego królestwa. Może jeszcze się spotkamy Sprzęt: SG Parabellum Spin 3-16, TP 11 C3000SDH, PP 3LB 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 18 Listopada 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Batson rx6 275 do 10gSpro blue arc 2000Żyłka 0.14 mmmój wobke " wylęg głeboko schodzący" - maleńki wobek o baaardzo szybkim starcie i do wooolnego prowadzenia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coma Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 No i byłem. No i nawet złowiłem klenia 50+, którego straciłem przy podbieraniu... W moim podbieraku SG dookoła obręczy jest pianka zapobiegająca tonięciu. Dziś przekonałem się o wadzie tego rozwiązania. Kleń zapiął się ze brzuszną kotwicę Widła, druga była na zewnątrz pyska. Gdy chciałem go wprowadzić do kosza tylna kotwica utkwiła w piance - ryba szarpnęła głową i wypięła się. Stanęła na krótką chwilę jakby nie zdając sobie jeszcze sprawy, że jest już wolna. Zdążyłem ją delikatnie złapać za ogon ale wyślizgnęła się i odpłynęła. Pocieszam się, że była mniejsza od wczorajszej. Foty nie ma ale przygoda zostanie w pamięci Później nie miałem już żadnych brań. Ryba uderzyła praktycznie w tym samym miejscu i czasie co wczorajsza, to chyba śniadaniowa pora większych kleni Jutro też tam będę 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Zainspirowany zimnymi kleniami @Tomusa i jakże znajomymi krajobrazami wybrałem się w tygodniu z kleniowym zestawem nad rzeczkę . Po trosze ze względu na krótki dzień i trudność z wypłynięciem ( bo przecież w sezonie to tylko łódka ) , po trosze z czystej ciekawości ( ładnych parę lat temu byłem wyłącznie rzeczułkowym spinningistą ) . I o dziwo przy pierwszym zwiadzie miałem trzydziestaczka w pierwszym rzucie . Na gumkę , bo wtedy miałem tylko okoniówkę . Drugi wyjazd już z wobkami i długą wędką . Miałem godzinę czasu . Znalazłem dobre miejsce . Jedno atomowe walnięcie . Póżniej dwie ryby . Ta większa pod cztery dychy . Fajnie brały - bardzo pewnie . Woblerki łykane konkretnie . Póżniej jakaś wielka fala idąca pod prąd zwiastowała konkretnego zwierza . Obstawiałem bobra , ale tuż pod nogami pojawiła się wydra . W wąskim i krystalicznie czystym ciurku wrażenie niezapomniane . Gdy mnie zobaczyła zafukała , zasyczała i tyle ją widziałem . Rybki oczywiście przepłoszyła . Było super klimatycznie i mimo jesiennej martwoty nad wodą rzeczka pokazała , że żyje ... 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi