Guzu Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) Witam na nowy sezon planuje zakup rekawic chroniacych przed sloncem.Kiedys mialem SIMMSa ale w warunkach sumowania na Ebro bardzo szybko wyszly. Teraz za sumikami sie nie krece, wiec mam nadzieje, ze zakup dluzej posluzy. http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l2632.R2.TR3.TRC2.A0.H0.Xsungloves+.TRS0&_nkw=sun+gloves&_sacat=1492 Wybor jest spory.Zna ktos te Glacier ? wolalbym nie kupic jakiejs badziewnej chinskiej szmaty http://www.ebay.com/itm/SUN-GLOVES-SMALL-MEDIUM-S-M-ABACO-GLACIER-GLOVE-FISHING-OUTDOOR-50-UPF-/311453825014?hash=item48841837f6:g:HCcAAOxy2CZTYS-o Edytowane 6 Listopada 2019 przez Del Toro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommek Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Guzu używasz jakiś konkretnych ciuchów na upały żeby się nie spalić? Do tej pory nie myślałem o żadnej specjalnej odzieży na upały i słońce, ale po ostatnim sezonie gdzie temperatury były bardzo wysokie myślę że warto coś kupić na lato. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Guzu używasz jakiś konkretnych ciuchów na upały żeby się nie spalić? Do tej pory nie myślałem o żadnej specjalnej odzieży na upały i słońce, ale po ostatnim sezonie gdzie temperatury były bardzo wysokie myślę że warto coś kupić na lato. Ogolnie lowienie latem jest najbardziej uciazliwe. Wlasnie ze wzgledu na temperatury i naslonecznienie.Jak sie chronie ? Ciuchy z dlugimi rekawami zawsze, wysoki kolnierz, albo oddychajacy BUFF na szyje. Mam kilka takich bialych lub jasnoszarych "technicznych" koszulek na upaly. Ale tez sprawdzaja sie z cienkiej bawelny o rozmiar za duze. Do tego glowa w buffie lub czyms podobnym.Na lodzi mam szorty za kolano i crocsy na stopach. Twarz, szyje, kark, dlonie, kolana i lydki smaruje kremem 50tka regularnie podczas plywania.Brakowalo mi tych rekawic, wiec przed nadejsciem pory cieplej doposaze sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Guzu, doskonale Ciebie rozumiem, dłonie po upalnym sezonie potrafią wyglądać na 20 lat starsze od właściciela Zużyłem tego lata dobrych kilka tubek kremu, foregrip w kiju sprawia wrażenie porządnie przetłuszczonego, mimo tego widzę nieodwracalne zmiany skórne. Promieniowanie zbija... Pomysł z rękawiczkami jest nieco kontrowersyjny, ale dziękuję za link. Sam jestem ciekaw, czy ten chiński wyrób jest coś wart. Crocsów bym jednak życiu nie włożył, wolę już latać w Lemigo, przynajmniej nie boję się błota. Przy największym upale nie ściągam długich spodni. A na głowie zawsze kapelusz z możliwie szerokim rondem, czasami z dodatkową osłoną na kark. Największym problemem przy takim zabezpieczeniu pozostaje światło odbite od lustra wody. Tu jednak wystarczy porządny krem z filtrem UV na twarz plus rzecz jasna okulary. Dłonie zawsze skazywałem na straty, nie ma takich smarowideł, żeby pogodzić wysoki stopień zabezpieczenia z wymaganą suchością rąk. Może rękawiczki nie są głupim pomysłem...musiałyby być jednak dopasowane idealnie, no i nie wiem, czy ten mocno jasny kolor się sprawdzi - w moich realiach po kilku godzinach byłyby zielone od trawy i czarne od ziemi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Guzu, doskonale Ciebie rozumiem, dłonie po upalnym sezonie potrafią wyglądać na 20 lat starsze od właściciela Zużyłem tego lata dobrych kilka tubek kremu, foregrip w kiju sprawia wrażenie porządnie przetłuszczonego, mimo tego widzę nieodwracalne zmiany skórne. Promieniowanie zbija... Pomysł z rękawiczkami jest nieco kontrowersyjny, ale dziękuję za link. Sam jestem ciekaw, czy ten chiński wyrób jest coś wart. Crocsów bym jednak życiu nie włożył, wolę już latać w Lemigo, przynajmniej nie boję się błota. Przy największym upale nie ściągam długich spodni. A na głowie zawsze kapelusz z możliwie szerokim rondem, czasami z dodatkową osłoną na kark. Największym problemem przy takim zabezpieczeniu pozostaje światło odbite od lustra wody. Tu jednak wystarczy porządny krem z filtrem UV na twarz plus rzecz jasna okulary. Dłonie zawsze skazywałem na straty, nie ma takich smarowideł, żeby pogodzić wysoki stopień zabezpieczenia z wymaganą suchością rąk. Może rękawiczki nie są głupim pomysłem...musiałyby być jednak dopasowane idealnie, no i nie wiem, czy ten mocno jasny kolor się sprawdzi - w moich realiach po kilku godzinach byłyby zielone od trawy i czarne od ziemi Crocsy na lodzi sprawdzaja mi sie.Zarowno w warunkach spinigowania na Odrze z pontonu latem, jak i hiszpanskich sesji trollingowych z lodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Ale mi chodzi o...żeby nie urazić...styl Sama idea jest jak najbardziej do przyjęcia, po prostu czuję jakiś wewnętrzny zakaz zakładania Crocsów, nawet na bezludnej wyspie byłby kłopot. No brzydkie są i jakieś takie pokraczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Ale mi chodzi o...żeby nie urazić...styl Sama idea jest jak najbardziej do przyjęcia, po prostu czuję jakiś wewnętrzny zakaz zakładania Crocsów, nawet na bezludnej wyspie byłby kłopot. No brzydkie są i jakieś takie pokraczne OK. Wszystko jasne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukson Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 @cristovo jak już przełamiesz wewnętrzny opór do "crocsów" to już bedzie Ci bardzo trudno bez nich latem funkcjonować...Warunek konieczny to produkt oryginalny a nie jakieś marnej jakości marketowe podróbki!! Koniec OT 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Te Glacier wyglądają fajnie. Ja też potrzebuje się zaopatrzyć w coś takiego, z tym że chciałbym żeby były jak najcieńsze i oczywiście oddychające/przewiewne. Może ktoś miał do czynienia z jakimś modelem, który może polecić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zdecydowalem sie na takie http://www.simmsfishing.com/shop/socks-gloves/solarflex-sun-glove.html Cena 29 USD nie zacheca do probowania glaciali za 20cos... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 12 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 Przyszly simmsy w rozmiarze M.Rozmiar akurat trafiony. Jakosciowo dobrze wygladaja . Material cienki i przylegajacy do dloni.Dopasowane sa.Zobaczymy jak z trwaloscia podczas pstragowania. Napisze pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 Spoko ale nie wiem czy nie lepiej użyć sun blockera na dłonie żeby zabezpieczyć sie przed słońcem. Dla mnie rękawiczki tylko przeszkadzają chyba że chodzi o odciski od kręcenia korbą?! Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 używał ktoś tego ? http://www.cabelas.com/product/home/men-s-sun-protection-clothing-and-accessories|/pc/105625080/c/247656780/outdoor-research-men-s-spectrum-sun-gloves/1570894.uts?destination=%2Fcategory%2FMens-Sun-Protection-Clothing-and-Accessories%2F247656780.uts Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2016 (edytowane) Guzu, a nie lepiej dobry krem 50+ z filtrem mineralnym? Kilka razy dziennie i nie ma bata aby dłoniom coś sie stało. A może jest ? Dopiero chwilę później zauważyłem wczorajszy wpis Edytowane 16 Stycznia 2016 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
David77 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Crocsy muszą być oryginalne,próbowałem wielu ale te oryginalne są najlepsze,a niby kawałek plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 A czy przy stosowaniu kremu nie macie wrażenia , że nie masz czucia przez filtr kremu tzn. dłonie mnie się ślizgają . Chyba , że złe kremy próbowałem stosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 krem, brrry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreadknight Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 Ja nie mógłbym z kremem łowić, ale też nie znoszę słońca i plaży itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2016 A czy przy stosowaniu kremu nie macie wrażenia , że nie masz czucia przez filtr kremu tzn. dłonie mnie się ślizgają . Chyba , że złe kremy próbowałem stosować.Smaruję tylko wierzch dłoni. Ja nie mógłbym łowić w lato w rękawicach . Brrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Krem nie wystarcza.Niestety.Szczegolnie chodzi wierzch prawej dloni, spoczywajacej na wedzisku.Te rekawiczki kompletnie nie przeszkadzaja. Maja wyciete wnetrza i sa z cienkiego materialu. Pierwsze proby w weekend wypadly bardzo pozytywnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Przetestuj porządnie Daniel te rękawiczki i mam prośbę o przedstawienie rzetelnej informacji ... Sam bardzo chętnie skorzystał bym z sprawdzonego rozwiązania ( lewą dłoń kiedyś poważnie poparzyłem i obecnie muszę bardzo mocno wcierać kremy +50 , co jest mocno uciążliwe podczas wędkowania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Przetestuj porządnie Daniel te rękawiczki i mam prośbę o przedstawienie rzetelnej informacji ... Sam bardzo chętnie skorzystał bym z sprawdzonego rozwiązania ( lewą dłoń kiedyś poważnie poparzyłem i obecnie muszę bardzo mocno wcierać kremy +50 , co jest mocno uciążliwe podczas wędkowania ) Bede ich uzywal w kazdy slonczeny dzien nad woda ...a tych w Hiszpanii jest wiekszosc.Wiec rekawiczki sie samoczynnie zrecenzuja A ja tylko napisze co i jak z nimi tam ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 można wiedzieć jak jest ich cena ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 można wiedzieć jak jest ich cena ? Oczywiscie Tu kupowalemhttp://www.tackledirect.com/simms-solarflex-sun-gloves.html29, 95 USDWzialem dwie pary, z wysylka wyszlo 77 USD. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inter Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 dzieki za linka , fajna stronka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi