Skocz do zawartości

Pstrągi 2016

xdaczajuplx

Rekomendowane odpowiedzi

Zimowa kluska :o :D

Gratulacje, wygląda jak majowy!

Przed paroma tygodniami, parę osób podnosiło larum by wstrzymać się do kwietnia z łowieniem. Czy słusznie?

Tak jak pisałem wcześniej, jak widać że kropki już dawno zapomniały o tarle, łowimy. Jeśli pierwszy złowiony wygląda jak przeciągnięty przez wyżymaczkę, łowienie odpuścić. Każdy z nas ma oczy i powinien podjąć właściwą decyzję.

Np w moim regionie, potoki w dobrej kondycji dawno po tarle :) .

Z czystej uprzejmości- w małej rzece na podlasiu ^_^ .

Rozumiem-tajemnica[emoji6] ale chyba jest pare takich rzeczek na wschód o Białegostoku prawda? Jestem z podlaskiego ale w kraju nie mieszkam i pewnie nie tylko ja się dziwię ,że u nas takie kropy. Gratulacje i powodzenia!

Udało się kilka ryb skusić właśnie na jigi :) Kolega miał dobre efekty na czarną pijawkę. Mi sprawdził się kolor herbaciany z podwójną główką, oliwka i rusty orange.

to nie ten wątek - ale dobre foty. Skrótowo - jaki sprzęt? pzdr

To wątek o pstrągach, a wszystko co na zdjęciach jest z nimi związane :) Oczywiście mogłem rozczłonkować na kilka odrębnych wątków, ale nie uważam, żeby była taka potrzeba.

Savage Gear Black Savage 198cm cw. 2-7g 

Daiwa Caldia 3000.

Edytowane przez bartsiedlce

Tak, udało się kilka ryb skusić właśnie na jigi :) Kolega miał dobre efekty na czarną pijawkę. Mi sprawdził się kolor herbaciany z podwójną główką, oliwka i rusty orange.

To wątek o pstrągach, a wszystko co na zdjęciach jest z nimi związane :) Oczywiście mogłem rozczłonkować na kilka odrębnych wątków, ale nie uważam, żeby była taka potrzeba.

Savage Gear Black Savage 198cm cw. 2-7g

Daiwa Caldia 3000.

Ladne jigi.

Z takim kolowrotkiem to wedeczka niezle wywazona ;)

Szczytowka na 11 non stop ;)

Pozdrawiam

Dziś kilka dunajeckich maluchów i jeden godny fotki. Kibice nie wyczuli tym razem momentu i pojawili się dopiero :-) jak "żmijka" odzyskiwała wolność. Stąd też brak ich na fotce. :-)

Sprzętowo Elvis do 4gr. Redarc10200 z dragon hm8x 0,06 i 2,5gr i gumką na końcu

post-56790-0-26257500-1455375791_thumb.jpg

• Like 28

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...