Skocz do zawartości

Pstrągi 2016

xdaczajuplx

Rekomendowane odpowiedzi

Taki filmik skrecilem z pstragowania. Pierwszy w tym roku. Wczorajsza rybka byla okazalych romiarow. Wydaje mi sie, ze ponad 50 cm. Drugi kropacz z filmiku byl zlapany dwa tygodnie wczesniej. Milego ogladania

Edytowane przez Kwinto
  • Like 24

Dziękuje chłopaki, takie ryby nie trafiają się tu często a zwłaszcza mi, więc Ciesze się się poczwórnie!!!! bo to druga z piątką z przodu w krótkim czasie.

Dlatego jestem mega mega szczęśliwy.

Rybka 51cm, z większej podniesionej trąconej wody i skusiła się na woblera głębiej schodzącego.

pozdrawiam

Dziś testy nowego patyka wypadły pomyślnie :D

Dwie większe ryby z dzisiejszych:

Samiec

7b062595f2ea5c60med.jpg

Samica

5042862f710c5780med.jpg

Sprzęt:

kij - B4F, czyli poprawiony przez Tomka eS Berkley LightningRod 7' wcześniej do 21 g (odchudzenie przez przezbrojenie przelotek, oskrobanie z lakieru i jakieś inne czary, o których nie mam pojęcia :unsure: ); TP XTR 1000, żyłka 0,18 mm. Przynęty: dorado invader 5 cm, dżig produkcji własnej.

Edytowane przez Kokosz
  • Like 42

Zimowy, muchowy San

OS-SAN-19(1).jpg

San-01.jpg

Dla zainteresowanych zamieszczam link do dłuższej relacji

http://jerkbait.pl/blog/14/entry-399-dajemy-rad%C4%99-wiosenne-spotkanie-klubu-50/

pozdrawiam - Paweł

Wspaniala sprawa takie spotkanie.

Szczerze gratuluje.

Pozdrawiam

• Like 1

Ostatnio Przy okazji wpisow na blogu pojawily sie zarciki o pstragach wpychanych w obiektyw.

To tu taki jeden

Wzial wczoraj po teleexpresie.

Zlapany na biala muche typu Matuka.

Miejsce to dosc rowna skalista rynna ograniczona polkami. Czyli miejsce na basiora.

I sie basior trafil na super niskiej wodzie:)

Fart.I tyle.

Lamiglas plus shimano 2500 plus zylka 0,25.

post-45573-0-31805900-1457987261_thumb.jpg

• Like 35

SG Parabellum 0-7 g, techron 0.04mm, Tica Cetus SS800 i Meppsik long jedyneczka srebrny. Nie, to nie jest mój sprzęt na pstrągi, ale zadziwjająco sprawnie sobie poradził.  Rzut około 20 metrów w dół rzeki, w ciemny dół.

I sytuacja jak sprzed dwóch lat.
Dwa lekkie puknięcia, nagle 20 cm pstrążek jak z procy wyskakuje z dołka, miękkie szarpnięcie...

fwd7PSu.jpg
Hol trwał mniej niż minutę. Cholera, jak żałuję w takich chwilach że już nie palę. Papieros po przyjemnym pstrągu to byłoby coś.
Strasznie mnie ta rybka ucieszyła. :)

Czy ktoś miał już taką sytuację że z dołka widział uciekającego malucha, a chwilę potem uderzenie większej ryby? Dwukrotnie mi się to już zdarzyło.
EDIT
Wepchnąlem w obiektyw czy jeszcze nie? ;)

Edytowane przez Kuballa44
  • Like 49

Kiedys lowilem ze znajomym na pewnej pomorskiej.. Gadka szmatka, znajomy zacina takiego 30taczka, holuje go bez wiekszych emocji, cos tam do siebie gadamy, pewnie o pogodzie.. gdy holowany pstrazek jest juz prawie pod naszym brzegiem nagle z dolka podnosi sie klocek ok 4kg (tak go wtedy ocenilismy) i zwyczajnie pobiera paszcza tamtego 30taczka.. oboje zdebielismy, a moze i w czworke :o szarpniecie, 30taczek wypina sie i oboje z klockiem znikaja w ciemnym dole.. Nigdy wiecej nikt go nie widzial, a lowilo sie tam jeszcze wiele, wiele razy..

• Like 5

Świetne pstrągi  Guzu & Kuballa44 :good:

Odpowiadając na pytanie wspomnę o kilku sytuacjach w ktorych  atakowany przez mniejszego pstrąga wobbler lub obrotowka były "zabierane" przez większego kolegę.Mikrus znikał ,duży żałował ;)  Przypominam sobie, że raz miało to miejsce nad górną Dobrzycą - przynetą był mały mepps, drugi zaś raz nad Płytnicą -  tu łowiłem na 5 cm Rapalę oryginal F ostro ściągając ją z prądem.Ten pstrąg był pokaźny, prawie 50 cm letniego strumieniowca.

Cieszmy się naszym wątkiem...różnie to może w przyszłym roku wyglądać :angry:

• Like 2

Nie tak grube jak te z Ire ale i tak w świetnej kondycji jak na tą porę roku :). No i nie obyło się bez walki.

post-53674-0-25861600-1458676113_thumb.jpg

post-53674-0-95244200-1458676111_thumb.jpg

post-53674-0-84104100-1458676110_thumb.jpg

Przy okazji test dalszy kijka - bardzo udana konstrukcja. Dzięki progresywnemu i głębokiemu ugięciu, mimo swojej mocy (12 lb) pozwala wyjąć ryby zapięte za "skórkę". Przy tym akcja kija pozwala łowić na każdego typu przynętu. Na zdjęciu 2" gumka Fish Arrow na 2 gr główce.

post-53674-0-64228600-1458676452_thumb.jpg

• Like 37

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...