tom3K Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Dzisiaj na spacerze zaobserwowałem kilka martwych rybek na tafli lodu.Czy ktoś rozpoznaje jaki to gatunek, i w jaki sposób się znalazły na lodzie ?Rybka ma ok. 8 cm długości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Wygląda jak barwniak czerwony, może ktoś z akwarium wypuścił. Jakie to duże było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3K Opublikowano 1 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 około 8 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 trawianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanekM Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Wygląda jak jakiś gatunek pięlęgnicowatych.Tak jak Przemek mówi, pewnie ktoś z akwarium się pozbył... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Czerwieniak dwuplamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Czerwieniak dwuplamy Inaczej barwniak czerwony, dwuplamy, różnie to nazywają ale o tą rybę mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Inaczej barwniak czerwony, dwuplamy, różnie to nazywają ale o tą rybę mi chodziło.Barwniak, a Czerwieniak to różne rodzaje dodatkowo odróżnia je budowa ciała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BreederGoulda Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 (edytowane) A popatrz Piotr po zdjęciach w sieci, miałem obydwa te gatunki w akwarium swojego czas. Barwniaki czerwonobrzuche to co innego, barwniak czerwony/dwuplamy to inna nazwa czerwieniaka dwuplamego. Edytowane 1 Stycznia 2016 przez CarIvan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 A popatrz Piotr po zdjęciach w sieci, miałem obydwa te gatunki w akwarium swojego czas. Barwniaki czerwonobrzuche to co innego, barwniak czerwony/dwuplamy to inna nazwa czerwieniaka dwuplamego. Po sieci nie będę patrzył Rybami akwariowymi zajmowałem się od dziecka w końcu przerodziło się to w zajęcie zawodowe które trwało dobrych 10 lat.Specem może nie jestem ale akurat czerwieniaków to sporo na rynek wypuściłem jako hodowca, a później prowadząc sklep akwarystyczny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 A może to Okoń Nilowy ..... no chyba rozmarzyłem się za bardzo .A mogło być tak pięknie .... wreszcie odpuściłbym sandaczom i okoniom. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 W całej tej sytuacji najgorsze jest to skąd one się tam wzięły, jakiś inteligentny inaczej akwarysta pozbył się ich bo stały się zbędne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Trawianka to to na pewno nie jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi