WOBI Opublikowano 19 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Jiguję,kombinuję-przeważnie trzy,cztery krótkie podbicia i opadzik. Zacinam tylko zdecydowane strzały,a przy skubnięciach (których jest najwięcej) czekam aż ryba sama wsiądzie i dopiero docinam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 21 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Akcja jest cały czas.... Pierwsza czterdziestka kolegi Jarka Sprzęt; blaas nano 8'6"-10lb.,zauber,pee wee-0,8 i F.C. xzoga 15lb.,przynęty głównie gumy 7-8cm. Ps.Już nie będę Was denerwował (po rozpracowaniu te ryby są po prostu łatwe) chyba że trafi się nowe PB lub jakaś inna pięćdziesiątka 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Wczorajsze na muszkę 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 1 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 Okonki duńskie.Mały zbiornik zaporowy,głębokość ok 1,5 m.Bardzo leniwe prowadzenie co jakiś czas szybki skok przynęty po którym następowały brania. Muszki to pategrisen i streamer czarno zielony ok 12 cm. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 6 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Pierwszy raz nad wodą w tym roku . Pogoda piękna jak na zimę. Dwa z forumowym minimum i kilka mniejszych się uwiesiło. Testowanie nowych przynęt zakończone przyzwoicie. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. DelTor0 Opublikowano 6 Lutego 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2016 Wiec troche pasiastych ze styczniowych wypadow Sprzetowo jak zwykle: Vegter Boron 15lb 7'0", Certate 3012H, Sunline Cast Away 20lb.Wszystkie na keitech sexy impact na czeburaszce.W kolejnosci od gory: 46 / 43 / 41 / 38 cm 89 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuraw16 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Dziś tylko jeden ale konkretny ,na savage gear bleak real tail 9,5 cm zbrojony bocznie na troku 2,5 m. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Dziś okonie nie brały. Waldek pierwszy raz na tym łowisku zaczął wątpić w to, czy są tam w ogóle ryby... Zatem kamera do wody. 49 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 7 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 Jak wy tam nic nie wyciągneliście to chyba zapomnieliście o hakach i kotwicachAkurat to film kolegi. Im więcej wkładamy kamerę do wody tym więcej się dziwimy. Woda wygląda na kompletnie jałową, a na monitorze jak w animal planet;) Coś tam podobno w końcu siadło, ale bez rewelacji wielkościowych. Ten czekający na wiosenne figle szczupak psuł pewnie całą zabawę 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 U mnie nie ma takiej floty jak u @Del Toro - ale trafiła się ryba, która już cieszy (bynajmniej mnie). Widać na co strzelił 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) GoPro, metr wody. Poprawka w związku z likwidacją kilku postów powyżej. Edytowane 29 Marca 2016 przez bartsiedlce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpinDoktor Opublikowano 9 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 (edytowane) Jestem pod wielkim wrażeniem ilości ryb na metr kwadratowy, wody która ma metr głębokości. Prawie jak rafa w Szarm el-Szejk. Edytowane 29 Marca 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 10 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Dziś na Krznie brały przeważnie okonie. Smakował im wobler nieznanego pochodzenia ,prowadzony wolno tuż nad dnem. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2016 Gratulacje Del Toro,te z Jukej są ostro spasione,na kijaszku 10lb. to ciężko takiego oderwać od dna jak nurkuje w opaskę... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 11 Lutego 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2016 @Tudinho widzę ze dużo łowisz na czeburaszki,ja zacząłem od jakiegoś czasu i choć stosuje bardzo ostre haki to niestety mam bardzo dużo pustych brań i spadów po jednej-2 sekundach.Tak było i dziś podczas testów nowego sandaczowego SLXF7015-1. Pierwszy strzał i wyjechał okonek (foto) ,drugi był szczupaczek ok 75cm,ale po ok. 2 sekundach spadł. Ogólnie na ofsety z czeburachą wyjąłem kilka okoni i sandaczy,ale wszystkie szczupaki które miałem na kiju (+- 5 brań) albo w ogóle się nie zacinały ,albo spadały po max. 2 sekundach... Jak jest to wygląda u Ciebie? Wobi 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 U mnie ryby siadają aż miło. Nie łowię na offsetach - tylko na prostych hakach. Problemy pojawiały się przy sandaczach i 5" silikonu. Podczas prowadzenia takiego zestawu stosujemy 2 agrafki - które powodują, że hak nie idzie górą podczas prowadzenia przynęty przekrzywia całą oś i idzie bokiem... Stosuje zalewane czeburaszki - bo te z wkładanym drutem, aż tak nie przestawiają osi haka to jednak są słabe - ryba 100+ mi to rozgięła :/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Wobi poszukaj sobie tzw worm hooks http://www.ebay.co.uk/itm/400579310196?_trksid=p2057872.m2749.l2649&var=670143374036&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT Co do tych czeburaszek z wkladanym drutem, to calkowita racja. Przy wiekszej rybie dosc latwo o rozgiecie, ja mialem szczescie, ale drucik byl prawie wyprostowany. Malo brakowalo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 12 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Przy @Del Toro, wstyd takie wrzucać, ale że to pierwszy godny w tym roku, to dam mu szansę zaistnieć 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woyciech Opublikowano 13 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 (edytowane) No to i Ja wrzucę takiego 40, ale tylko dlatego że to pierwszy na casting SprzętowoSg Finezze 6'4" 3-12 gCitica 201 Hg R Edytowane 13 Lutego 2016 przez woyciech 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Toudinho Opublikowano 14 Lutego 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Rybska szerokie i grube - reagują świetnie na pływającą gumę na czeburashce - oczywiście pauza po opadzie kilka sekund na uniesienie się gumy i baaam ! Uroki samotnego fiszingu pokazane na fotce :] 62 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 14 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Mógł byś napisać troszkę więcej jakie gumy stosujesz(Z MAN ?), jak je obciążasz. Na jakich wodach łowisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 16 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Woda stojąca - lekko herbaciana namierzyłem dołek w tej, że wodzie blisko brzegu jednak dość głęboki (7-8m). Łowię tam z brzegu bo nie ma jak nawet się zwodować. By dotrzeć na miejsce pokonuję trochę zalanego lasu (podwyższony stan wody). Obciążenie jakie stosuję to czeburashki zalewane na stałe odpowiednio wyprofilowane produkcji P.K. (Primanki). Gramatura w zależności od warunków wietrznych od 8 do 16 g. Czeburashkę zbroję hakami w zależności od rozmiaru gumy 4/0 lub 5/0 - haki z zadziorem nie offsety - haki do worm'ów mają zadziory bardzo przydatne przy gumach jakie stosuję. Gumy jakie używam to Z-Man'y model Scented PaddlerZ w rozmiarach 4 i 5". Kolorystyka - trzeba kombinować, ale trafiłem ryby na oczojeby i na naturalne. Prowadzenie w opadzie, wysokie nie podbicia tylko podciągnięcia opad pauza i tak do momentu brania. Branie zazwyczaj w pauzie zassanie gumy po agrafkę 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plompek Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) Drugi okoń w tym roku i to od razu wyrównanie mojego rekordu 43cm https://youtu.be/L_wLRrIU6lE http://zapodaj.net/69721df6d3cbc.jpg.html Sprzętowo Shimano Yasei Spinning Perch z kręciołkiem Spro Grand Arc 820 Edytowane 17 Lutego 2016 przez plompek 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plompek Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Próbowałem uparcie na inna gume niż żółty ale niestety albo stety znowu padło na żółtą bo na nic innego tam nie łowie okoni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Graghowski Opublikowano 17 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 (edytowane) I mi się udało wydłubać dziś konkretniejsze trzydziestki. Wietrznie i częściowo słonecznie. Niestety spiął mi się dziś pod nogami okon dużo wiekszy, podejrzwam w okolicach 40 cm, życiówka była tak blisko Nie będę mógł spać przez niego .Sprzętowo : Konger WCH Elvis 0,8-4 g 220cmDaiwa Ninja 1003 Nanofil 0,08Na jednym zdjęciu jest : Inniti blue wind 1-5 g 240cmJakaś OkumaKamatsu Techron 0,04Wszystkie rybki po podebraniu i polozeniu na trawie odhaczone, wieksze zmierzone i zwrócone do swojego domu w dobrej kondycji Czy ktoś mógłby mi laikowi wytłumaczyć tak bardzo odmienne ubarwienie jednego z okoni ? Edytowane 17 Lutego 2016 przez Graghowski 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi