golsyl1980 Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Sobotni okonek ,po ogonie sądzę że już wytarty . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2016 Sobotni okonek ,po ogonie sądzę że już wytarty . Na co się skusił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadam14 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Jak poznajesz po ogonie,że ryba jest wytarta? Poszarpany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Skusił się na kopyto 3" - dość szybki opad .Czy wytarty ,to właśnie po ogonie i za gruby też nie był (C&R ,jak byś o to pytał ) . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Dzisiejsze 37 centów. Sprzetowo Mhx s842-2 wlasnego wykonania + Twinek 2500MGS 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 W końcu się u u mnie ruszyło. Poranny wypad 2 godzinny - przed śniadaniem na pobudzenie apetytu. Wyszły dwa okonie średnich rozmiarów. Samica jeszcze nie po. Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Methodboy Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 34 cm z przed 3 dni. Dzisiaj 3,5h bez kontaktu z okoniem. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
j-23 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Koledzy, może moje pytanie będzie głupie - ale czy w czasie tarła okonia część osobników może zdychać?Śmiercią naturalną chyba , to nie łosoś ze część zdycha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Padają. Jest fajny film na yt. Perch spawning. Ładnie pokazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Witam,Wczoraj zwodowałem łódkę i korzystając z okazji przeprowadziłem mały rekonesans na mojej ulubionej wodzie .... Jeziorko jest urocze z bardzo czystą wodą także ryby są bardzo wymagające. Uczy pokory i tylko najwytrwalszym udaje się przechytrzyć pięknie wygrzbiecone garbuski. To właśnie one są celem moich wędkarskich wypraw. Niestety częstym przyłowem są niewielkie szczupaki , które często pozbawiają mnie moich ulubionych przynęt. Tym razem było jednak inaczej. Nie zaliczyłem ani jednej ścinki a wyciągnąłem 10 strzelców i jednego garbuska (31 cmm) . Wszystkie ryby wróciły oczywiście do wody ale rozpoznanie uważam za udane. W poprzednim sezonie udało mi się złowić na tym właśnie akwenie kilkanaście sztuk powyżej 35 cm ale wiem, że są większe. Plan na ten rok to pobić swój rekord ,który wynosi 47cm i 1,70 kg. Przy najbliższej okazji wrzucę zdjęcie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Złowiony tydzień temu przy okazji kleniowania. Jak widać jeszcze nie wytarty, choć nieco pokiereszowany. Coś się chyba im tarło opóźnia... 30+ na małego woblerka. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 To prawda w tym roku tarło okoni odbywa się z dużym poślizgiem. Niestety noce w dalszym ciągu są chłodne i woda jest po prostu za zimna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2016 U mnie zarówno na starorzeczu jak i na Narwi już po "amorach".Na starorzeczu wyjąłem dziś jednego w granicach 27-28cm (nie mierzyłem), na rzece takiego około 20cm ,który umknął z paszczy oprawcy bo miał jeszcze świeże ślady,a potem jeszcze ja i... podwójne szczęście bo znowu przeżył uff... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr123 Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2016 Szykując formę na SFP w Poznaniu złowiłem dzisiaj tylko jednego okonia, ale za to dużego(32cm).- keitech swing impact- robinson diaflex perch 1-8g- shimano aero gt 1000 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Grusza kwitnie więc okonie już wytarte. Parę okonków, które osiągnęły forumowe minimum z ostatnich dni. Dzisiaj dodatkowa niespodzianka szczupaczek +-80. Wziął na gumkę bez ogonka, tak samo jak największy okoń. Sprzętowo bez zmian - Fenwick Elite River Runner, Twin Power XT 2000, plećka mistrall 008, i guma z własnego wytopu. 36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Bigrafi, jaką metodą je łowisz ? Hak offsetowy wystaje... czyżby texas rig ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2016 Te gdzie hak wystaje to boczny trok. Guma jest bardzo miękka więc po parunastu okoniach przesuwa się po haku. Ale dzisiejsze już wreszcie główka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Te gdzie hak wystaje to boczny trok. Guma jest bardzo miękka więc po parunastu okoniach przesuwa się po haku. Ale dzisiejsze już wreszcie główka.A gumy o tym kształcie na bocznym troku nie kręcą się ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zależy od haka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrams Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Okoń 31cm z dopływu Narwi na rybkę k-j Oleixa. Sprzęt- Team Dragon 275 3-14 kołowrotek Team Dragon 930iz żyłka 0,16 dragon. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnrzejT Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 w oczekiwaniu na wiosne kilka fotek z zimy (stycznia dikladniej ) 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Dla tych co maja wątpliwości w sens C&R , dla tych co zastanawiają się jak wytłumaczyć i zachęcić innych do C&R powyższe fotki wszystko wyjaśniają . Garby zapewne niejednokrotnie złowione , chyba jeszcze tam pływają Z tego co wiem moder nie od razu kasuje spam to pogratulować AndrzejowiT 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper.K Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Piękne garbusy @Andrzejt !Mógłbyś napisać coś na temat sprzętu, techniki, przynęt ? Polskie czy zagraniczne ? Przy okazji zachęcam wszystkich do dzielenia się spostrzeżeniami w poście ze zdjęciami . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnrzejT Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 (edytowane) Polskie to one nie sa ale juz pewnie zaczynaja nasz jezyk rozumiec Ktora ryba na co to dokladnie nie pamietam ale sprzetowo kij SC LES70MF2 i kij na blanku 5S70MLF2- B z pracowni Del Toro ,na obu kijach kreciolki Pfluegher Patriarch i plecionki Dragon Invisible ,co do przynet to tez nie pamietam ake zazwyczaj jest to stare poczciwe kopyto albo gumy od Matusiaka ,lekko nie lowie wiec glowki od 10g wzwyz do 25/30g czasami Edytowane 23 Kwietnia 2016 przez andrzejt 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Takie okonki czasami pstrykają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi