pawlica Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Witam, belgijskie okonie już po tarle ( przynajmniej te co złowiłem ) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Odra, Przychowa, 31 cm i chudy jak patyk 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abrams Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 32 cm z dopływu Narwi. Okonie brały po 19 godzinie. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Jutro mam zamiar wybrać się na okonie na moje ulubione łowisko. Do tej pory strasznie wiało i nocne przymrozki nie zachęcały do wypłynięcia na wodę. Co prawda woda jest jeszcze bardzo zimna ale muszę przetestować nowe gumki Przeźroczystość wody w tym zbiorniku jest tak duża, że holowaną rybę widać z kilku metrów więc warunki trudne ale ,,brudaski" na 2g,3g dadzą radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander58 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 U mnie zarówno na starorzeczu jak i na Narwi już po "amorach".Na starorzeczu wyjąłem dziś jednego w granicach 27-28cm (nie mierzyłem), na rzece takiego około 20cm ,który umknął z paszczy oprawcy bo miał jeszcze świeże ślady,a potem jeszcze ja i... podwójne szczęście bo znowu przeżył uff... 23 kwietnia złowiłem dwa okonie i ciekły mleczem. Dżiwne , że jeszcze nie wytarte. Oczywiście była to Wisła na Śląsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Samce ciekną jeszcze długo po tarle, potrafią nawet w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 W tym roku będą ciekły jeszcze długo. Tarło takie na raty Szkoda tych ,,grubych" samic, które nie mogą złożyć ikry ze względu na niesprzyjające warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 U mnie wytarte, ale na razie słabo współpracują.Już myślałem, że jest ponad 40, ale 2 cm zabrakło. Do następnego razuI jeden większy spośród kilkudziesięciu przedszkolaków. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Byłem dzisiaj na mojej ulubionej wodzie ale okonie niestety nie chciały współpracować Złowiłem 9 szczupaków przed wymiarem i tylko dwa okonie - oczywiście wszystkie odzyskały wolność. Być może zmiana pogody ma wpływ na to, że ignorowały moje gumy. Hmm może woda była zbyt prześwietlona - na 3 m widać dno :)Mam nadzieję ,że jutro będzie lepiej ....wiem ,że tam są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojny83 Opublikowano 2 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Wczoraj majówka za szczupłym, pudało mi się wyciągnąć 18 sztuk, niestety żaden nie większy od 60cm. Na moim jeziorku taki tłok, że niedługo krzyżówkę i światła zrobią. W związku z powyższym dzisiaj zmiana jeziorka na całkiem nowe. Wynik całkiem niezły, okonek czterdziestak i kilka szczupłych.I wracamy do domu :https://m.youtube.com/watch?v=WYyLguLpOXISprzętowo Shimano Speedmaster do 12gr, Shimano Aero 3000, plecionka 0,08 od Sufixa, na końcu pięcio centymetrowe kopyto od Dragona na siedmio gramowej główce.Pozdrawiam.Adam. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stradicONE Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Wczorajsze 43 cm szczęścia 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 3 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Dzisiaj taki na 37cm. i około trzydziestu mniejszych. Sprzętowo.ltws70lf,daiwa certate,linka dragona,okonek od Kolegi fish28 (dzisiaj był bezkonkurencyjny) Pozdrawiam. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endriu1979 Opublikowano 4 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2016 Majówka 2016. Biwak pod namiotem od piątku do wtorku. Pogoda i towarzystwo wyśmienite. I mój młody pozamiatał jeśli chodzi o okonie. Rybka miała równe 39 cm i oczywiście rośnie dalej, a połakomiła się na Savage Gear 3D Bleak Paddle Tail 13,2cm 17g White Silver. Z pyska wystawała tylko agrafka. Obok widocznej na zdjęciu wodnej budowli kręciło się mnóstwo drobnicy, a za nią ganiały okonie. 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Mój mały prezent urodzinowy, garbaty 40 cm, jeszcze 3 i bylibyśmy równolatkami. Wędka Diaflex 2-12 g, przynęta - Vibro Strike Pro 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Dzisiejszy, największy, 40-stak :-) Tradycyjnie, fenwick elite tech 0,8-9g, Lekki opad i kajtek ES 3'' 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 U mnie trochę mniejsze, ale wreszcie coś widać, zaczynały żerować wieczorkiem. Dwa spośród kilkunastu, które osiągnęły minimum. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaro73 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 ... i lekko mniejszy pasiasty rozbójnik Ten zawodnik postanowił wciągnąć woblera z Pontoon21 GG 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Panowie, przyjemnie patrzy się się na wasze 40-taki .Dzień wcześniej znajomy na tej samej wodzie złowił bycka 46cm, ja niestety tyle szczęścia nie miałem, kilka pomniejszych i ten w miarę reprezentacyjny.Trochę brakło mu do czterdziestki, przyjemnie odczuwalne kłapnięcie w przynętę, dopiero w połowie holu zorientował się że ktoś go za wargę do brzegu tarmosi, później już przyjemnie "wierzgał" na końcu zestawu.Umówiłem się z pasiakiem na kolejny meeting - podobno ma mnie przechytrzyć :/ Sprzętowo : Panfish do 5g, Carolina z Kajtkiem. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Dodam że zerowaly na tracej się ploci ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruzda Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 O majówce szybko zapomniałem.. miłego początki Cztery godziny stacjonarnego dłubania przyniosło efekt w postaci 40,9. Na marginesie, po wyczynach rybaków w grudniu ubiegłego roku mocno obawiałem się o zasób jednej z okolicznych wód. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinNS Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Wiślany 36cm, sprzęt SG Bushwhacker 3-18g, przynęta: wobler Janusza Widła. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strumien Opublikowano 10 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 Gruby 35+ 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qmichalq Opublikowano 11 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2016 30+ nie mierzony dokładnie 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Dzisiaj piekiełko okonie urządzały trącej się płoci. Takiego spektaklu jeszcze w życiu nie widziałem. Woda na kilkuset m2 gotowała się. Praktycznie co rzut siedział okoń. Jeden większy też się trafił. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Na płoteczkę Bigrafiego. 32cm. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi