olo86 Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Jako, że wyjazd do Szwecji w jerkbaitowym konkursie wygrałem artykułem o okoniach, to nie wypadało nie złowić na nim okonia 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3k_lubin Opublikowano 13 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2016 Przyjemniaczek posmakował w 10cm Lunticu, 33 cm 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 Dzisiaj odwiedziłem stare dobrze mi znane jeziorko i tam niespodzianka 33cm a jego braciak 30+ niestety się wypiął tuż przed podbierakiem 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robtin23 Opublikowano 15 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2016 Okoń może nie rekordowy 31 cm ale kijek przetestowany S 871-2 mhx wykonany przez Voldemorta.Oczywiście polecam, robota perfekcyjna.Pozostały sprzęt to daiwa luvias 2506 h Żyłka 014 Dragon hm oraz twisterek mansa 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 16 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2016 Cześć, w weekend wyskoczyłem nad wodę i coś tam się uwiesiło Wszystko na jaskółkę Berkley Minnow 3" kolor smelt na trójkątnej główce jigowej. Brania w pół wody-w toni. Wczoraj pogoda mnie nieco zaskoczyła, ale na szczęście wziąłem ciepłą kurtkę. Było tylko +7stopni na plusie, do tego silny wiatr i deszcz. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlica Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Coś tu cicho jakoś... Aha sprzętowo miało być ...na zdjęciu widać ale waliły też w 7cm keitechy, plecionka chyba 0.06 z FC przyponem (0,16) Edytowane 19 Maja 2016 przez pawlica 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Mówisz i masz. Ciężko się przebić przez gluty poniżej wymiaru , gonią wszystko co wpadnie do wody. 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 A co to za syf w wodzie? już kwitnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Ledwo co się zacznie cieplejsza woda. Glon pogania glona. To jest zalew, a raczej zlewnia z pól, i paru wsi. Można dopisać sobie resztę co w tej wodzie jest. W zeszłym tygodniu wyłowiłem gumę na bocznym troku, po jej odplątaniu rąk nie mogłem domyć rąk, tak śmierdziały szambem. Ci co biorą stamtąd ryby chyba niedługo będą świecić w ciemnościach. Edytowane 19 Maja 2016 przez bigrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 19 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2016 Dziś okonie walily jak szalone ale jak kolega wcześniej wspomniał przez maluchy ciężko było się przebić w sumie tylko jeden który zbliżył się do forumowego minimum zabraklo 4 cm reszta w przedziale 15-20. Za to ilościowo średnio co drugi rzut branie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler129 Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 Jak cicho to łapcie 42centy ode mnie Spójrzcie na ogon - z obu stron poszarpany aż do mięsa, ściągnięte łuski. Moja podstawowa metoda - jaskółka Berkley Minnow 3" smelt grana w toni 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zander Hunter Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 44 cm Oksik, przydzwonił w 3 calowego keitkana 2 metrowej wodzie,Sprzętowo - phenix fx 691 daiwa certate 1003 varivas light game 0,3 ZH 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 20 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2016 U mnie ostatnio zagustowały w sporych woblerach. Szczególnie w kolorze z foto. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 21 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Na moje okonie przyjdzie czas w czerwcu - już nie mogę się doczekać łódki . A ostatnio taki się trafił . Miał być kleń a tu taki smuklaczek trzydziestaczek się zameldował kolorowy . 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KacperG Opublikowano 22 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2016 (edytowane) Jeden z kilku na Keitecha 4" Edytowane 22 Maja 2016 przez KacperG 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 (edytowane) Byłem w sobotę, wytrzymałem godzinę. Po zjedzeniu paru meszek, które pakowały się wszędzie, uciekłem znad wody, chociaż brały praktycznie co rzut. Żerują przy trących się karasiach. Widoki super, ale takiej ilości owadów jeszcze nie widziałem. Trzcina przy wodzie ugięta pod ich ciężarem. Obsiadały tak, że człowiek wyglądał jakby pokryty warstwą czarnych kropek. Edytowane 23 Maja 2016 przez bigrafi 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 23 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2016 Hej.Mój debiut w tym wątku(na szczęście nie z takimi okoniami;)). Pasiak miał 34cm i był dość grubawy w brzuchu(nie widać bo lipjie go uchwyciłem). Zasmakował we fluoselydynowej obrotówce meppsa nr 3. Na gumki nie mialem ani brania, a blaszka kilka rybek dała. Sprzętowo;Graphiteleader Veloce Neo 642ML.Luvias 2506Varivas 8lb z metrowym fluocarbonem.Już niedlugo powinienem gościć tu częściej bo te większe garbuski zaczynają współpracować.Pozdrawiam 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) 30 staczki ładnie biły. Nowa okonióweczka daję radę. Warta swojej ceny. Później już tylko customy No i rybki pływają dalej ... Edytowane 28 Maja 2016 przez Robert Crocker 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 28 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2016 Troche ryb 30+ było , ale jakieś dziwne te okonie ostatnio , prawie każdy na coś innego haha. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Person Opublikowano 29 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2016 Każdy z kolegów ma do dodania swoje przysłowiowe "5 groszy" to ja dla odmiany w obcej walucie 41 centów. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 2 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2016 (edytowane) Trochę dla ożywienia tematu. Rybki z jednego wypadu. 33-35 cm, 5 sztuk w tym przedziale wyciągnąłem, dużo spiętych, dużo mniejszych. Na gumy własnego wykonania, co cieszy podwójnie. Rybki oczywiście dalej pływają - rosną by cieszyć następnym razem. Edytowane 2 Czerwca 2016 przez tomasxt 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszpachalski Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Sandacze niestety przestrzelone ;| Generalnie na Turawie, żadnego szału....Zameldował się za to taki pasiak 38cm.Zassał 4" rippera tak, że z jego paszczy wystaje tylko przypon, a główka jeszcze z 3-4 cm schowana w pysku Taki głodny był 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zino1978 Opublikowano 3 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2016 Witam.Ja też wczoraj wybrałem się na zanderki - niestety bez efektu.Na seledynowego relaksa zameldował się za to ładny okoń. Powiem szczerze że mój kij do 35 gram miał co robić i do ostatniej chwili byłem pewny że to ładny sandacz. Branie z opadu na jakiś 10 metrach. Nie wiem ile mierzył bo zdecydowałem się tylko na szybką fotkę telefonem (stąd słaba jakość) ale podbierak jest pstrągowy i z tego ile ten koleżka zajmuje w nim miejsca myślę, że miał coś lekko pond 40 cm. W każdym razie - mój PB jeżeli chodzi o okonie.Pozdrawiam. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exkudlaty Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Jeziorko czerniakowskie i 35 cm pasiak, który usiadł na cykadę. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bayrt Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Jeden z kilku dzisiejszych. Gryzly tylko przez godzinę, później studnia. Wysłane z mojego SM-G800F przy użyciu Tapatalka 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi