kowalek87 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2016 Dzisiejszy przy zachodzie słońca, największy w tym roku i niewiele brakło do życiówki. złowiony z opadu na 5 cm relaksa (seledyn z czarnym grzbietem) na 10 gr ołowiu. Było jeszcze kilkanaście mniejszych, szczupaczek i bolenik ok. 45 cm, który chyba chwilę wcześniej uciekł z paszczy zębatej mamuśki. 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 U mnie okonie niemrawe- podskubywanie przynęty i szybka rezygnacja z pościgu za nią. Ponad pół dnia chodzenia wzdłuż kanału zaowocowało tylko jednym trzydziestakiem i paroma mniejszymi. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Dzisiaj dwa garby się skusiły, jeden na obrotówkę nr 4 drugi na nr 7 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Dzisiaj o centymetr poprawione PB, miarka na razie zatrzymała się na 44 cm. Standardowo na tej miejscówce mała gumka na 10 gr ołowiu. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 5 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2016 Nareszcie są , pierwsze łódkowe . Ponad metr okonia . Łowione na "grubo" , bo tylko to zaowocowało selektywnością . Rybki jeszcze smukłe i niezbyt odpasione , ale cholernie mocne i dynamicznie walczące . Co cieszy niezmiernie . 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Zapomniałem dodać dla tych co myślą że wszyscy kochają filety Edytowane 6 Czerwca 2016 przez bartsiedlce 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2016 (edytowane) Zapomniałem dodać dla tych co myślą że wszyscy kochają filety Tak chyba mialo byc Edytowane 9 Czerwca 2016 przez MarcinZet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2016 bum ok 38 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Dziś taki sportowiec mi się trafił Szybki i wściekły 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MRTNZ Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 Dziś taki sportowiec mi się trafił Szybki i wściekły Karolinka? Poznaję, poznaję;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2016 A i owszem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruzda Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2016 Na jednej z okolicznych wód ukleja już po pierwszym tarle, i powoli przenosi się na głębszą wodę. W samo południe, w pełnym słońcu i słupie 9 metrowej wody udało się namierzyć mniejsze stadko, a wraz z nim opasione srebro. Czerwiec i okonie, ehhhh 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patyys Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Witam wszystkich.Dzisiaj największy z trzech sztuk jakie udało sie wyjąć, sztukowo rewelacji nie było ale miarowo 42cm, największy w zyciu co rekompensuje wszystko dzisiejszego dnia Pozdrawiam i życzę dalszych udanych połowów 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Na jednej z okolicznych wód ukleja już po pierwszym tarle, i powoli przenosi się na głębszą wodę. W samo południe, w pełnym słońcu i słupie 9 metrowej wody udało się namierzyć mniejsze stadko, a wraz z nim opasione srebro. Czerwiec i okonie, ehhhh Gratulacje! Ile udało się wydłubać? [emoji2] No i ile miał ten z foty? [emoji6] 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bruzda Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Ile udało się wydłubać? [emoji2] No i ile miał ten z foty? [emoji6] Powyżej forumowego minimum jednego, ten dokładnie 45.3 Po wypuszczeniu, kolejnych holi nie było w tym rejonie wody, a kręciłem się tam jeszcze z dobre 2 godziny. Na marginesie, będąc ostatnio w Turawie usłyszałem opinię, że wędkarze przyjeżdżający tam w poszukiwaniu dużych okoni, po złapaniu pierwszego okazowego przetrzymują go w siatce (mam na myśli tylko tych z podejściem c&r), bo są zdania, że odprowadzi stado lub inne duże sztuki. Ktoś podziela tę opinię? Osobiście nigdy się nad tym się nie zastanawiałem, bo zawsze skupiam się w pierwszej kolejności na pojedynczej rybie, aby w dobrej kondycji wróciła do wody. Z drugiej strony może coś w tym jest. Nieraz zdarzały się sytuacje, że brania po pierwszej lub drugiej dużej uwolnionej rybie ustępowały, i wówczas trzeba było przemieścić się 40-50 m dalej, jeśli przebywały w toni, by przechytrzyć kolejne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Słyszałem też o takiej praktyce u jednego ziomką który łowił dosyć sporo i sporych okoni :-) Osobiście miałem tak ze zlowilem 36, w kolejnym rzucie siada większy,w połowie holu ryba się spina i juz 0 bran! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszczynski.bp Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) Ile udało się wydłubać? [emoji2]No i ile miał ten z foty? [emoji6] Powyżej forumowego minimum jednego, ten dokładnie 45.3 Po wypuszczeniu, kolejnych holi nie było w tym rejonie wody, a kręciłem się tam jeszcze z dobre 2 godziny. Na marginesie, będąc ostatnio w Turawie usłyszałem opinię, że wędkarze przyjeżdżający tam w poszukiwaniu dużych okoni, po złapaniu pierwszego okazowego przetrzymują go w siatce (mam na myśli tylko tych z podejściem c&r), bo są zdania, że odprowadzi stado lub inne duże sztuki. Ktoś podziela tę opinię? Osobiście nigdy się nad tym się nie zastanawiałem, bo zawsze skupiam się w pierwszej kolejności na pojedynczej rybie, aby w dobrej kondycji wróciła do wody. Z drugiej strony może coś w tym jest. Nieraz zdarzały się sytuacje, że brania po pierwszej lub drugiej dużej uwolnionej rybie ustępowały, i wówczas trzeba było przemieścić się 40-50 m dalej, jeśli przebywały w toni, by przechytrzyć kolejne. Widziałem na YT film z Tomkiem Krysiakiem, na którym łowili okonie, przetrzymywali na łódce w wodzie i dopiero po zakończeniu łowienia wypuszczali wszystkie. Było to tłumaczone właśnie tym, że po wypuszczeniu od razu brania ustają. Coś w tym chyba jest. Edytowane 12 Czerwca 2016 przez leszczynski.bp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dolot Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) A ja dalej nie mogę przekroczyć magicznej bariery minimum forumowego, największy dziś 28. Ale dziś zaliczyłem rekordową ilość spadów- głównie jakieś małe okonki, i rekordowa ilość niezaciętych brań. A co do odprowadzania ryb to mojego 28 cm do samego brzegu odprowadzaly dwa podobnej wielkości. A po wypuszczeniu więcej brań w tym miejscu nie miałem. Edytowane 12 Czerwca 2016 przez dolot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Mam taką swoja okoniową miejscówkę gdzie nigdy nie złowiłem okonia mniejszego nic 33 cm. Również nie zdarzyło mi się tam złowić więcej jak 2-3 ryby. Zawsze zastanawiałem się czym to jest spowodowane ponieważ parę godzin później znowu coś tam łowiłem. Jedną z teorii było właśnie natychmiastowe wypuszczanie złowionych ryb. Druga teoria to ciągłe przemieszczanie sie ryb po jakiejś określonej trasie na której znajdowała się między innymi moja miejscówka. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 A ja dalej nie mogę przekroczyć magicznej bariery minimum forumowego, największy dziś 28. Ale dziś zaliczyłem rekordową ilość spadów- głównie jakieś małe okonki, i rekordowa ilość niezaciętych brań. A co do odprowadzania ryb to mojego 28 cm do samego brzegu odprowadzaly dwa podobnej wielkości. A po wypuszczeniu więcej brań w tym miejscu nie miałem.Proponuje zastanowić się nad zmianą kija [emoji6] mam stara okoniowke ryby nie spadają, kupiłem nową, x-fast i gubi połowę ryb [emoji5] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@W9 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2016 Dzisiaj zamiast oglądać mecz poszedłem porzucać za szczupakiem i trafił się taki oto okoń na Predatora 3. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 A jego imię 40 i 4. Mój nowy rekord poprawiony o 2 cm. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubazmech Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2016 Na "moim" kanale okonie zrobiły się trochę aktywniejsze, chociaż wielkościowo szału dzisiaj nie było. Jeden 30+ i sześć czy siedem mniejszych. Najlepiej reagowały na b.wolno prowadzone 3-4cm woblerki od salmo. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) Okoń (jak i sandacz) są wygodne do prezentacji, bo np. w porównaniu do szczupaka, są dużo "sztywniejsze" i nie przelewają się przez palce A żeby nie było, to chciałbym zadebiutować w tegorocznym wątku okoniowym. Rybka zassała 9cm Fishuntera TT w kolorze motoroil. Główka 12g. Wędka Kamisori Perch 12g 240cm. Rybka wzięła na stoku około 5-8m, dno twarde, oblepione racicznicami. PozdrówkaKamil Edytowane 21 Czerwca 2016 przez bartsiedlce 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2016 (edytowane) O kijku niebawem pojawi się kilka słów więcej. Ale generalnie tak- nie jest to wklejka i kijek może nieco więcej Ryba w mega kondycji, napasiona, trudno było ją objąć za brzuszek Rybka złowiona nie u nas, ale dla mnie nie ma to znaczenia Cieszy tak samo Edytowane 19 Czerwca 2016 przez bartsiedlce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi