Skocz do zawartości

Okonie 2016

WOBI

Rekomendowane odpowiedzi

Istnieją łowiska w których okonie w dużym stadzie przemieszczają się jak radiowóz patrolujący określony teren jak po sznurku i można trafić 1 góra dwie ryby i pauza. Jeśli ktoś chce przebić się przez te 40+ to nie bać się założyć smukłej 13cm gumy typu lunatic w kolorze brązu czy uklei i popizgać troszke ciężej w przez dłuższy okres czasu. taka wkur.... 40stk jak pizgnie w tak gumke to tylko ołów palcem w pysku pomacasz.

• Like 3

A ja za to trafiłem dzisiaj tak ciemnego dzikusa, że jakby był ciemniejszy- byłby czarny. Równe 40cm, cieszy bardzo bo to z kanału niedaleko domu, gdzie na kilkadziesiąt krótkich wypadów (wędkuję tam głównie w tygodniu, po pracy), nigdy nie miałem nic większego niż 32-33cm. Więc jednak tam są :) Uderzył w malutkiego Horneta, w kolorze "green tiger", na głębokości ok.1,2m. Kijek- fox rage ultron 1-8g, młynek- shimano ultegra '98 w rozmiarze 2000.post-60627-0-58786800-1466631928_thumb.jpg

PS Sorry za jakość zdjęcia ale było robione na szybko, na samowyzwalaczu w telefonie.

Edytowane przez kubazmech
  • Like 18

30cm z godzinnego wypadu koło południa. Pod wieczór podejście nr 2, trafił się 32cm, niestety nie miał kto pstryknąć fotki. Poza tym parę sztuk, którym troszkę brakowało do min. forumowego. Szkoda, że dzień rozbity na 2 wypady, może trafiłby się większy. Przynęta jak na zdjęciu  :D

post-59072-0-49332100-1466685247_thumb.jpg

• Like 11

Pierwszy prawdziwy misiaczek puszysty w tym sezonie  :D . Mocno wygarbiony i bardzo silny . Na 10-cio funtówce w pierwszej chwili byłem przekonany , że będzie dobry sandałek . Kapitalne proporcje i dobre geny  :) .

1468050908dsc03831.jpg

1468050519dsc03834.jpg

1468050582dsc03835.jpg
Edytowane przez malinabar
  • Like 45