Skocz do zawartości

Okonie 2016

WOBI

Rekomendowane odpowiedzi

Nooo dobra ;)

W porównaniu z pięknymi okoniami innych forumowiczów to te moje trzydziestaki są jakieś takie ... byle jakie :(

Ale cały mój urlop rodzinno-wędkarski był raczej byle jaki to i tak cieszą ;)

Dzisiaj lubiły gumkę i na całe szczęście było ich kilkanaście :) (przerywniki między burzami lub tylko deszczem a czasem słońcem :D )

post-52107-0-66053300-1468612485_thumb.jpg

post-52107-0-87438600-1468612502_thumb.jpg

post-52107-0-18737700-1468612520_thumb.jpg

• Like 15

Miały być szczupaki tymczasem taki garbaty gość mi się przytrafił :D Motława nadal mnie zaskakuje miło. Najpierw szukałem boleni, później przezbroiłem się na szczupaki i skończyłem z 3 okoniami, ten na zdjęciu największy. Zestaw boleniowy zupełnie nie przeszkadzał okoniom :) Sprzętowo: Dragon Millenium superfast 2,85, Spro RedArc 10400, PP 0,19, błystka obrotowa Caperlan 2 srebrna chudzinka z czerwonym chwostem no i przypon wolframowy. Warunki pogodowe: pochmurno, lekki wiatr. Widać było wyraźnie żerowanie okoni i szczupaków.post-54671-0-03523000-1469169311_thumb.jpg

• Like 7

Też tak miałem odstrzeliwując plecionkę tylko głupi linkę owinąłem na drugiej dłoni guma wyszła z zaczepu i bummmm szczupak pierdyknął w gumę a było to na rzece w dosyć ostrym nurcie a próbował zejść z nurtem!dobrze że zawsze mam nóż na wierzchu i ciachnąłem plecionkę ale i tak plecionka rozcięła ni jednego palucha do kości tak że lepiej tego nie róbcie (owijać plecionkę na drugiej dłoni odstrzeliwując przynętę z zaczepu) :doh:  :doh:  :doh:  :doh:  :doh:  :doh:    

Edytowane przez Raffaello
  • Like 2

Miałem tak na swoim zbiorniku , gdzie twarde zaczepy są na miarę złota . W jednym z sezonów , przy mega wietrznej pogodzie , na jednej z miejscówek namierzenie toru "jazdy" z twardym zaczepem w tle zawsze kończyło się walnięciem grubego okonia lub sandała tuż po odstrzeleniu . Przepiękna ryba - gratulacje  :good: ! I to na kuraka  :wub: ...

• Like 2