michcio Opublikowano 9 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2016 (edytowane) Na chwilę obecną sezon łaskawy. 2 karpiki40,5cm 43cm Edytowane 9 Lipca 2016 przez michcio 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnrzejT Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 W sobote postanowilem przetestowac nowa wedke i trafil sie nastepny czterdziestak 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balikus Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 Dla mnie na paprocha z wiosny trafił się taki oto 40 cm pacjent. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 11 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2016 (edytowane) Jeśli ktoś rozumie słowo "retoryczne" ...................... Panowie, dyskusja nieelegancka, wręcz niesmaczna. Proszę się powstrzymać od dalszej wymiany zdań. Edytowane 11 Lipca 2016 przez bartsiedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 15 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2016 Nooo dobra W porównaniu z pięknymi okoniami innych forumowiczów to te moje trzydziestaki są jakieś takie ... byle jakie Ale cały mój urlop rodzinno-wędkarski był raczej byle jaki to i tak cieszą Dzisiaj lubiły gumkę i na całe szczęście było ich kilkanaście (przerywniki między burzami lub tylko deszczem a czasem słońcem ) 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 18 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2016 Na ostatnim okoniowym wyjeździe ilościowo bardzo fajnie rozmiarowo mogło być lepiej, aczkolwiek coś tam 30+ udało się wydłubać. Na foto największy z wyjazdu 34 cm. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 19 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2016 Krótki urlop nad moim ulubionym jeziorem, okazało się bardzo okoniowy Poniżej reprezentant tych większych, których ku mojej radości trochę było Połakomił się na małą cykadkę w białym kolorze. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość anonymous Opublikowano 20 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2016 Weekendowe Okonie 40cm39cm41cm34cm 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedrek115 Opublikowano 21 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2016 Dwa 40+ na dobrym ujęciu 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek1b Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Miały być szczupaki tymczasem taki garbaty gość mi się przytrafił Motława nadal mnie zaskakuje miło. Najpierw szukałem boleni, później przezbroiłem się na szczupaki i skończyłem z 3 okoniami, ten na zdjęciu największy. Zestaw boleniowy zupełnie nie przeszkadzał okoniom Sprzętowo: Dragon Millenium superfast 2,85, Spro RedArc 10400, PP 0,19, błystka obrotowa Caperlan 2 srebrna chudzinka z czerwonym chwostem no i przypon wolframowy. Warunki pogodowe: pochmurno, lekki wiatr. Widać było wyraźnie żerowanie okoni i szczupaków. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Dobre żarcie okoni... brały w pół wody Do następnego, jak będziesz większy ... 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Ciekawe, że były aktywne przy takim zakwicie wody? Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Czasami na moich wodach również przy bardzo mocnym zakwicie okonie 30+ potrafią być aktywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kamil Z. Opublikowano 22 Lipca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Takim sposobem to ja ryby jeszcze nie złapałem.... Inazuma do 22g, Commander 3006 FD i moje niezawodne, magiczne "czarne pióro" Podwodna górka. Rzut. Opad. Stuknięcie o dno. Podbicie. Zaczep. Szarpię. Nic. Odkładam kij i strzelam linką. Raz. Drugi. Trzeci. Przynęta wyskakuje z pomiędzy kamieni i w tym momencie czuję w rękach strzał. Pociągam za linkę i chyba JEST! Chwytam za kij, zwijam luźną linkę i kontynuuję hol... Grube, ciemne i baaaardzo złe, całe 46cm pasiastego rozbójnika Foto by @Baloo Piona! Edytowane 22 Lipca 2016 przez Kamil Z. 57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 (edytowane) Też tak miałem odstrzeliwując plecionkę tylko głupi linkę owinąłem na drugiej dłoni guma wyszła z zaczepu i bummmm szczupak pierdyknął w gumę a było to na rzece w dosyć ostrym nurcie a próbował zejść z nurtem!dobrze że zawsze mam nóż na wierzchu i ciachnąłem plecionkę ale i tak plecionka rozcięła ni jednego palucha do kości tak że lepiej tego nie róbcie (owijać plecionkę na drugiej dłoni odstrzeliwując przynętę z zaczepu) Edytowane 22 Lipca 2016 przez Raffaello 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Miałem tak na swoim zbiorniku , gdzie twarde zaczepy są na miarę złota . W jednym z sezonów , przy mega wietrznej pogodzie , na jednej z miejscówek namierzenie toru "jazdy" z twardym zaczepem w tle zawsze kończyło się walnięciem grubego okonia lub sandała tuż po odstrzeleniu . Przepiękna ryba - gratulacje ! I to na kuraka ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 22 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2016 Dzisiejszy wypadzie sandacze nie było ale trafił się okonek 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. mario Opublikowano 25 Lipca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 Dużo wody upłynęło od kiedy złowiłem w PL 40taka, a jeszcze więcej - gdy miało to miejsce na Mazurach.Dlatego tak mnie cieszą 2 piękne mazurskie oKONIE mierzące 43cm i 42cm, które złowiłem w ostatnią sobotę. Miejscem połowu był 3-4m blat odchodzący od wyspy i sąsiadujący ze stokiem na 8m, na który to blat wychodziły w pogoni za drobnicą (przy okazji robiąc to bardzo widowiskowo).Oba skusiły się na Keitecha SIF 2,8" na 5g główce, kij Major Craft Skyroad T-682AJI + 12 Daiwa Luvias 2506 + DUEL Hardcore X8 #0,6. Te mazurskie są chyba najładniejsze... 50 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitror1 Opublikowano 25 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2016 5 z przodu , sprzętowo: Yamaga Blanks Blue Current 77TZ NanoStella 2500Duel 0,8VEP Varivas 5 lbkeitech 3 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kamil Z. Opublikowano 27 Lipca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2016 (edytowane) Moja nowa życiówka, równiutkie 50 cm pasiastego szczęścia Zagryzł Czapelkę (R.I.P. killerze!) prowadzoną w trollingu, przez szczyt podwodnej góreczki. Edytowane 27 Lipca 2016 przez Kamil Z. 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 28 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2016 Przy waszych to pchelka no ale☺ 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Całkiem sympatyczny okoń .... mógłbym łowić tylko takie pchełki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Ja też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theYard Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Przy waszych to pchelka no ale☺ Co to za kijek ? Okonek całkiem przyzwoity. Pozdrawiam Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 29 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2016 Sevage Gear Black Sevage 198 2-7G. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi