dragon@ Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Zbiornik Nielisz: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartuch5473 Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 A ktoś tu mówił, że nie po drodze mu do korby:D Dobrze, że wróciłeś Jaka głębokość i na co? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 30 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2016 Wróciłem wróciłem, I nie żałuję???? Dziś ładnie zagryzaly jaskolke Phoenixa na płytkiej zatoce????jak wrócisz poplywamy???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 (edytowane) Może to nie są jakieś ogromne garby ale ja jestem z siebie bardzo zadowolony że udało mi się dziś rano złowić kilka sztuk powyżej 30 cm. I fajny bonusik: Edytowane 31 Lipca 2016 przez dawidzcm 29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 31 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2016 Wczoraj kompanija wypłynęła na szerokie wody . Okonie nie chciały zbytnio współpracować , ale coś zdjęciowego jednak się pojawiło . Pogoda z lekka zwariowana , na przemian ulewa i upał . I bardzo niski pułap niektórych , zwłaszcza tych czarnych chmur ... A tutaj moja czterdziestka ... i adasiowy , niewiele mniejszy . Bardzo mocne ryby , holowane z czterech metrów dają mnóstwo radochy . Łowione na typowe zestawy okoniowe w klasie UL doginają kijki aż miło . Na mojej kałuży wygląda to nieco inaczej , dlatego takie wyjazdy cieszą niezmiernie . 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balikus Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Witam,Dzisiaj po obcince przynęty trafił się taki oto 37 cm piękniś.Pozrdawiam 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Dwa podobnej wielkości złowione w przeciągu 5 minut. Nareszcie znalazłem duże gekonki(duże jezioro, berety, kłusole) ale wiem, że są większe[emoji4] WIDZIAŁEM. Tymczasem 32 cm(2 cm i byłoby nowe PB [emoji38])... i wystartował 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sady Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Coś tam idzie wydłubać : ) pzdr 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sady Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) To ten sam tylko z dwóch stron : D W ostatnich latach na moim jeziorze jest taka masa droabnicy że coraz ciężej jest się do nich dobrać w dzień. Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Sady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sady Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) A ciekawostką jest to ,że za nim szło około 10 podobnych okoni i centralnie skierowały się pod przetwornik,jak swojego podholowałem pod burtę : ) szybka fotka ekranu i mamy podgląd w dwóch płaszczyznach :)Okonek miał niecałe 40 a w stadzie widziałem kilka byczków ponad 4 dychy aż się ciepło robi hehe.I standardowo po wypuszczeniu cisza i spokój... Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Sady 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alexspin Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Wielokrotnie zaobserwowałem, że nawet dość agresywnie żerujące stadko okoni, po wypuszczeniu złowionego, rozpływa się i koniec brań. Czytałem, że niektórzy wędkarze przetrzymują złowione okonie w siatce, do końca wędkowania i dopiero wtedy je wypuszczają, ale to jest możliwe przy spinningu z łódki, ja wędkuję z brzegu, więc byłoby to bez sensu. Po skutecznym braniu, od razu zmieniam miejscówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Potwierdzam. Sam zaobserwowałem takie zjawisko i ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) Wielokrotnie zaobserwowałem, że nawet dość agresywnie żerujące stadko okoni, po wypuszczeniu złowionego, rozpływa się i koniec brań. Czytałem, że niektórzy wędkarze przetrzymują złowione okonie w siatce, do końca wędkowania i dopiero wtedy je wypuszczają, ale to jest możliwe przy spinningu z łódki, ja wędkuję z brzegu, więc byłoby to bez sensu. Po skutecznym braniu, od razu zmieniam miejscówkę.Krysiak robi tak, że złowione okonie wpuszcza do bakisty z wodą i wypuszcza dopiero po zakończeniu obławiania danej miejscówki. No ale trzeba mieć najpierw łódź z taką bakistą ... albo siatkę.U mnie po wypuszczeniu takiego +25 też cisza ale chwila moment i biorą znowu Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez nick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper524 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 A ciekawostką jest to ,że za nim szło około 10 podobnych okoni i centralnie skierowały się pod przetwornik,jak swojego podholowałem pod burtę : ) szybka fotka ekranu i mamy podgląd w dwóch płaszczyznach :)Okonek miał niecałe 40 a w stadzie widziałem kilka byczków ponad 4 dychy aż się ciepło robi hehe.I standardowo po wypuszczeniu cisza i spokój...trochę szerzej na temat wypłaszania stada:http://jerkbait.pl/topic/29513-cwane-okonie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) 41 cm. Na gume własnej roboty, wisiały na giełdzie to nikt nie był chętny. Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez JuniorFishing 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) A co to za główka? Hak wydaje się bardzo rozgięty (a możne to tak tylko wygląda na focie?)... ryba piękna i do tego na własną przynętę Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez BOB1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuniorFishing Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Główka od kolegi z forum, na haku matuzo, własnoręcznie malowana farbą proszkową. Hak jest delikatnie rozgiety(wplatal się w podbierak i bez szarpania się nie obyło ), ale te haki nawet jak są nowe to po nabiciu gumy wyglądają na rozgięte. Mimo wszystko cięte,bardzo fajnie trzymają rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Mnie też się ostatnio trafił "rodzynek" pomiędzy 30+ 43cm szczęścia , kołowroteczek który widać to 2500 LUVIAS można porównać wymiary rybki i kręćka . 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Dwa sierpniowe okonie z Czorsztyna (udało się wreszcie trafić w czas i miejsce gdzie żerowały grubaski)Jeden wyraźnie bardziej upasiony, choć takie same rozmiarowo (po 40cm)Jak uporam się ze zmniejszeniem filmików to wstawię jak odpływają w głębiny 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slav Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Miały być klenie a zjawiły się okonie. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 (edytowane) Trzydziestak piątak na 2 calowego kajtka: i waleczny czterdziestak na poczciwą obrotówkę abc: Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez Młody wędkarz 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. karas1380 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 TAKI49cm NA DADAJU...POZDRO,, 53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej1979 Opublikowano 24 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2016 U mnie szału nie ma ale kilka w przedziale 30-35 udało się trafić. Sprzętowo varivas albero ,shimano Stradic 2500pg,gumy od Kolegi fish28,linka mikado 0,06 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2016 (edytowane) Ostatnio u mnie króluje żelastwo. Wszelkie gumiaki okonie mają w poważaniu. Oprócz kilku mniejszych, jeden 35 cm w samo południe, na obrotówkę miedzianą abc w wersji long, prowadzoną niewiele wolniej niż mój dzisiejszy sprint przed wrednymi osami . Edytowane 26 Sierpnia 2016 przez Młody wędkarz 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi