slav Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Dziś miały być klenie na smużaka a były m.in okonie na gumki od Andana. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2016 Dzisiaj po raz pierwszy wypad na ZW i .... lekcja pokory Dwa brania i 2 ryby także skuteczność 100 % 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 jeden z wczorajszych zbójów ale to jeszcze nie to co ma wyjeżdżac 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 (edytowane) Mój pierwszy 40tak z kanału żerńskiego . Edytowane 26 Września 2016 przez Wesol 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpaczek23 Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Dzisiaj po raz pierwszy wypad na ZW i .... lekcja pokory Dwa brania i 2 ryby także skuteczność 100% I tak byłeś w czołówce....dawno nie trafiłem na tak bezrybny dzień na tym akwenie-ostatnio ponad rok temu.Przy okazji dorzucam jedno foto z tego dnia z ZW. Około 35cm-były jeszcze dwa ok 30-tki plus przyłów w postaci ponad 60cm szczupaka- Dla niewtajemniczonych-na tym łowisku, na środku Zalewu to niemal jak "złota rybka";) 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laserro Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 (edytowane) Niedzielny 39cm, wziął na 5m spadzie na 5cm kitecha uzbrojonego w 4g trójkątną główkę Edytowane 26 Września 2016 przez laserro 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudinho Opublikowano 26 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2016 Podwodny garbik usłany kamieniami uraczył nas kilkanastoma takimi przyjemniaczkami między zedami 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishwhisperer Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 (edytowane) Piekne garby Panowie! Jesien idzie duzymi krokami, coraz wieksze sztuki melduja sie na mojej "dziurce". Moze w tym roku bedzie nowe pb... Edytowane 27 Września 2016 przez Fishwhisperer 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Gratulacje łowcom. U mnie biorą, ale niestety po najeździe mięsiarzy zostały już tylko mniejsze Nigdy tego nie zrozumiem, jak w rok można zniszczyć łowisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Gratulacje łowcom. U mnie biorą, ale niestety po najeździe mięsiarzy zostały już tylko mniejsze Nigdy tego nie zrozumiem, jak w rok można zniszczyć łowisko.Masakra. W zeszłym roku temat zdominowany przez Ciebie totalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Zasmakował 12,5cm kanibala na zestawie szczupakowym 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo_t Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Taki 35 cm z poprzedniego weekendu. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Najeżony Opublikowano 29 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2016 Forumowy stykacz. Połakomił się na płotkę Tomiego. Nie mam już za bardzo pomysłu, jak się do nich dobrać. Za każdym razem ta sama sytuacja. Kiedy uda mi się skusić jakiegoś pasiaka na tym łowisku, podczas holu widać jak trzymają się go kolejne 5,6 sztuk. Wręcz go atakują, tak ja by chciały mu odebrać zdobycz. Na ok.1,5 metra od pontonu Panowie zawracają i ślad po nich ginie.Nie pomaga zmiana prowadzenia, przynęty, sprzętu.Na lekko, na ciężko, na grubo, na cienko. Dzisiaj spróbowałem drop shota. Poległem.W wodzie pływają garby grubo powyżej czterdziestki, ale jestem za cienki i nie potrafię się do nich dobrać. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Person Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Forumowy stykacz. Połakomił się na płotkę Tomiego. Nie mam już za bardzo pomysłu, jak się do nich dobrać. Za każdym razem ta sama sytuacja. Kiedy uda mi się skusić jakiegoś pasiaka na tym łowisku, podczas holu widać jak trzymają się go kolejne 5,6 sztuk. Wręcz go atakują, tak ja by chciały mu odebrać zdobycz. Na ok.1,5 metra od pontonu Panowie zawracają i ślad po nich ginie.Nie pomaga zmiana prowadzenia, przynęty, sprzętu.Na lekko, na ciężko, na grubo, na cienko. Dzisiaj spróbowałem drop shota. Poległem.W wodzie pływają garby grubo powyżej czterdziestki, ale jestem za cienki i nie potrafię się do nich dobrać. Kolego,temat był poruszany.Spróbuj przetrzymać okonia w siatce na czas obławiania miejscówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahaw Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 (edytowane) Forumowy stykacz. Połakomił się na płotkę Tomiego. Nie mam już za bardzo pomysłu, jak się do nich dobrać. Za każdym razem ta sama sytuacja. Kiedy uda mi się skusić jakiegoś pasiaka na tym łowisku, podczas holu widać jak trzymają się go kolejne 5,6 sztuk. Wręcz go atakują, tak ja by chciały mu odebrać zdobycz. Na ok.1,5 metra od pontonu Panowie zawracają i ślad po nich ginie.Nie pomaga zmiana prowadzenia, przynęty, sprzętu.Na lekko, na ciężko, na grubo, na cienko. Dzisiaj spróbowałem drop shota. Poległem.W wodzie pływają garby grubo powyżej czterdziestki, ale jestem za cienki i nie potrafię się do nich dobrać. To typowe zachowanie dla Okoni, bardzo często odbierają sobie upolowane ryby, szczególnie duże sztuki pasożytują na mniejszych okoniach mających problem z połknięciem zdobyczy. Często robię tak, widząc że przynętę chwycił 15cm okonek a odprowadza go kilówka staram się "strzepać" kurdupla bo wtedy opadająca przynęta jest atakowana od razu przez większego kompana. Czasami takie przedłużające się próby wypięcia małego kończą się taką irytacją dużej sztuki, że łyka kolegę razem z przynętą co zazwyczaj kończy się spłoszeniem. Jeżeli chcesz sprawdzić czy one tam dalej są tylko po prostu nie żerują spróbuj przeciągnąć kilka przynęt w wariackim tempie, czasem to pomaga i odruch bezwarunkowy ucieczka=pogoń działa ryby będą chciały sprawdzić co to jest i będą wychodzić do łódki , zawsze to jakaś wskazówka. Połamania Edytowane 30 Września 2016 przez bartsiedlce 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomus Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2016 Dziś okonie huczały aż miło ... !!!! około 30 sztuk w rozmiarze 25 - 35 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Dzisiaj okonie gryzły jak wściekłe. Złowiłem 21 sztuk z czego rozmiary bardzo fajne od 26 do 31 cm. Powoli zaczyna się jesienne napychanie brzuchów Na zdjęciu największy okonek. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 1 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2016 Mateusz- fajne okonie Kanałowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgo9 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 (edytowane) Dziś ryby chimeryczne. Tylko jeden sredniaczek. Edytowane 2 Października 2016 przez gorgo9 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Cośtam gryzło - ale nie było łatwo je zlokalizować 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg1407 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Jeden z wczorajszych ,podobnie jak kolega wyżej trzeba się było nakombinować żeby coś się podziało ,bo w klasycznych miejscach ani ani... w sumie wydłubałem kilkanaście ok 30 cm i drugie tyle mniejszczych były niezwykle wybredne co do sposobu prowadzenia oraz kololoru gumki 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golsyl1980 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Dzisiejszy "szwed" 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gofer2005 Opublikowano 2 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2016 Chude 4dychy z opadu na 5cm kopytko fiolet + 10gr ołowiu 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 Gratulacje łowcom. U mnie biorą, ale niestety po najeździe mięsiarzy zostały już tylko mniejsze Nigdy tego nie zrozumiem, jak w rok można zniszczyć łowisko.Jestem w podobnej sytuacji niestety ... Mam nadzieję , że zdjęcia i opisy z Jerka miały na to najmniejszy wpływ , a główną przyczyną jest baczna obserwacja brzegowych pozyskiwaczy białka . Faktem jest , że moje dotychczasowe mety zostały spalone i poddane nieprawdopodobnej presji łódkowej . Nawet już nie chce mi się tam płynąć , coby tego , co dzieje się na wodzie nie oglądać . Jeden z ostatnich , trzydziesto paro centymetrowy tłuścioszek . Samotny niestety ... 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigrafi Opublikowano 3 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Raczej nie. Parę razy przyjechali mięsiarze i potem poszło pantoflową. Są tak zorganizowani, że po telefonie jednego zjeźdza reszta i tłucze wszystko co popadnie. Załatwili inne wody w ten sam sposób. Mi już też nie chce się zbytnio jeździć. Edytowane 3 Października 2016 przez bigrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi