Skocz do zawartości

Okonie 2016

WOBI

Rekomendowane odpowiedzi

Wściekle ganiały uklejki przy spadzie koło trzcinowiska

post-49952-0-13222100-1476691219_thumb.jpg

Ps. podpowie mi ktoś jak ustawić, aby zdjęcie było wrzucone automatycznie w dużym rozmiarze bez potrzeby klikania w miniaturę?

Edytowane przez laserro
  • Like 14

Innym wyjściem jest zainstalowanie dodatku Hover Zoom + ;) dodajesz foto przez załącznik, dajesz podgląd posta, najeżdżasz myszką na foto i oko się powieksza. Potem na powiększone klikasz prawym, kopiuj i wklejasz. Potem wysyłasz post i jest ładne foto :D

Sposób podpowiedziany przez Janusza @woblery z Bielska 

Czemu niepowodzeniem??? U Mnie w wersji mobilnej jest git.

A jeśli chodzi o wymiar to tylko 43 cm.

U mnie, na kompie wyświetla się normalna miniatura a dopiero po kliknięciu na nią- ładna, duża fotka. "Tylko 43cm"- to ile musi mieć żeby był "aż"? :)  Gratulacje.

. "Tylko 43cm"- to ile musi mieć żeby był "aż"? :)  Gratulacje.

W tym roku miałem już kilka okoni w okolicach 45, był też 47,48 i 49 cm. Moje Pb to 50 cm które ustanowiłem dwukrotnie. Więc żeby było "aż" musi być minimum 51 lub więcej.

Pozdrawiam 

Edytowane przez woyciech
  • Like 2

Kolejny garbusek 39 cm na ta samą gumę co ostatnio czyli canibal 10 cm ! Ta guma robi wielką furorę na moich wodach a dopiero używam ją jakies 2 tygodnie :D już się boję  co będzie w listopadzie jak wieeeelkie mamuśki będą chętniej współpracować ! A sprzętowo to troche grubo : kijek team dragon pike special 14-35 gram , fishmaker II 930 i plecionka jakaś tania 0.14 mm 

post-55021-0-57628100-1477025237_thumb.jpg

Edytowane przez michumzt
  • Like 15

Pada deszcz. Zwalniam sie z pracy. Przyjezdzam nad wode. Przedzieram sie na miejscówke. Trzeci rzut muchą, branie, siedzi. Po holu wyciagam okonia zycia. Warunki do zdjecia klimatyczne, szary, deszczowy, ponury, jesienny, norweski dzien. Na wodzie tafla, chmury nisko przykrywaja szczyty okolicznych gór. Przygotowyje wszystko, wyciagam telefon a tam...błąd aparatu, nic nie pomaga. Daje sobie spokoj i uwalniam rybe z podbieraka.

Kto nie chce niech nie wierzy, nowe pb, 48cm, na muche.

• Like 19

Kilka większych pasiaczków.       2cshw5v.jpg                                                     8x0aqu.jpg                                                   28va6vq.jpg                                                      2d9psav.jpg

• Like 18

Dzis sie ochłodziło do 2 stopni, cały dzien padał deszcz. O 16 nie wytrzymałem, skonczyłem prace i pojechałem sprawdzic czy te okonie gustują teź w gumach. Gustują. 3 hole, 2 zakonczone sukcesem. Parka 41 i 43. Okonie to ryby na których uczylem sie łowić na spinning. Nie łowię ich od wielu lat, a okazało sie ze pod domem mam wode gdzie przynajmniej okresowo jest niezłe eldorado. Trocie chyba muszą pare dni poczekac.

post-48896-0-22144200-1477156997_thumb.jpg

• Like 23

I ja wreszcie spotkałem garbuski na swojej wodzie , choć myślałem już , że nie będzie mi to dane . Szału nie było , ale najfajniejsze było to , że założenia przynętowe i sposób prowadzenia po pierwszym kontakcie wypaliły i zagrało . Trafiłem na nie w końcówce dnia na prawdziwym "pigalaku" czesanym non-stop , który do niedawna był moim kameralnym azylem . Czasu było niewiele , ryby aktywne , kuszone w chłodnej wodzie skorupiakiem tym razem  ;) . Na shady wszelkiej maści i inne robactwo już nie chcą chyba patrzeć w tym miejscu . Ten zdjęciowy grubiutki jesiennie trzydzieści parę , ale miałem na kiju przez moment mocnego grubasa . Dzisiaj oczywiście nic konkretnego  :rolleyes: .

1477163300dsc04021.jpg
  • Like 19