MARIUSZ 69 Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 (edytowane) Dziś wyjazd na jedno jeziorko okazał się totalną klapą szybka ewakuacja na inną wodę tym razem wędkowanie z brzegu.Późny wieczór i cierpliwość została wynagrodzona kilka okoni najmniejszy 31 cm i największy bohater wyprawy 39 cm .Co bardzo cieszy, woda mocno przełowiona ,gumofilcowcy biorą co popadnie.Jeden z nich , pierwszy raz widział jak wypuszcza się rybę .Szkoda że jemu nie zrobiłem foty ,minę miał bezcenną Edytowane 23 Października 2016 przez MARIUSZ 69 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabage Opublikowano 23 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2016 Kanałowe piękności Co to za gumeczka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Co to za gumeczka ?Pozwolę sobie podpowiedzieć.Jak na moje to Fox Mini Fry 7cm.Świetny killer,zwłaszcza w tym kolorze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Pozwolę sobie podpowiedzieć.Jak na moje to Fox Mini Fry 7cm.Świetny killer,zwłaszcza w tym kolorze .Dokładnie, ostatnio zakupiłem kilka by zobaczyć co to warte i akurat spisały się nieźle bo woda była trochę mętna po deszczu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drag Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Dokładnie, ostatnio zakupiłem kilka by zobaczyć co to warte i akurat spisały się nieźle bo woda była trochę mętna po deszczu.Nie jest to kwestia koloru chyba tylko w tej gumce.U mnie dobrze łowią też inne kolory.Jeszcze jeden plus tej przynęty-jest trwała,nie niszczy się po dwóch czy trzech okonkach na krzyż.Fajną wersją kolorystyczną jest taka miodowa,dość rzadko spotykany kolor.W mim pudełku okoniowym oprócz jazgarów Tomy'ego ostatnimi czasy podstawowa przynęta. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Kamil Z. Opublikowano 24 Października 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 46cm wściekłego pasiaka na "czarne pióro" od Tomka "Wiecznego" Wieczorka. Branie tuż pod łajbą, po chyba ostatnim poderwaniu... 56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 (edytowane) Zestaw kogutowy, a więc jednoskładowa Inazumka 198cm do 22g, Commander 3006FD i plecioneczka. Ja raczej szybko holuję ryby, a jeszcze dodatkowo ta wzięła tuż przy łajbie... Rybka ambitna, waleczna, ale właśnie sprawdziłem na nagraniu (przy okazji wyszło mierzenie- jednak 47cm ;P )- od zacięcia, do podebrania ręką, (przy 2 próbie) minęło jakieś 22 sekundy Edytowane 31 Października 2016 przez bartsiedlce 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesta Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Po wieczornych wypadach na okonie dzis czasu miałem duzo wiecej i łowiłem w ciągu dnia. Zabralem ze sobą zarówno muche jak i spina. Dzien zaczynam od spadu pięknego garbusa w piątym rzucie. Potem przez dlugo nic sie nie dzieje. Biore muchówke i wszystko sie odmienia, przez godzine mam 8 brań. 41 i 43 cm udaje sie wycholowac, ale trace rybę sporo wiekszą przy podbieraku. Mucha przestaje je interesowac wiec wracam do spina co daje kolejne 2 garbusy. Najpierw poprawiam swoj pb okoniem 49cm, chwile pozniej doławiam drugiego do pary, 46cm. I na tym koniec atrakcji na dzis, wieczor odpuscilem bo mi wodery ciekna i zamarzłem. 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamyk30 Opublikowano 25 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Taka śliczna mamuśka 40 plus:) 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tosiek Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 (edytowane) Ostatnie dni niżówki i ostatni 'prawie sandacz' z wrażenia zapomniałem zmierzyć. Edytowane 27 Października 2016 przez tosiek 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas Opublikowano 27 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Jeden z większych z ostatniego weekendu. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. hunter28 Opublikowano 27 Października 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Dzisieszy grubasek Sent from my iPhone using Tapatalk 55 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 (edytowane) Poranny garbus na kogucika forumowego kolegi bartuch5473. Były jeszcze trzy ciut mniejsze☺ Edytowane 28 Października 2016 przez dawidzcm 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapek Opublikowano 28 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2016 Kilka ciut większych pasiaków. 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
laserro Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 Jesienny garb ze spadku ( na przekór niektórym trzymany za szczenę ), który w świetnej kondycji odpłynął bez uszkodzeń, jak to niektórzy myślą. Lekko podpierany palcami pasiak tej wielkości nigdy nie ucierpi ani trochę. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 29 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 (edytowane) Z południowo zachodniej zaporówki - 44cm, tylko jedno zdjęcie, trochę słabe ujęcie no i mocno wiało Edytowane 29 Października 2016 przez ZIKU 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesta Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Poranne 48 które uratowalo dzisiaj honor. Zagryzł gume od @Tomy, jaka, jak i reszte zdjec z wczoraj pokaże @kowalek87 jak wróci. Było zimno. 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kowalek87 Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Nowe PB 48 cm dzięki Michałowi i gumce Tomy'ego perch 85 45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balikus Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 Witam,Wczoraj woda dało około 40 okoni wszystkie powyżej 25 cm, sporo powyżej 30-ki, trfił się też jeden 38cm. Dzisiaj słabiej, ale też nie najgorzej. Pozdrawiam J.B. 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nesta Opublikowano 30 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 kowalek87 przez 12 dni nakęcał sie na te okonie. Przyjechał, wlazł po jajka do zimnej wody, rzucił, podbił ze 3 razy i wytachał nowe PB. Ja wiedziałen, że tak bedzie, zawsze to samo . Szkoda tylko, że pogoda sie zmieniła, i okonie zrobiły sie markotne, bo dało by sie wykrecic lepszy wynik. Pierwszego dnia rano na wietrze było nam tak zimno,ze rybe 46 puscilismy bez zadnych zdjec. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nizioł Opublikowano 31 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Zacząłem wędkować w Anglii i powiem,że całkiem miło zostałem przywitany. Nowa życiówka 44cm. do tego jeszcze 43,42 i sporo ryb 30+ Największy uderzył w imitację okonia berkley 15cm.Wszystkie w naprawdę świetnej kondycji. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. czocho Opublikowano 1 Listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Karp tygrysi (Cyprinus tigris) .....kategoria wagowa ciężka wigilijna Wstrzelił się w niezawodnego Kajtka ES 4"....z dołka na zewnętrznym zakręcie urokliwej rzeczki Daiwa 6'7 12lb+Stella C3000+Varivas 0.8 84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zino1978 Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Wczorajszy "przyłów" przy okazji sandaczowego wypadu na pobliskie jeziorko. Doskonała kondycja - na kiju sandaczowym miałem co robić. Szczerze to do momentu "wynurzenia" byłem pewny, że to szczupły lub zander. Szybka fotka, wyczepienie w wodzie i pa pa. Kilka rzutów później wziął jeszcze jeden - o pół gumy mniejszy Guma ma 5" - 12,5 cm - to tak żeby można było porównać rozmiar. Wg mnie miał coś ponad 30 cm - nie mierzyłem oczywiście bo szkoda stresować rybkę. Sandacze oczywiście miały mnie w .... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Dziś okonki współpracowały, kilkanaście sztuk w okolicy 25cm i jeden większy.Oczywiście na kanałku żerańskim bo mam pod nosem 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JunakFlyFishing Opublikowano 1 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2016 Potwierdzam okonie współpracowały dzisiaj niesamowicie. Ja zlowile dzisiaj możecie mi wierzyć lub nie mam świadka aż 94 okonie w ciągu 5 godzin. To był mój najlepszy dzień w życiu. Okonie braly w okolicach 25 do 35 cm. Jeden przymrozek wystarczyl żeby okonie ruszyły ostro tyłek. Niestety dzisiaj nie miałem jak zrobić zdjęć bo nie naładowalem telefonu w nocy... Wstaje zdjęcie wczorajszego największego a wczoraj miałem 41sztuk 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi