Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Gość DAWIDspinn Opublikowano 11 Listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 (edytowane) Zwiedzamy sobie z Tatą co tydzień inne zbiorniki. Zawsze łowiliśmy na rzekach w tym roku postanowiliśmy to zmienić. Wybraliśmy się dziś na sandacze. Wytypowaliśmy zbiornik, fajny, średniej wielkości, dość głęboki. Meldujemy się nad wodą z samego rana. Klasycznie szukamy spadów, górek, głęboczek, stoków i innych ciekawych miejsc. Na pierwszy ogień Tata trafia sandacza ot, taka 50siątka. Za jakiś czas u mnie meldują się dwa również małe, takie do 60sięciu. Przestawiamy się na kolejne miejsce. Stajemy na 4,5 metra. Przed sobą mamy dołek 8 metrów z górką po środku na 6 metrów. Zmieniamy zestawy na okoniowe. Plecionka Octabraid 0,08 i fishunterki 2-jki 7,5 cm w kolorze okonia. I zaczyna się ... Łowie pasiaka ze zdjęcia, w następnym rzucie zacinam kolejnego. W tym czasie Tata łowi dwa okonie. Biorą co rzut.Łowię kolejnego, kaban Złowiłem jeszcze oprócz tego, jeszcze jednego - 44 cm. Montuje filmik jak będzie gotowy to wrzucę Brania trwały około 15 minut, później cisza. Trafiliśmy w czas i miejsce ! Edytowane 11 Listopada 2016 przez DAWIDspinn 59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 Przy sandaczach takie okonie plywały 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T1000 Opublikowano 11 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2016 (edytowane) Planowany od tygodnia wyjazd doszedł do skutku. Umówiliśmy wyjazd na 4.30, który z przyczyn technicznych [emoji23] opóźnił się 20 minut. Szybkie tankowanie i zakupy, na wodzie byliśmy chwilkę po 6. Pogoda nie napawała optymizmem, opad śniegu i zimny wiatr dawały się we znaki. Jednak coś tam się zameldowało, dzisiaj ewidentnie drobniejszy okoń był aktywniejszy. Złowiliśmy wspólnie we dwóch aż 7 sztuk.A tu największy dzisiejszy trzydziestak.Wysłane z mojego ASUS_Z00ED przy użyciu Tapatalka Edytowane 11 Listopada 2016 przez T1000 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2844 Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAWIDspinn Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 (edytowane) Krótki filmik pokazujący gabaryty ostatnich okoni i filmik z wypuszczania https://www.facebook.com/kasz.ai.91/posts/1242403562484522?ref=notif¬if_t=like¬if_id=1478886977500646 Edytowane 13 Listopada 2016 przez DAWIDspinn 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 13 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2016 dzisiejszy przy sandaczowaniu 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartas93 Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Jakiś tam jesienny. ; ) 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamo_t Opublikowano 14 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2016 Wczorajszy 36 cm jedyny powyżej 30 cm którego udało się skusić , reszta w przedziale 20-25cm. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Robgsxr Opublikowano 16 Listopada 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2016 Witam wstawiam dosyć późno bo złowiony okoń jest z sierpnia po prostu chce się pochwalić OKOŃ ŻYCIÓWKA 48,5cm No i inna opcja nie istnieje Sprzęt to wędka Savage Gear Finezze do 16g Kołowrotek Abu Garcia Orra s 2500Przynęta Mans ripper 7cm perłowa 67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Dzisiejszy garbik 36cm z pobliskiego wyrobiska. Pokusił się na SG Cannibala 3' Firetiger w opadzie z 5 gramową główką. Zdjęcia nie najlepszej jakości, robione na szybko z samowyzwalacza telefonu. 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomibdg Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Dziś zabawa z okoniami przednia. Około 10 szt ponad 30 cm 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Takie tam poranne 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackfury Opublikowano 18 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 40 centów pękło 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 Dzisiaj deszcz zupełnie pokrzyżował plany . Coby nie zwariować , wybrałem się na chwilkę porzucać z brzegu . Miejsce nieszczególne z racji ogromnej presji , ale dzisiaj wolne . Pogoda przegoniła towarzystwo . Stojąc po pas w wodzie i deszczu nareszcie sobie połowiłem . Może bez szaleństw , ale przez te dwie godzinki miałem co robić . Zmarzłem okrutnie i zmokłem , przez pierwsze pół godziny w pobliżu kręciła się wydra polując razem ze mną , nareszcie łowiłem okoniowo z nastawieniem na pasiaki - fajnie było . Poniżej dwa największe , takie 32-34 . 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domingo95 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 (edytowane) Witam. Mój największy okoń. Złowiony pod koniec października w jednym z wiślanych portów.35 cm szczęścia. Złowiony wędką MHX S782 , kołowrotkiem Shimano Rarerium 3000 SFB. Za przynętę posłużył silikonowy Raptor od Tomiego. Proponuję fotki wrzucać bezpośrednio na forum, nie będzie problemu ze znikającymi zdjęciami Edytowane 24 Listopada 2016 przez bartsiedlce 24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 22 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2016 Ostatnio znowu trafiłem okonki z brzegu . Tym razem wiatr prosto w twarz i mokro w woderach - o jeden krok za daleko . Brały krótko , ale intensywnie . Brania z tych miękkich w większości , ale to jeszcze nie póżnojesienne cedzenie . Ten największy przypaprał aż miło . Grubasek na 2" worma . Około 35 centów . Zdjęcie takie terenowe bardziej . 31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andan Opublikowano 24 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2016 Dzisiaj kolorystycznie zbiornik na którym pływałem bawił się ze mną w kotka i myszkę. Szczupaki gryzły fiolety i róże, natomiast okonie gorące odcienie żółci i zieleni. Klasyczny 30 taczek. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 Taki garbik 37cm z dzisiejszego mglistego przedpołudnia, największy w sezonie. Zagryzł najmniejszego Keitecha Swing Impact na 3g czeburaszce. Kijek do 3,5g Matagi Big Pond giął się pięknie. 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 25 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2016 A u mnie taki z wcześniejszego , mglistego popołudnia . Ze trzy centy mniejszy . Było bardzo klimatycznie . Mgła pod wieczór siadała na potęgę jak w jakimś horrorze . Wykorzystałem moment , w którym stała ekipa żywczarzy-robaczkarzy zwinęła się i takiego tłuścioszka udało się przechytrzyć . Był jeszcze fajny zębaty , taki dobre 65 , który po braniu wyjechał ekspresowo na wodę jak jakiś tarpon . 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 26 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Dzisiaj po długiej przerwie wybrałem się na ryby a dokładnie na testy ostatnio odlanych gumek. Z rana złowiłem 7 okoni w przedziale 24cm - 27cm , które bardzo mnie ucieszyły , ponieważ byłem bardzo wyposzczony . Eldorado okoniowe zaczęło się około godziny 12 i to było moje 5 minut ... które oczywiście trwało znacznie dłużej . Brania były w każdym rzucie i okonie coraz większe. Liczyłem ryby i robiłem zdjęcia... po około 2 godzinach wszystko się uspokoiło. W sumie w tym czasie złowiłem 41 sztuk z tego 10 miało 30+ Przez chwilę myślałem , że jestem w Szwecji ale na naszych wodach też trafiają się takie dni kiedy okonie chcą pstrykać. 15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZIKU Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 Jeden z kilku z zeszłego tygodnia 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piter Opublikowano 27 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2016 jeden z kilku z wczoraj 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balikus Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Witam,Dzisiaj szybki i krótki wypad nad wodę przyniósł parę rybek, rozmiarowo nie powalały, oprócz jednego muskularnego garbusa:silly: .39 cm muskularnej radochy:Pozdrawiam 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 29 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2016 Panowie, pisać, pisać. Nagrody nadal czekają, końcówka roku, pogoda nie sprzyja, ale jeśli ktoś połowił coś, piszcie bo warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Dziś wybrałem się nad Krznę, rano było +2 ,nie duży zachodni wietrzyk ,ciśnienie troszkę zaczęło spadać. Na brzegu sporo wędkarzy łowiących na wypuszczanego żywca a więc pomyślałem, że trzeba ukierunkować się na okonia bo z jaziem ,kleniem przy tak niskiej wodzie obleganej z brzegu nie ma szans.Założyłem najmniejszego keitecha i w niewielkiej rynience na środku rzeki poczułem przytrzymanie ,rybka w pierwszej fazie murowała do dna i miałem wątpliwości co to jest, jednak po chwili zaczęła energicznie, nerwowo podszarpywać głową,już wiedziałem co wciągnęło kaitka.Jedno branie ,jedna rybka ale cieszy przy tej pogodzie.Sprzętowo to Cormoran ze starej zielonej serii o akcji D do 40 gr. (tak nie pomyliłem się ,tak jest opisany ale zachowuje się jak kleniowy kij do 18gr),przezbrojony przez pana Jacka Suwałę. Kołowrotek Shimano Catana z nawiniętą plecionką 0,8 Duela (pewnie droższą niż on sam ).Pozdrawiam ,życzę ładnych okoni ,jeszcze z płynącej wody. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi