piter Opublikowano 4 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2016 (edytowane) Dzisiaj rekonesans na nowej dlamnie wodzie i co ?? ... okoniska 47 , 42 , i kilka pod 30cm . Dla Pytających czy wrócił do wody zapraszam tutajhttps://www.facebook.com/piotr.lelek.902 Pozdrawiam P.L Edytowane 4 Grudnia 2016 przez okonisko 40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. malinabar Opublikowano 5 Grudnia 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2016 Chciałem dzisiaj choć godzinkę poszukać pasiaków z brzegu i dooopa - nadeszło nieuniknione ... No to wspominkowo , listopadowo , niezapomnianie . Najpierw po jakichś tam niewielkich okonkach i niemrawych braniach konkretny strzał w miejscu dość nietypowym . Tuż pod moimi nogami mam krawędż korytka . Większość rybek melduje się w okolicach spadu przy dalszej krawędzi , tak jakby te wypuszczane odstraszały nieco towarzystwo . Tym razem łupnięcie przy bliższym spadzie , praktycznie w ostatnim skoku przed wyciąganiem pod górkę . Po drodze jest jeszcze jakiś metr twardego/kamienistego . Piękny grubasek , 37 centów . Konspiracyjna fota z łapki , rybka do wody , drugi rzut i ... bach ! Czterdziestka . Z tego samego toru , kawałek wcześniej niż pierwszy , tuż po zastukaniu na twardym . Grube , bardzo silne i wygarbione mamusie . W roli głównej jednocalowy klasyk Relaxa na 3 gramach . Takie momenty zapadają na zawsze w pamięć . 52 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czis Opublikowano 10 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Od mojego ostatniego okoniowego wpisu minął grubo ponad miesiąc. Czas ten upłynął mi wędkarsko pięknie za sprawą garbusów na czele z nową życiówką 41,5cm Złowiłem łącznie kilkadziesiąt okoni w większości z przedziału 30-40 cm, wszystkie tak ładne że nie wiem które foty wstawić W tym czasie był zarówno śnieg, mróz jak i wczorajsze ciepełko które dało kolejnego 40-taka A do tego jeszcze przyzwoite 30 i 34 cm Sezon jest tak udany że sam nie mogę uwierzyć w to co łowiłem Edytowane 13 Grudnia 2016 przez bartsiedlce 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo86 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 Deszczowe okonie 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitror1 Opublikowano 19 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Dwa ładniejsze 40 z weekendu 35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert2844 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Świąteczne 32 cm Wysłane z mojego E6633 przy użyciu Tapatalka 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacekp29 Opublikowano 26 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2016 Chyba 3 z przodu 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Końcówka sezonu już tuż tuż - smutno panie ... W pierwszy dzień Świąt wyskoczyłem na chwilkę , ale jeszcze nie puściło . Dzisiaj już wiedziałem , że lodu nie będzie . Po pracy miałem godzinkę . Było fajnie , bo były rybki . Wiatr wprawdzie łeb chciał urwać , ale można było powalczyć . Były okonki cedzone w zimnej wodzie na zupełnie zimową , ospałą modłę . Był nawet grubiutki szczupaczek . I po raz kolejny udało mi się skutecznie dać odpór troczkowej konkurencji obok , co cieszyło najbardziej . Rybka taka trzydzieści w dobrym plusie . 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Oi taki sobie garbusek z dzisiaj . Na końcówkę roku może być 23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 28 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2016 ...Jakieś szczegóły może ? Głęboko , płytko , ciężko , lekko ...Głeboko 11-12m tam juz drobnica w duże stada zbita była no i okonki w okolicy grasowały . Dwa najwieksze garby złowił kolega 43 i 44cm . Ten mój niemierzony akurat usiadł na cięższy zestaw elitka 3/8 , pletka PE1.0 , przypon tytan . Zassał relaksa shad 7.5cm na 12g główce . Poza tym ładnie skubała młodzież na dropshota . Poniżej fotka najwiekszego z wyprawy , kolega wydłubał 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartosz311287 Opublikowano 30 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2016 Witam,dziś taki ogr pasiasty 32 cm na robala "cyprysowego" 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Sylwestrowy garbusek 35cm, dropsgot - jaskółka 10cm ,,zawieszona" ok 20cm nad dnemSorry za jakość, ale tylko tel jedna fotka na szybko zrobiona 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skalka Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Na zakończenie sezonu Irokez bez irokeza . Wszystkiego najlepszego na nowy sezon 2017. Pozdrawiam Serdecznie 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 31 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2016 Koniec roku już za kilka godzin, czas zakończyć wątki rybne z cyferkami 2016 w tytule. Proszę o powstrzymanie się od dalszego komentowania, klepania po plecach łowców, pytań o sprzęt i przynęty, itp. Jeśli ktoś ma ochotę wrzucić jakieś wspomnienia z pasiakami, zapraszam. Te ostatnie godziny 2016-go to też zakończenie naszych konkursów "Opis miesiąca" i "Wieść roku", może jeszcze ktoś zdąży wrzucić coś wyjątkowego. Pogawędki i dyskusje proszę prowadzić w innych wątkach, jest ich masa na naszym forum. Wszystkim pogromcom pasiastych drapieżników życzę czterdziestaków i pięćdziesiątaków w Nowym Roku, niech pchają się przed obiektyw jak najczęściej, do zobaczenia nad wodą. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 5 Stycznia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2017 Rok 2016 to ciągłe poszukiwania oraz udoskonalania technik prowadzenia i sprzętu. Udało się złowić mnóstwo okoni, od maluszków ok 4cm aż do okoni sięgających ponad 40cm. Udało się podbić życiówkę, jedynie o centymetr, ale niczym Serhij Bubka w skoku o tyczce zamierzam to robić co roku - aż do magicznych 50cm Łowiłem głównie na wodach stojących.Sprzętowo? Różnie, ale przeważał Dragon Moderate 2.28m 2-12g z Rarenium 2500FA i pletką HM8X Forte 0,08 + fluorocarbon 0,16 oraz Mikado Feeling 2,1m 7g z powyższym kołowrotkiem. Na nowy rok modyfikacje sprzętu i okoniówka z pracowni Phenix FX661-1:)Poniżej kilka zdjęć, rybek które spełniały normy estetyczne Trzy pierwsze rybki 40-41cm. 30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi