Toudinho Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 zbrojenie to dropszot.no taka już jest woda na północy polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Panowie, więcej informacji proszę, warto - http://jerkbait.pl/topic/77650-konkurs-w-wie%C5%9Bciach-znad-wody-opis-miesi%C4%85ca/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 7 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Środek tygodnia, goraco, z góry daje mocne słońce. Kilka nieplanowanych wolnych godzin do wieczora, no to dzwonię do kumpla czy lecimy na Zb. Nielisz popływać. On oczywiście chętny. Nad woda po 16.00. Wyplywamy na głębszą wodę i rzucamy, ja za okoniem a on grubiej za szczupakiem. Kilka skubniec drobnicy za jaskółke. Podplywamy pod "kolek" który wystaje z wody pierwszy rzut obok I nagle mocny Strzal! Krzyczę: jest! Mowie do kumpla po chwili że jakiś szczupaczek, ale nie daje się tak łatwo. Po chwili mocnej "jazdy" ukazuje się okoń którego odprowadził pod sama łódkę podobnej wielkości "towarzysz". Ryba szybko zmierzona na lodce 38 cm. Jak dla mnie bomba- fotka buziak I do wody. No to proboje dalej, zmiana przynet, sposobu prowadzenia lecz pustka, myślę sobie podplyne do kolka z drugiej strony I to okazało się strzałem w 10 drugi strzał I po chwili znowu widzę pięknego okonia który był nieco mniejszy bo ma 35cm. Pod wieczór na innej mecie dolawiam kilka maluchów I tak kończymy wędkowanie. Ogólnie fajny wypad, jak dla mnie fajne ryby I niezapomniane emocje. Sprzętowo to kij Mistrall (wklejka) 240 do 13 gram, skręcane naxavem 1000 z plecka 00,6 mikado. A okonie skusiła jaskółka Phoenixa 6 cm niebiesko szara. Pozdro 21 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Jezeli to jest z polski to ja chyba w innej Polsce żyje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Jezeli to jest z polski to ja chyba w innej Polsce żyje O którym poście piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tymon Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Ja nie narzekam, jak moja dziesięcioletnia córka prosi o to, że chce potrzymać i wypuścić każdą złowioną rybę. Akurat chwyt za szczenę jest dla niej najlepszym i tego chwytu się nie boi, a priorytetem jest to, że okoń ma wrócić do wody jak najszybciej cały i zdrowy. Także nie przesadzajmy i nie popadajmy w paranoje do reszty. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartsiedlce Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Osobiste "uprzejmości" proszę wymieniać w prywatnych postach, a tutaj chcemy oglądać piękne ryby na zdjęciach zgodnych z regulaminem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radmac5 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 O którym poście piszesz.W Polsce, jeziorko niespełna 70 ha poddane ogromnej presji wędkarsko-rybackiej no i kłusowniczej. o tym ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bomber Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 A gdzie moze byc ogromna presja wedkarsko-rybacka i klusownicza? jak nie w kraju wedkarskim trzeciego swiata-Polska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragon@ Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Dziś rano powtórka. 3 sztuki 2x 40 cm i jeden 37 cm. 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper524 Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Miał być sandacz Po krótkiej walce wrócił do wody 20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornetes Opublikowano 8 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2016 Z ostatniego wyjazdu Padło około 20 sztuk największy 41 cm Rybki z 10 m wody, 30g ołowiu + guma 3''-4'' 22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekpiter2 Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 3 dni temu wybrałem się na wypad za okoniem mała odskocznia od szczupaków Udało się złowić ok 15 sztuk powyżej 30cm a ten był największy Brały na płytkiej wodzie na małe twisterki 5cm 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinabar Opublikowano 9 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Jako że lato w pełni , wspomnienie jego początków . Z cyklu wyjazdy niezapomniane .Wyprawa I .Koledzy na występach gościnnych , zniesmaczeni całkowitym brakiem wspólpracy ze strony sandałków , szukają i szukają . Trafiają na rejon , gdzie podobno gdzieś/ktoś/kiedyś/coś/na coś . Miejsce z czapy . Żadnych punktów charakterystycznych . Żadnych punktów zaczepienia . Po dłuższym czasie trafiają okonie . OKONIE . Ilość i jakość pozwalają uwierzyć , że będzie równie dobrze jak dwa lata temu ...Wyprawa II .W niej już uczestniczę . Jest cudownie i rewelacyjnie . Grube ryby wchodzą falami . Średnia wielkość wzrosła w stosunku do pierwszego wyjazdu a ilość poraża . Przynajmniej moje zmysły . Przynęty grające wcześniej pozmieniały się nieco ( lub znacznie ) przez moje cukiereczki i chęć eksperymentowania . Łowimy każdy nieco inaczej . A to za sprawą sprzętu ( od SCV70LF , przez GOCXS-732UL-T po jakiegoś Blue Birda ) , a to za sprawą sposobów animacji przynęty , po nawyki i przyzwyczajenia wreszcie . Wszystko działa lepiej lub gorzej w określonych momentach dnia . Potrójne hole ryb około czterdziestocentymetrowych burzą mój porządek świata . Nie ma czasu , żeby wszystko dokumentować . Poniżej kilka zdjęć ryb w przedziale 36 - 42 cm . Adasiowe ... ...Artura ... ... i moje . Wyprawa III .Pobiła wszystkie dotychczasowe , przynajmniej jakościowo . Ilościowo też . Niestety beze mnie . Dużo ryb w przedziale 40 - 42 cm . Tym razem bezapelacyjnie rządziło żelazo . Dosyć mocno wibrujące Wyprawa IV .Pełna mobilizacja . Dwie kamerki na pokładzie . I zero . ZERO . Dalsze wyjazdy też już w normie . Cieszę się , że mogłem uczestniczyć w takim misterium dzięki moim Kolegom choć raz . I każdemu tego życzę . 39 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 9 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2016 Ostatnio co prawda głównie spininguję w morzu,ale wczoraj wybrałem się na okonki... Ps.trafiły się trzy fajniejsze 42-47cm i kilka maluchów po ok.30cm 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia023 Opublikowano 10 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2016 Okoń chapnął rapale dt na 7m, myślę że miał ponad 40cm 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin P. Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Dzisiejszy przybłęda trafiony przez kolegę Mariusza pośród wzdręg na podwodnej łączce. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hudy76 Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 (edytowane) Miało nie być brzydkich zdjęć ładnych ryb, ale to już trzeci (48 cm)z tej samej wody i dokładnie tej samej micro zatoczki: W związku z tym mam pytanie do was, czy wg Was to ta sama ryba?Przepraszam za słabą jakość zdjęć. Samo łowisko to jak widać niewielka żwirownia, której właścicielem jest mój Kolega. Maksymalnie 3 m głębokości. Super przykład, że jak się rybostan szanuje, to nawet taka kałuża dostarcza super emocji. Wczoraj w tym samym miejscu zakolczykowałem pięknego szczupaka, bo ganiając okonie nie zakładam przyponu. Dziś założyłem... i oczywiście szczupaka nie było. Złowiłem tam 3 okonie po 48 i dlatego dylemat, czy to nie ten sam. Za pierwszym razem 2 calowy kajtek easy shiner, drugim pseudo jig (haczyk ze sztuczną ochotką i śrucinką zaciśniętą na plecionce), dziś złoty mepps long w wersji 1. Najdziwniejsze jest to, że łowię tam głównie mikropalczaki. Albo drobiazg albo solidne łup. Kijek to DAM Effzet Perch Special do 8g (ale rzucałem dla jaj sliderem 7 ), plecionka Kamatsu Techron 0,04, kołowrotek Shimano Stradic. Ciekawego łowiska nie mam w promieniu 40 km, więc taka woda to jak skarb. Edytowane 12 Września 2016 przez bartsiedlce 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto-ryba Opublikowano 12 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2016 Kilka zdjęć z ostatniej wyprawy. Grube 41cm i wspólna kąpiel z 37-demką :-)Sprzętowo- Suzuki 4lb, shimano biomaster 1000, pletka G-soul X8 Upgrade 0.6 14lb + przypon z 0,16mm dragon hm80. 28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hunter28 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Pare tygodni wstecz, padły 3 okonie ten nadawał sie do zdjecia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.daz76 Opublikowano 13 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 (edytowane) Dzisiejsze 41cm Skuszony 3 calowym kajtkiem Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Edytowane 13 Września 2016 przez d.daz76 27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fishwhisperer Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Wczorajszy, wieczorny okonek, nie mierzony. U mnie bardzo powoli, ale zaczynaja gryzc. 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nick Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Niedzielne PB 37cm. Nowa woda. Pierwszy opad. Branie w toni. Jednym słowem: MAGIA:D 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2016 Może nie główny cel wyprawy czy PB ale też cieszył PS. Fota sprzed jakiegoś czasu, były problemy z jej wrzuceniem 17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ahaw Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2016 Skromne 41, ostatnio coś słabo a i czasu na ryby mniej. 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi