xmataxx Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Witam. Mam pytanie odnośnie wędki na blanku suzuki rxf 4 lb 602 która ostatnio zakupiłem z myślą głównie o okoniach z pontonu. Czy kijek nada się także pod pstrąga obsługując wobki 5 cm i małe małe obrotkowki? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Najprościej pójść nad wodę i sprawdzić. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 nie wiem jak obrotówki, ale z woblerami spisuje się super... używam max. 9cm i w niezbyt silnym nurcie (np. wszędzie gdzie masz piasek na dnie) to nie jest koniec... oczywiście nie sdr-y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarny1 Opublikowano 1 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2016 Najprościej pójść nad wodę i sprawdzić.teraz wszystko zamarzło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmataxx Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Szkoda będzie jechać 200 km z wędka która będzie się łamać w pół i nie nadawać do niczego. Chciałem zapytać użytkowników którzy mają doświadczenia z tym blankiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowalinho Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Szkoda będzie jechać 200 km z wędka która będzie się łamać w pół i nie nadawać do niczego. Chciałem zapytać użytkowników którzy mają doświadczenia z tym blankiem Kolego masz 200 km do najbliższej wody ??Gdzie Ty mieszkasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Weź tę 4lb i zabierz coś jeszcze. Na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giepol Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Witam, Damian a przeczytałeś wszystkie posty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shark Opublikowano 2 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 Jak dla mnie blank się nada, kolega już taki poskładał właśnie na pstrągi. ja też taki robię też pod pstrągi. Ten do 7g to już naprawdę ma sporo mocy w dolniku. U nas pstrągi od lutego, połowimy to damy znać jak się zachowywały wędki na tych blankach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xmataxx Opublikowano 4 Stycznia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 @kowalinho przesadziłem z 200 ale na bóbr mam 150km.. chodzi o rzeki gdzie występuje pstrąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 7 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2016 @kowalinho przesadziłem z 200 ale na bóbr mam 150km.. chodzi o rzeki gdzie występuje pstrąg Ale czy pociagnie Tobie 5cm wobki czy tam inne przynety, to mozna w byle rzeczce sprawdzic, nawet w wiekszym rowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oland Opublikowano 9 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2016 Ale czy pociagnie Tobie 5cm wobki czy tam inne przynety, to mozna w byle rzeczce sprawdzic, nawet w wiekszym rowie dobra rada no pewnie , tam taki sam uciąg wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtex Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Jestem ciekaw wyniku tego pytania wydaje mi się ze kij będzie za słaby na woblery przy większym nurcie....ale kto wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 dobra rada no pewnie , tam taki sam uciąg wody Fakt,... kolor wody też może się różnić ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 na górskie rzeki, to wg mnie za słabybardziej ten 6lb, ale też do niezbyt dużych przynęt (5-6cm) pod prąd, z prądem to co innego, woblery 7g spokojnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof1986 Opublikowano 10 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2016 Witam... a jak pod okonia sprawdzają się te blanki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac72 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Blank naprawdę bardzo udany pod warunkiem że lubisz głębokie ugięcie pod rybką. Szybko gaśnie po podbiciu przynęty,mocno elektryczny.Pewnie trzyma rybkę przy holu i ładnie ładują przynętę.Mam już cztery kijki zbudowane na blankach Suzuki i szczerze Ci napiszę że piąty który zagości u mnie w niedługim czasie też będzie z tej stajni. Pewnie nie jestem obiektywny ale ze swojej strony jak najbardziej polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 A jest jakaś suzuka 10lb pod kropasa? Krótka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 A jest jakaś suzuka 10lb pod kropasa? Krótka Jest 8lb 198cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac72 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Jest 8 i 12 lb. Osobiście łowię pstrągi tym 6 lb o długości 198cm od 1,8 do 7 g i jak dla mnie jest ok. Według mnie ten model kijka jest trochę niedoszacowany. Zdarza mi się używać wahadłówki 10g i kijek nie klęka przy tym obciążeniu. Uciąg wody jest minimalny. Model 6 lb jest też 182cm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Blanki w jednym kawałku są jakby mocniejsze i szybsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac72 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 Potwierdzam Patryk. Mam sandaczówkę na lekko 12lb w jednoskładzie i na szczupaczka w dwuskładzie też 12 lb i całkowicie inna charakterystyka blanków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 No i lipa. Trza by pomacać, bo niżej 10lb raczej nie zejdę. Nie na pstrągi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac72 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Tak się mają ciężary wyrzutowe 8lb 3-11 g, a 12 lb 5-18gA i ciekawostka. Prawdopodobnie wejdzie do sprzedaży blank 3lb 0,1-3,5 g długość 183 cm. Edytowane 11 Stycznia 2016 przez jac72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk1125 Opublikowano 12 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2016 No i lipa. Trza by pomacać, bo niżej 10lb raczej nie zejdę. Nie na pstrągi Waldek ten 8lb 198cm w jednym kawałku mógłby być odpowiedni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi