Skocz do zawartości

Ryoga czy Milionaire?

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowałem że kupie ryoge :D

W momencie gdy za polowe ceny mozna kupic w kraju i z gwarancja CC 201 DC personalnie wybor ten uwazam za taki sobie. Nie zmienia to absolutnie faktu ze Ryoga jest super kreciolkiem.

Bujo

Polowe ceny Ryogi czyli za 1100 zlotych :huh: ? Bujo to wez wyslij linka chetnie sprawdze bo tutaj http://www.mefistofishing.pl/shimano-calcutta-conquest-201dc -p-383.html widze za 2900 CC 201DC w krajowym sklepie :unsure:

W momencie gdy za polowe ceny mozna kupic w kraju i z gwarancja CC 201 DC personalnie wybor ten uwazam za taki sobie. Nie zmienia to absolutnie faktu ze Ryoga jest super kreciolkiem.

Bujo

Polowe ceny Ryogi czyli za 1100 zlotych :huh: ? Bujo to wez wyslij linka chetnie sprawdze bo tutaj http://www.mefistofishing.pl/shimano-calcutta-conquest-201dc -p-383.html widze za 2900 CC 201DC w krajowym sklepie :unsure:

Witam,

Niestety jest juz na to troche za pozno. Byly dostepne za 1050 zl na allegro. Juz nie ma ale sie nie dziwie. Przerabialismy to w watku ponizej i nawet @garowy zakupil za taka cene. Teraz kosztuje w fising-marcie 1500. Musieli tu zagladac, nie ladnie, oj nie ladnie :D :D :D

Bujo

Bujo, ale z opisu wynika, że jest to Calcutta TE 201, a nie CC. Jest między tymi dwoma multikami jakaś różnica?

Witam,

Nie wiem niestety. Mialem kiedys amerykanska wersje Caluctty- roznila sie brakiem nawiercen na korpusie, nie klikajacym pokretlem hamulca i brakiem lozysk w raczkach.

Tu moze byc podobnie ale trzeba by sprawdzic, co @garowy pewnie zrobi jak dostanie swoj multik.

Bujo

Bujo masz rację, za taką cenę nawet bym się nie zastanawiał. Ryoga jest super, ale gorzej leży mi w ręce niż CC, chyba dlatego, że jest trochę większa.

Swojego Conquesta 201 DC kupilem nawet za troche mniejsze pieniadze tuz przed bankructwem znanego sklepu na ebayu i uwazalem to za super okazje. Jak widac czasem sie trafiaja a tysiaka wiecej Ryoga jak dla mnie nie jest warta stad taki a nie inny komentarz wyzej.

Przydatnosc DC przy jerkach jest oczywiscie minimalna ale znowu cena .... :D :D :D

Bujo

Bujo fakty sa takie ze teraz model CC 201 DC o ktorym byla pierwotnie mowa jest prawie 600 zlotych drozszy w tym samym sklepie w Polsce od Ryogi. Wiec porownywanie ceny ryogi teraz do ceny zakupu pare lat temu CC 201DC nie ma najmniejszego sensu. Spojrz jak zmienil sie kurs zlotego do jena. To mowi wszystko.

Nie pisze ze sie nie da kupic taniej CC ale pewnie da sie tez gdzies od kogos kupic taniej Ryoge jak sie poszuka.

post-797-1348914917,9131_thumb.gif

Witam,

@Andrew,

Nie zrozumiales mnie. Calcutta 201DC w momencie pisania posta byla dostepna za 1100 zl w Fishing-Mart. Koniec kropka. Polowa ceny Ryogi.

Przykro mi tez ale sklep jaki podales nie jest dla mnie zadnym odnosnikiem cenowym rynku. Ja tez mam kolegow w Japoni, ktorzy moga isc do sklepu i kupic 30% ponizej tego co jest dostepne w Placie czy gdziekolwiek indziej. Nawet prosto ze sklepu moga mi wyslac, Yamada-San super koles :D Jedynie wedki wychodza drogo ze wzgledu na koszty kuriera.

Nie wazne zreszta :D

Bujo

W momencie gdy za polowe ceny mozna kupic w kraju i z gwarancja CC 201 DC personalnie wybor ten uwazam za taki sobie.

Bujo

Bujo zeby zakonczyc temat to to cytowane powyzej zdanie od ktorego zaczela sie dyskusja nie jest prawda. Calcuty Conquesta nie kupisz za pol ceny Ryogi. Nie ma i nie bylo takiej opcji. Ta Calcuta 201DC z FM to nie byl Calcuta Conquest. EOT.

W momencie gdy za polowe ceny mozna kupic w kraju i z gwarancja CC 201 DC personalnie wybor ten uwazam za taki sobie.

Bujo

Bujo zeby zakonczyc temat to to cytowane powyzej zdanie od ktorego zaczela sie dyskusja nie jest prawda. Calcuty Conquesta nie kupisz za pol ceny Ryogi. Nie ma i nie bylo takiej opcji. Ta Calcuta 201DC z FM to nie byl Calcuta Conquest. EOT.

@Andrew,

Ok miala oznaczecie TE201DC, roznica pewnie straszna. Sadzac po zdjeciach @garowy to dokladnie to samo, uzytkowo na pewno. Nie wsadzili tam ''tanszego'' systemu DC, szpulka wyglada na identyczna, moze gdzies tam brakuje jakiegos lozyska, tak samo waznego dla wedkowania jak ceny ryzu w Chinach. I dalej kosztowal mniej niz polowe owej Ryogi, ja bym wybral bez zastanowienia.

Ale kreciolkow nie ma i pewnie nie bedzie za taka cene juz i faktycznie nie da sie kupic teraz. Okazje trafiaja sie rzadko, szczegolnie na krajowym podworku. Poprzedni model CC201DC moge kupic za 40000 jenow z wysylka. Wychodzi jednak wiecej niz polowa. Nowka prosto z Japoni. Namiarow nie podam bo jeszcze powstanie kolejny sklep a sporo trudu kosztowalo mnie nawiazanie kontaktow zeby ot tak sobie..........

Bujo