Skocz do zawartości

Najlepszy film/piosenka na y.t.pl

kryst

Rekomendowane odpowiedzi

Dekadencja tutaj , Garowy , to byłoby coś prawie pięknego .. A tak to tylko przywracam parytet pomiędzy pianą i odciskami po wielkich medialnych kutasach , oraz szmirowatą , choć powszechnie umiłowaną rozrywką , co jest naprawdę zajebiste :D :D

• 3 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

@kryst,

dzięki za przypomnienie Dire Straits; to mój ulubiony song wspomnianego zespołu. Cudnie zagrane, bardzo ładnie zilustrowane, choć dziś już trochę staroświeckie - nie ma skąpo ubranych lasek, złotych łańcuchów i hummerów. Jednym słowem - klasyka. Choć moim idolem jest ten kolo:

http://www.youtube.com/watch?v=lksIWy5k8do

Ukochany utwór, a matka mojego znajomego pozwoliła mi zrozumieć co to jest prawdziwa zazdrość, opowiadając jak fantastycznie było słuchać na żywo, będąc na tym koncercie...

Pozdrawiam,

Jak widać klasyka nie = klasyczny ubiór. Jimi lubił się wystroić :lol: Zawsze wolałem go słuchać niż oglądać. Następców do dziś brak.

Fakt, że - zwłaszcza z dzisiejszej perspektywy - wyglądał zazwyczaj dość, hmmm, pretensjonalnie. Jednakże, ponieważ sam pogrywam na gitarze, lubię go oglądać; a w zasadzie jego palce na gryfie. Zgadzam się też, że następców nie widać, choć paru gości fajnie przebiera rączkami:

(najlepiej rozpocząć od 2min7sec) byłem na jego koncercie w naszym pięknym kraju. W tym samym czasie, 300km dalej, grał Gary Moore. To tak, jak by mieszkając w Olsztynie mieć cynk, że w jeziorze pod domem biorą same metrowe szczupaki, a w Radomiu za każdym rzutem wyciągasz bolenia... Dramat!!! Wybrałem metrówy :D

Zastanawiałem się też nad rockowym utworem wszech czasów. Mission impossible, chyba. Ale to z pewnością jeden z najpoważniejszych kandydatów:

http://www.youtube.com/watch?v=Z9IQnDRYIYU

Pozdrawiam wszystkich słuchaczy. Aha, Wesołych Świąt :lol: