kryst Opublikowano 25 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zawsze też można poszukać czegoś w dyskografiach Joe Satriani i Jon Anderson - wspaniałych gitarzystów. Ale to mogą być tylko moje preferencje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 25 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2010 Pisząc o braku następców chodziło mi o niepowtarzalny styl Jimiego. Tu chyba to najlepiej słychać http://www.youtube.com/watch?v=bng3agUOYiI&feature=relat edGitarzystów znakomicie przebierających palcami oczywiście nie brakuje. Lista moich ulubionych była by spora. Ostatnio często sobie zapuszczam koncert nieśmiertelnego Jeffa Becka w Ronnie Scotts. W HD to uczta dla oczu i uszu http://www.youtube.com/watch?v=ZwSGPCDpddcPS. King Crimson - stare dzieje. Schizofrenikiem za młodu testowałem wytrzymałość ścian w bloku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 @kryst,no właśnie załączyłem Satrianiego ; z technicznego, choć nie tylko - kocham blues'a, punktu widzenia wykozaczony jest też niejaki Joe Bonamassa; tu na pięknym klasycznym Gibsonie: @Robert,dokładnie zrozumiałem Twój przekaz i w pełni się zgadzam z opinią o niepowtarzalności. Dlatego też napisałem, że niektórzy obecni gitarzyści są nieźli technicznie; to całkiem co innego, niż bycie prekursorem. Crimsonów też słuchałem za młodu, ale sądzę, że niektóre rzeczy są ponadczasowe (Hendrix, King Crimson, Pink Floyd, Bach, Pergolesi etc., etc...).Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 @Grego, Powtórzyłem Twoją propozycję, aby dać młodszym Kolegom szansę poszukać , bo warto. Ja też poszukałem i w starych kasetach, z lat 80-tych, odnalazłem nagrania gitarzysty, którego bardzo lubiłem - Eric Johnson: .Mieszkałem wtedy w Londynie (86 - 92) i nie udało mi się nadgonić zaległości (czego nie słyszałem w PRL), a ciągle pojawiały się nowości.Teraz już nie śledzę nowości, stary jestem i wolę posłuchać tego co znam. <_< A tu składanka: Jest czego posłuchać, oj jest! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Ja mówił Himilzbach w Rejsie, lubię tylko te piosenki które znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Ja mówił Himilzbach w Rejsie, lubię tylko te piosenki które znam Robert, to chyba był inżynier Mamoń (Maklakiewicz).Podobno za jarmarkowy wygląd Hedrixa odpowiedzialna była jakaś pani, później spotykał się z nią Miles Davis, co zresztą widać na jego fotkach z tamtego okresu . Szkoda, że tym dwóm dżentelmenom nie udało się nagrać płyty, a przymiarki już były.Inspiracje repertuarem Hendrixa (tym bardziej piosenkowym) słychać u Kravitza i nawet coś mu tam nieźle wychodziło, choć ja zawsze wolałem oryginał .Dzięki za przypomnienie Becka! Satriani dobry, lubię The Extremist, ale większość gitarzystów-wirtuozów ma problemy z zapleczem, czyli reszta muzyków bardzo przeciętna, są tylko tłem a nie motorem napędowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 To ta pani pewnie była przechodnia, zwana taktownie muzą Tu Jimi obejmuje, ciekawa muzę. Może to ta? http://www.youtube.com/watch?v=YUCNsZXCd58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Może;). Opowiadał o niej Davis w książce Ja, Miles, niestety książkę pożyczyłem i nie sprawdzę jak się nazywała, niewątpliwie musiała być wyjątkowo inspirująca , no i zrewolucjonizowała garderobę Davisa, hehe. Książkę gorąco polecam, kawał historii jazzu i okolic, niedawno było wznowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Prawdopodobnie chodzi o Kathy Etchingham. Nosiła się dosyć pstrokato. Ta z teledysku to drugi biegun, gustowna asceza. I love it Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 @Kryst,klify Eryka są ekstra - mój ulubiony utwór tego gościa; jak widać nie mielibyśmy kłopotu we wspólnym słuchaniu muzyki A przy okazji wątku aparycyjnego - EJ dość zabawnie wyglądał na koncercie G3 z Satrianim i Vaiem; taki grzeczny gimnazjalista w słuchawkach...@Robert,też mam rys Mamoniowy w słuchaniu muzyki; dlatego np. jako, że przypomniane tu All Along the Watchtower usłyszałem po raz pierwszy w wykonaniu Hendrixa, to inne wersje - łącznie z oryginałem Dylana - do mnie nie przemawiają. Jimi zrobił to najlepiej i tego się będę trzymał i to jest słuszna koncepcja Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 26 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 EJ zawsze dla mnie wyglądał jak nauczyciel muzyki ze szkoły średniej (amerykańskiej). Stroje innych ..... Czy pamiętacie naszych wykonawców w żabotach, koronkach, itp.? Rolą artysty bardzo często jest szokować lub wyróżniać się. Ich muzyka sama się obroni i oddzieli ziarno od plew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 Kryst, poruszyłeś skomplikowany temat. W tym tekście, że się lubi to co się zna jest głęboka prawda. Ja bym to rozszerzył do - każdy lubi to co mu się podoba, jednym Milles innym Doda Jak czasem zabieram kogoś na ryby i jest zmuszony słuchać tego co mam na karcie to ma problem Z muzyką jest trochę podobnie jak z rybami. Kto łowił 20-30 lat temu wie jak wyglądają rybne wody. Kto miał szczęście dorastać w czasie rewolucji muzycznych też miał szczęcie bo wie co dobre. Reszta wychowana na prymitywnej papce, będzie do śmierci słuchała w swoich samochodach, umpa, umpa. Niestety okres Woodstock miał swoją ciemną stronę. Była nią ta lewicowa propaganda którą na wtłaczano i to ze zgniłego kapitalizmu. Ciekawe, co? Hippisi, komuny, bunt przeciw tradycyjnym wartościom to część tej ideologii. Na szczęście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2010 A mnie wspomnienień młodzieńczych lat 80 - przywołał współczesny - niekoniecznie Best of Best ale miła nuta. PZDRZanderix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Arek, to Ty młody siusiek jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zanderix Opublikowano 27 Grudnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2010 Arek, to Ty młody siusiek jesteś a DZIĘKUJĘ BARDZO DZIĘKUJĘ za komplement i takim pragnę być na zawsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 4 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2011 Stare: http://www.youtube.com/watch?v=8U9Lqki7Y9k&feature=relat ed Nowe: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maynard Opublikowano 5 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2011 Polacy nie gęsi, po angielsku też śpiewają To nie ten deseń co w linkach powyżej i nie wiem, czy podejdzie, ale z naszego podwórka to mi podchodzi chyba najbardziej: http://www.youtube.com/watch?v=cycb7qR3A_8 No lepiej się tego słucha z dobrego audio w wersji studyjnej, ale takiej udostępnić nie mogę, więc jest koncertowo Tematy mi się pokićkały - myślałem, że to jest o ulubionej muzyce. A co do White'a jako następcy wielkich, jako głosu pokolenia, to mam problem. Nagrał jak dotąd kilka fajnych rzeczy, a mi i tak się raczej nie podobają. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grego Opublikowano 6 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2011 Warto czasem zamknąć oczy, założyć słuchawki i przenieść się zupełnie gdzie indziej; nie raz nie wiadomo nawet gdzie... Niestety, dźwięk z tego źródła nie oddaje istoty sprawy. CD+SPRZĘT+SŁUCHAWKI=TOTALPozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 8 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Jakby co , to Łabędzie powróciły , ale bez głosu Jarboe .. http://www.youtube.com/watch?v=RFR_eBXK3p0 http://www.youtube.com/watch?v=ADeOg8qbNMc&feature=relat ed Jest to jedna z nielicznych rzeczy która potrafi mnie uwolnić od obsesyjnych rozważań o wpływie długości , damskiej oczywiście szyi , na rozmaite aspekty praktycznej techniki użytkowej zwanej potocznie głebokim gardłem . Oprócz także rodbuildingu , naturalnie .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 8 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 Ja posiadam jeszcze jedną rzecz: goooooodstuff. faja jest zajebi....a. szczególnie z muzą Santana. I le stuff'u on wyjarał, że tak zakręcić! So mellow ... El Farol .... Czy różowe słonie umieją latać .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=D5eCtt2Ayl4&feature=relat ed Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 a ja myslałem, że w Polsce jest żle.. http://www.sadistic.pl/wedkarstwo-made-in-africa-vt64062.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 Przypomina rozpoczęcie sezonu trociowego. Mają tylko trochę więcej miłośników tatara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2011 hehehe...śmiałem się z kolegami, że jak na starorzeczach Narwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 30 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 Genialny kawałek CCR. Tyle lat i wciąż aktualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi